Thursday, 22 January 2015

HELLO 2015.

Assalamualaikum semua.


Tahniah fara! Akhirnya engkau berjaya pun update blog lapuk ditelan zaman ni. hihi!

Ermmm.. Urm..

Macam mana nak mula entry ek?
Aku rasa lama sangat tak menaip buat aku rasa skils blogging aku dah hilang la.
Haha! Bapak poyo ayat aku. *skill beb.



Ok. Mari kita mulakan cerita.



Baiklah.
Beri aku kekuatan sikit nak update, nak cerita mana yang patut dalam blog aku sendiri ni.
Bismillah..


Ok. Secara rasminya aku bukak mulut.
Aku dengan mr.sedud currently now just a history.
Kitaorang officially have nothing to do with each other anymore.
He's not with me and i'm ok without him also.



BROKE UP.



Bagi jelas sikit. Uhuk, uhuk!

Reasonnya biarlah hanya kami yang tahu.
But bila difikirkan balik, banyak salah silap datang dari dua-dua pihak,
Dia or aku sendiri tak perfect.
Kita merancang, In the end Tuhan menentukan.
Aku anggap ni semua ketentuan dan aku redha.
Aku dan dia dah bawa haluan masing-masing.
Masing-masing pun dah besar kan ? So pandai-pandai la jaga diri.

Aku okay ke tak?

Soalan ape tu.. haha!
Jawapannya aku ok je. Alhamdulillah, aku dah bersama orang lain dan aku malas nak bukak crita pasal orang baru ni.
Kang putus ditengah jalan, berpusu-pusu soalan masuk tanya aku itu ini.

Waktu aku dengan mr.sedud broke up, aku diamkan.
Ambil masa kata orang. Yelah. Almost 4 years. 
Honestly, i never been in serious relationship for this long before.
Mencuba, perbaiki apa yang kurang.
But i guest, kitaorang tak matang dalam hubungan dan tak boleh kawal emosi masing-masing.
Have to admit it. Aku tak perfect. Aku buat salah, aku mengaku salah dan aku belajar.
Okay people? ^^


And suddently aku update relationship aku with someone else.
Okay. aku tahu semua kawan-kawan aku tak tahu masalah relationship aku sb aku jenis tak banyak bercerita tentang masalah aku. Bukan relationship je, even masalah lain aku banyak pendam sikit.
Tapi bila aku dah update macam tu, aku memang agak suprise la bila banyak pulak feedbacknya,

Mostly tanya why, why and why!

Guy's, it's personal for me.
Fikirlah sikit..
Kitaorang pernah sayang each other. 
Even now already broke up, korang fikir aku bangang ke nak bukak cerita buruk pasal dia?

Then tanya pulak when?

Aku jawab je dah lama dah. Bila waktu tepatnya malas nak bukak mulut dah.
Memula aku okay lagi la jawab soalan remeh semua tu.
Tapi lama-lama aku menyampah weyy. Hahaha!
Yelah nooon.. ko fikirlah. Siapa tak sakit bila putus cinta.
Aku ni manusia, bukan robot kau tahu. Haha!


Kalau selama ni aku diam tak beritahu sesiapa tu maksudnya sakitnya aku tak nak kongsi dengan sesiapa la.
Aku nak abaikan dan move forward.
Ada faham? hehehe..

Kawan rapat bertanya aku boleh accept la, 
Ni kawan yg tegur aku ada la sekali dua,
Tak pernah mesej aku,
Wassap apa la lg,
Tapi sebab relationship aku hancur,
Terus pm aku. Wassap pulak lagi bila aku tak reply mesej dia,
Hadoihaii.. hahahahaha!

Ok. Dah. Selesai kan?

Aku memang dah takde pape dengan mr.sedud dan sesiapa nak amik dia, amiklah.
Ko hamak sangat kan? hahahaha. Ok sorry, Aku gurau kasar je tu. hihi. *apakah? 

