Tuesday, 26 August 2014

PUTERI GAYUNG GOING BACK TO HER UNI

Assalamualaikum..


Mosyhi-mosyhi.. kihkih!
My baby girl baby besar baby masham a.k.a puteri gayung will continue her 3rd semester. (i think. lupa dia dah sem ke berapa, hahaha!)

I only have a few days before she left me again and over again.
She have a long break before, 3 month i think. (i'm guessing again. lol)
so tu je point aku hapdate. Boleh ?

WAHAHAHA!


Kasi buang la habuk blog sikit. Biar orang tahu aku hidup lagi. kekeke.






Oh yess. Yang konon-konon young girls sangat tu haruslah aku. Heee..
Dan yang konon kayo nak belanje aku secret recepi sangat tu (kannn) haruslah puteri gayung a.ka. adik aku. ^^


Kalau kau rajin baca blog aku puteri gayung oii, (tu kalau nak baca la) pleaseeeeee... take care of ur self!
You are my only sis that i have and i dont wanna loose you.
Belajar rajin-rajin dan jangan lupo belanja aku lagi. Wahahaha!!






Okie Dokie! I will take ur advice cause i know you love me too. agagagaga ~
Tu sahaja setakat ni,


Oh btw, i fikir nak tukar kerja.
I bosan kerja dengan orang kuat mengular dan kaki bodek.
Muahahahaha!





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Monday, 28 July 2014

AIDILFITRI 2014

Assalamualaikum.


OK, aku ok. Cuma malas nak update blog je. Alasan aku boleh terima kan?
Haa.. Kak ton kalau nak raya baru nak ingat blog kan. KEJI. -..-


Shut up korang, Shut up!!
kekeke..


Dont know la kan, but many people who know me told me that i'm annoying but funny.
Wei wei, update blog semata nak puji diri sendiri wei.
Ko hado? wakakaka!!


ALHAMDULILLAH..
I'm 24th and i still hv a chance to celebrate ramadhan and eidulfitri.
With family and friends.
Sudah pukul 1 pg tapi aku tak sedar diri pergi update blog padahal esok aku kojo pagi.
Tak apa-apa lah. Rasa macam susah benor aku nak hapdate.


Takbir raya sudah kedengaran.
Rakan - rakan semua sibuk wassap, wechat, tweeting (tweeting pun hado?) dan bermacam-macam lagi la.
Tapi aku, tahun ni terpaksa kerja.
Tadi aku dah siap pack kuih raya, niat dihati nak agih-agihkan kpd rakan yg senasib dengan ku.



KONO KOJO HARI RAYO.
hahahahaha!!!



Aku untung la jugak boleh ulang alik dari kg.
Diaorang??
So aku share la mana yang patut.
Macam biasa ibu dan adik aku gigih buat persiapan raya.
Aku selalu terkecuali bilamana waktu aku bekerja.
Nasib baik ada ibu dan adik yg sangat memahami.
Walaupun aku berniat nk tolong sikit-sikit, lastly aku kroihhh kroihhh je.


Sudahlah, aku sendiri muak nak tapi pepanjang.


Aku cuma nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua yg mengenali diri ni.
Salah dan silap, mohon diampunkan.
Aku cuma manusia biasa yg terlebih gedikk ^^




lomang homemade mak den. torbaik!!


SEKIAN. Umur panjang i hapdate lg. Salam Aidilfitri kalian.





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 18 April 2014

TYPO

Assalamualaikum.


Zaman sekarang semua nak cepat ke sampai ramai yang typo?
Ke sibuk menaip waktu drive or makan?
Ahh jangan tipu la korang tak pernah buat,
Tapi kalau korang tak pernah buat bagus sangat-sangatlah sebab aku selalu buat.
Kekeke.. *buat muka innocent ok*





JAHAHAHA =D



Diam ekk, die suruh titew diam. ahaks!



tanda soal pun boleh salah T_T



miss u 5, yeah!!!



Ni paling aku tak boleh tahan gelak.

Adik wa nak bahan wa, wa pun nak bahan dia.
Last-last dua-dua pun samdol.
2x5 je. hahaha!










Suka screen capture benda-benda camni.
Buat aku tersengih kambing sorang-sorang je.
Hahahahaha. *guling atas katil wei*


Jangan bahan aku dengan timbangan mr.sedud bagi ek.
Aku dah makin bambam, sampai dia panggil aku camtu. 
Ish, tapi dia nak sangat panggil aku camtu. tak tahu kenapa. --'


Anyway,
HAPPY BIRTHDAY IBU!
i love u more than anything in this world.
Ibu dah 58h this year, semoga ibu berbahagia selalu, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan diredhai oleh Allah S.W.T selalu hendaknya.
Amin. 



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Tuesday, 8 April 2014

CUKUP SEBULAN BUYOT HILANG.

Assalamualaikum..


Akhirnya aku dapat update guna baby pink (my lappy).
Ghindu pun ada ghadenya.
Bukak balik baby pink ni dan tengok semua picture, terkenang balik kenangan yang dah lepas.
hew hew ~


Bismillah.. semoga entry aku kali ni tak porak peranda lagi. kehkeh!
Apa khabar followers??




krik... krik.. krik..




