Friday, 18 April 2014

TYPO

Assalamualaikum.


Zaman sekarang semua nak cepat ke sampai ramai yang typo?
Ke sibuk menaip waktu drive or makan?
Ahh jangan tipu la korang tak pernah buat,
Tapi kalau korang tak pernah buat bagus sangat-sangatlah sebab aku selalu buat.
Kekeke.. *buat muka innocent ok*





JAHAHAHA =D



Diam ekk, die suruh titew diam. ahaks!



tanda soal pun boleh salah T_T



miss u 5, yeah!!!



Ni paling aku tak boleh tahan gelak.

Adik wa nak bahan wa, wa pun nak bahan dia.
Last-last dua-dua pun samdol.
2x5 je. hahaha!










Suka screen capture benda-benda camni.
Buat aku tersengih kambing sorang-sorang je.
Hahahahaha. *guling atas katil wei*


Jangan bahan aku dengan timbangan mr.sedud bagi ek.
Aku dah makin bambam, sampai dia panggil aku camtu. 
Ish, tapi dia nak sangat panggil aku camtu. tak tahu kenapa. --'


Anyway,
HAPPY BIRTHDAY IBU!
i love u more than anything in this world.
Ibu dah 58h this year, semoga ibu berbahagia selalu, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan diredhai oleh Allah S.W.T selalu hendaknya.
Amin. 



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Tuesday, 8 April 2014

CUKUP SEBULAN BUYOT HILANG.

Assalamualaikum..


Akhirnya aku dapat update guna baby pink (my lappy).
Ghindu pun ada ghadenya.
Bukak balik baby pink ni dan tengok semua picture, terkenang balik kenangan yang dah lepas.
hew hew ~


Bismillah.. semoga entry aku kali ni tak porak peranda lagi. kehkeh!
Apa khabar followers??




krik... krik.. krik..




Ok, i get it. semua dah sibuk, busy, bertukar kerjaya.
Aku je duk sibuk update blog tak feymes ni. hehehe.





Ok stop!



Ya Allah fara, u're soon will be 24th, please and please..
Jangan ngade-ngade kucing lagi boleh takkk.
Ok ye, ye, ye.. OKAY lah. -.-




Pertama sekali, aku nak beritahu.
Aku telah kehilangan kucing pertama yang aku bela iaitu buyot dan anak-anaknya.
Hilang bukan disebabkan mati tapi sebab diambil oleh annoymous a.k.a no names.
Lebih tepat lagi, kucing aku diambil oleh orang yang tak dikenal pasti sebab kalau aku kenal pasti orangnya,
memang aku ambil baliklah kucing aku dari dia for sure.
I've no idea kenapa that person nak buyot aku,
but aku betol-betol sayangkan buyot aku :')



Tahu tak sebab apa?
Sebab buyot aku sangat manja. 
Everytime i get back home, buyot will make sure she's will be waiting for me.
Infornt of my door, she didn't ask for food, but just minta dibelai. OH MYY, i miss u soo much buyot.
Selain dari tu, buyot peneman tidur aku.
Bulu buyot tak gugur, buyot akan tidur dalam pelukan aku.
Buyot tak pernah gigit aku,
Tak cerewet dari segi pemakanan. Makanan kering kegemaran buyot, maknanya nak bagi buyot makan tak perlu kos banyak pun.
Bagus kan buyot aku? Suara buyot pun manja yang amat. "meaow" dia tu, alahai..
Kawang aku pun suka dengar.



Selain buyot, anak buyot daqtam dan daqteh jugak diambil orang.
Keji kan orang tu? Habis semua kucing aku nak dikebas.
Aku risau, siapa nak belai buyot aku lagi ? Siapa nak bagi daqtam makan ayam lagi ?
Daqtam suka fried chicken. Anything that is a chicken, daqtam will be going crazy about it.
Orang yang amik kucing aku tu, boleh ke bagi daqtam aku makan ayam selalu, ha ?









Ni kali pertama aku bela kucing, 
Dah 2 tahun dah. Then semua hilang macam tu je.
Sekarang sudah cukup sebulan aku hilang buyot,
Rasa sunyi sangaaaat.. T_T
I feel loosing something from my life. 
Srooooott. *lap hingus*




Me and mr.sedud pulak having a upside down relay.
Sometime and somehow, i feel like i wanna quit and leave everything behind.
Maybe sebab aku ni manja, *over manja*
So kehilangan buyot kadang kala buat kepala aku semak dan aku menyemakkan kepala mr.sedud jugak.
Yes i am. There's a time me and him are give up on what we have today.



But we are still together. 
And we'll see jelah the end of our relationnship.
Lagi pun, ada hati lain yang masih berharap,
Yang never give up waiting for him. Heh!
And i also don't know which one yang muka dua talam pretend like care about us or musuh dalam selimut sebenarnya.
Tapi bak kata mr.sedud, bersangka baik shj la.




"Biar orang kata kita jahat. Asalkan kita tahu apa kita buat, sebabnya hanya kita berdua tahu jatuh bangun kita. Tekanan dan keadaan sekeliling boleh mengubah kita, tapi kita takkan pernah mengalah."




Dan aku sepatutnya berkira-kira tentang hari jadi ibu yang akan datang.
APRIL.. birthday ibu dan abang sulong aku, bandi. =)

18th of april birthday ibu dan 19th of april birthday abang sulong aku.
Dan sekarang, aku dikelilingi oleh orang yang ambil berat tentang aku.
Insa'. aku akan kuatkan diri. Aku cuba ubah perangai buruk aku.
Aku akan lebih memahami mr.sedud dan orang didalam hidup beliau sekali.



Alhamdulillah, i've been knowing him for 7 years now.
We just reach our 3rd years anniversary.
And insa' i'll keep trying and never give up.
Selagi kau mahu aku disisimu.



** ececeh, jiwang terlampau.








Stay happy fara, and take care people.





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.