Dah la. Aku anggap tu asam garam kehidupan.
Tapi kat sini aku nak beritahu dkt kau mr.sedud.
Thanks hadir dalam hidup aku, bersama aku susah dan senang *before this.
Dan ajar aku baik buruknya kehidupan.
Simpan aku elok-elok dalam kamus hidup kau.
Jaga diri elok-elok dan jaga keluarga kau baik-baik.
Minta maaf mana ada salah silap dan kekurangan,
Aku harap kau bahagia dengan siapa pun kau lepas ni.

*emosi.



Ok. Cut! 

No more mr.sedud lagi dalam blog aku boleh? hehe.

Okay people.. Aku dah pindah kerja jugak.
Awwww.. Aku suka kerja tempat baru sebab gaji up sikit dan satu tempat kerja dengan abang aku.
Abang aku always look after me. hihi.
Terasa macam zaman sekolah dulu. Sebab abang aku ni atas setahun je dari aku.
So zaman sekolah darjah satu dulu, abang aku selalu protect aku.
Belikan aku makanan la.
Ohhh rindunya zaman tecik-tecik dulu woiii. Haha!



selfie kaki cacat time training dekat tempat kerja baru. hiks!



Aku? Aku dah banyak berubah kot.
Jap, banyak ke sikit ek? Aku rasa macam sikit je. hihi

Sekarang aku dah malas nak amik port apa orang cakap belakang aku.
Korang cakap la banyak mana pun, tuhan dah bagi korang suara untuk bercakap.
Baik buruk korang tanggung la sendiri.
Aku pun dah mula minat simpan rambut aku panjang.
Terasa wanita sikit. hahak!

Aku suka termenung sambil berfikir.
*ada pulak ke orang berfikir sambil mop lantai? kekeke.
Bila fikir-fikir balik, aku ni dah dewasa la. T_T

Kena start fikir tangungjawab.
Kena ada pendirian.
Kena fikir masa depan.
Kena fikir baik buruk perbuatan aku.
Kena jaga percakapan. *no more main lepas cakap lagi.


Betapa aku rindukan zaman gilo-gilo aku masa umur 17-23.
Banyak perkara bodoh tolol vangang giler babies aku buat. hihi

Sekarang kata abah, aku sudah besar macam anak hypo. hiks!
So tak boleh manja kanak-kanak ribena lagi. *srooooooot.



anak hypo still dapat kasut baru dari abahnya, haha!


Bila baca balik entry vangang aku yang dulu-dulu,
Memang teringat habis semuanya. hehe.
Sebab tu aku sayang nak delete blog ni.

Tapi sekarang bila aku tengok blog kawan-kawan lain,
Betapa aku rasakan how time flies away.
Aku rasa macam semalam je semuanya baru terjadi.

Tup tup, dieorang dah kahwin.
Tup tup, dieorang dah ada anak.

Bila lalu depan sekolah aku yang dulu pun, aku terasa weyy. haha
I wish i can have a stop watch to stop the time.

Takpelah. Kalau nak stop masa, bumi tak berputar la plk. kekeke.
Lenkali aku update lagi. 
Tittew dah nantok. heeee..
Later ya people.
Take care..





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

5 comments:

HanNis SaNia said...

takpe la dik apa org nk ckp. Hihii akak pn beberapa kali pnh putus cinta. smpai kadang bila da de bf baru mls nk cite kt orang sbb klw putus tahu da mcm2 soalan terjah

Mialia said...

Lama tak singgah blog ni. Saya punya blog pon lapok :3 Baru2 ni je stop deactivate.
Mcm nak muntah bila baca posting lama, poyo gila xD

Tak suka betol dgn orang yg busy body. Tanya benda2 peribadi ape smua

Fatin Mraz said...

hi, jumpa lagi..
lama tul x blogwalk kat sini..
;)

suezen said...

wah ade update!...finally.....well time flies...cepat sgt smpi kita x prasan...kalau ade masa sila update lg. ni lama sgt berhibernate

Sayidah Nafisah Ruslan said...

hey.. welcome back.. takpe lah, mane yg dah lepas tu lepas lah. yg penting dah ade kehidupan baru skrg. fokus yg skrg ni saja.. ok.

copyright@budakijau.do not copy.