Ok, i get it. semua dah sibuk, busy, bertukar kerjaya.
Aku je duk sibuk update blog tak feymes ni. hehehe.





Ok stop!



Ya Allah fara, u're soon will be 24th, please and please..
Jangan ngade-ngade kucing lagi boleh takkk.
Ok ye, ye, ye.. OKAY lah. -.-




Pertama sekali, aku nak beritahu.
Aku telah kehilangan kucing pertama yang aku bela iaitu buyot dan anak-anaknya.
Hilang bukan disebabkan mati tapi sebab diambil oleh annoymous a.k.a no names.
Lebih tepat lagi, kucing aku diambil oleh orang yang tak dikenal pasti sebab kalau aku kenal pasti orangnya,
memang aku ambil baliklah kucing aku dari dia for sure.
I've no idea kenapa that person nak buyot aku,
but aku betol-betol sayangkan buyot aku :')



Tahu tak sebab apa?
Sebab buyot aku sangat manja. 
Everytime i get back home, buyot will make sure she's will be waiting for me.
Infornt of my door, she didn't ask for food, but just minta dibelai. OH MYY, i miss u soo much buyot.
Selain dari tu, buyot peneman tidur aku.
Bulu buyot tak gugur, buyot akan tidur dalam pelukan aku.
Buyot tak pernah gigit aku,
Tak cerewet dari segi pemakanan. Makanan kering kegemaran buyot, maknanya nak bagi buyot makan tak perlu kos banyak pun.
Bagus kan buyot aku? Suara buyot pun manja yang amat. "meaow" dia tu, alahai..
Kawang aku pun suka dengar.



Selain buyot, anak buyot daqtam dan daqteh jugak diambil orang.
Keji kan orang tu? Habis semua kucing aku nak dikebas.
Aku risau, siapa nak belai buyot aku lagi ? Siapa nak bagi daqtam makan ayam lagi ?
Daqtam suka fried chicken. Anything that is a chicken, daqtam will be going crazy about it.
Orang yang amik kucing aku tu, boleh ke bagi daqtam aku makan ayam selalu, ha ?









Ni kali pertama aku bela kucing, 
Dah 2 tahun dah. Then semua hilang macam tu je.
Sekarang sudah cukup sebulan aku hilang buyot,
Rasa sunyi sangaaaat.. T_T
I feel loosing something from my life. 
Srooooott. *lap hingus*




Me and mr.sedud pulak having a upside down relay.
Sometime and somehow, i feel like i wanna quit and leave everything behind.
Maybe sebab aku ni manja, *over manja*
So kehilangan buyot kadang kala buat kepala aku semak dan aku menyemakkan kepala mr.sedud jugak.
Yes i am. There's a time me and him are give up on what we have today.



But we are still together. 
And we'll see jelah the end of our relationnship.
Lagi pun, ada hati lain yang masih berharap,
Yang never give up waiting for him. Heh!
And i also don't know which one yang muka dua talam pretend like care about us or musuh dalam selimut sebenarnya.
Tapi bak kata mr.sedud, bersangka baik shj la.




"Biar orang kata kita jahat. Asalkan kita tahu apa kita buat, sebabnya hanya kita berdua tahu jatuh bangun kita. Tekanan dan keadaan sekeliling boleh mengubah kita, tapi kita takkan pernah mengalah."




Dan aku sepatutnya berkira-kira tentang hari jadi ibu yang akan datang.
APRIL.. birthday ibu dan abang sulong aku, bandi. =)

18th of april birthday ibu dan 19th of april birthday abang sulong aku.
Dan sekarang, aku dikelilingi oleh orang yang ambil berat tentang aku.
Insa'. aku akan kuatkan diri. Aku cuba ubah perangai buruk aku.
Aku akan lebih memahami mr.sedud dan orang didalam hidup beliau sekali.



Alhamdulillah, i've been knowing him for 7 years now.
We just reach our 3rd years anniversary.
And insa' i'll keep trying and never give up.
Selagi kau mahu aku disisimu.



** ececeh, jiwang terlampau.








Stay happy fara, and take care people.





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Wednesday, 26 March 2014

WEDNESDAY PEOPLE

Assalamualaikum semua.






Tahu tak aku dah lama tak update blog?

HAH????

Well ada orang stalk blog, so i have to update, oh pelissss jemah! 


PERASAN BAGUS SANGAT JEMAH NI...


Oh am i??


Babe, tolonglah. Why nak pertikaikan cinta mati hidup aku ni?
Sampai camtu sgt korang stalk. Dah almost 3 years la.
Stop talking behind my back boleh?



Ops!
Sorry. Terbagi pesanan penaja buat my hatters plk td. Huhu.
Well i'm back.
Picture di atas sekadar hiasan sb hanya mampu update guna ipad.
MINI je plk tu. Huhu
Pastu pemberian orang plk je tu,
Aiyo.. So kesian ini perempuan.




Em i have nothing much to say.
I just lost my buyot, daqtam and daqteh.
Someone took them from me.  😔



At the same time i'm feeling sad for MH370 too.
Radio playing the sad song.
My facebook full of sad story of MH370.
And it really broke my heart to read and hear all of this.
In deep of my heart, i hope there will be the ending of all of this.
At least we have an answer.




Malaysia mengenang pesawat MH370.
Let's not loosing hope,



Take care people.











: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.