Sunday, 8 February 2015

SATURDAY NITE WITH FAMILIA

Assalamualaikum semua..


Kebetulan la hari ni cuti dan laptop ada dalam rumah ni.
So kita update blog malam sabtu ni ye? 
Muehehehe..

Bila benda dah kebetulan ni, mintak maaf la update bersepah sikit. hahaha!

Ok semua. EHH!!
Ada jugak manusia komen blog i bagi kata-kata semangat.


TERIMA KASIH =)


Whatever happen, aku kena teruskan bernafas jugak.
Memanglah ada saki baki peritnya tu lagi,
Tapi persoalannya sampai bila??

Jadi aku decide just follow the flows sahaja.



Oh btw bagi sesiapa la kan yang baru terklik link blog usang murah lapuk ditelan zaman ni,
Harap jangan terus jump on conclusion je ok?
My life it's not on under anyone to control,
So pelisssss sangatlah, don't make any judgement based on what you just heared or read.
TQ again. hihik!


Aku poyo sangat ni bukan sb apa,
Sebabnya aku ni baru pindah kerja,
Make new friends,
Meet new people.

Some of them ask about my personal life,
I rather avoid to answer lah. Well.. to me dah malas nak layan.
Bored already. 

If we know each other dekat tempat kerja,
Be profesional. We talk about work only.
Maybe sikit-sikit about background example where you from ke, where you stay ke, still boleh accept la.

Lebih-lebih, jemah mintak mahap la ye.
Jemah tak suka busy body person to be with me.
Hehehehe..


Jadi.... 
Umur makin meningkat kot???!!!
And bila ibu abah mula asking about future,
I was like OMAIGADDDDD!!


"Ibu abah, saya dah tua ke?"

"Ko tak tua, ko dah expired"


Wah itu jawapan menusuk ke dalam jantungku betul la..
Tapi for me parents are everything.
So when they speak up, i believe they have their own reason.
So maybe it's time for me to planning for my future. Oh macam tu ekk? LOL.

Ok la aku serius sikit.
Jadi... abah selalu pulang ke rumah sejak kebelakangan ini.
Dan aku, tak senang duduk bila aku langsung tak serius about my future lagi ni. hahaha!

Hari ni pun abah bawa kami sekeluarga makan-makan.
Korang tahu tak, last abah ibu ajak keluar makan ramai-ramai macam ni tahun 2005 tau.
Pelissss imagine berapa lama family aku tak spent time keluar makan complete one family macam ni.

Beria-ria aku bersiap awal korang tahu takkkk! HAHAHAHAA!
Yelahhhh.. i faham anak-anak ibu abah ni dah expired =D 
So semua sibuk kerja je. * ehh ternasuklah abah ekkk. hihik!

Jadi aku merangkap anak keempat dalam family ni,
Tersangatlah happy sebab terasa zaman kecik-kecik dulu makan ibu abah yang belanja.
Abah pulak bawak dekat nasi arab damsyik.
Hambik ko, order kambing teruslahhh. wahaha!



gegirls only for selfie. can haa? hehe



Alhamdulillah. Aku gembira dalam duka *nak jgakk dukanya
Family aku memang jarang bersama. Maksud aku berkumpul macam ni,
It really make my day today. 



ibu abah harta dunia aku.
dan puteri gayung main curi je makanan aku. chaitt!!


Masa makanan sampai, abang aku tegur aku.
Sudah-sudah la amik gambar. Makan dulu. Rezeki tuu..

Baik bos! hihi.
Ok ye.. Betul. Kena makan dulu. 



muka kepuasan makan lemak kambing. 

Alhamdulillah.
Aku bersyukur dengan nikmatnya.
Aku sayang family aku sangat-sangat.

Mudah-mudahan family aku dapat berkumpul macam ni selalu hendaknya.
Ok tu je. Bye people.






: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

No comments:

copyright@budakijau.do not copy.