Saturday, 12 March 2016

BLOGGING DAH TAK LAKU

Assalamualaikum.


Panas! Bukan berita panas ke apa, aku yang tak tahan cuaca panas. Haha!

Pandai dah aku sekarang. Nak skip update blog month to month. Dulu kalau sehari tak update, rasa bersalahnya ya ampun! Kekeke. Lihatlah bagaimana manusia berubah.

Ok, selagi aku tak lupa password blog ni dah kira bagus dh lettew. Hiks! 

Okay. Baru-baru ni ada la sorang kawan aku borak pasal keknis. Aku cakap la aku kenal dia before die feymes. Time die sibuk berblogging. Ceh, macam kenal rapat je. Haha.

Kemudian kawan aku tanya, hah apa? Blog? Apa tu?

Aku jawab ala.. coolblog.

Dan kawan aku percaya. Kahkah!

Aku rasa la kan, since boleh online thru phone je, orang kita cetek sangat pulak. Boring! Semua asyik bercakap tentang facebook je. Sebab? Senang nak online guna handphone je.

Kalau tak facebook, whatsapp, wechat, twitter.

Apa la?

Blog pun tak alert. Dulu aku layan blog sebab banyak ilmu bloggers ni share. 

Satu lagi aku tak berkenan betul orang like link-link bangang.
I mean link yang nak ranking dia hebat je padahal cerita sebenanrnya berpusing 360° darjah kot.

Ni betul-betul terjadi depan aku la.
Kawan aku baca dan like link bangang ni, dan die terus sampaikan cerita tak betul dan tak sahih tu pada kawan dia. Kemudian si kawan dia, cerita pulak pd kawan dan begitulah seterusnya..

Aku diam dan perhati jelah. Kalau ditegur, aku balik yg kena.

Ko mana tahu guna facebook!

Cilakak je. Aku guna facebook dari tahun 2008 kot. Setepek aku kena sound. Kelakar sangat orang zaman sekarang.

Ni kenapa aku mencurah rasa tak puas hati aku pd blog ni? 
Bangang aku datang tiba-tiba pulak. Hahahaha.


Tak boleh tidur la. Banyak berfikir. Banyak kerja. Banyak stress! Hahaha.

Sebab???

Nanti la aku share. Ha korang percaya la janji palsu aku. 
Tunggu la kucing berjanggut baru aku update lagi. Hehe.

Take care people.




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

2 comments:

Mrs.fRss said...

HYE BDK IJAU.HHAHA LAMA KAN XJENGAH2 BLOG.. KITE PUN LAMA XBEBELOG..LATELY NI BRU DPT INGT PSWD.. DE LA CKIT UPDTE TP X DE LA SEKERAP DLU.. NGK KOMEN2 TERJUME LA KOMEN AWK. HIHIH FREE KITE BORAK2. FACEBOOK DA JD TRENDING BLOG PUN KE BLKANG..NGK FRENDLIST DLM BLOG PUN DA LAMA XUPDTE..ADE SINCE 2YEAR AGO..1 YEAR AGO. HHOHOHO BETAPA HEBATNYE FACEBOOK. HIHI OK BYEBTCRE YA.. NTI JENJLN LA UMH KITE LAK

Anonymous said...

http://periuknasikecik.blogspot.my/2016/08/wow-video-pencuri-target-pengunjung.html

copyright@budakijau.do not copy.