Saturday, 26 January 2013

QUICK UPDATE.

Assalamualaikum semua..


Happy weekends!







Go out there and enjoice your off day. no matter with family or friends, just get yourself away from PC for a while. mana yang tak cuti jangan sedih. sebab kita mencari rezeki yang halal atas dunia ciptaaNYA. ehh KITA ? hahahaha. esok kerjo weyyh!








And one more thing, face your fear guy's. but as human we are not perfect. but we trying the best!













But again, either u sedar or not, we all liar's. weeek!! *kidding, hehe*






p/s : Gaji ni shopping jom ? teheee.. untung la, KITA kerja. sobs!!




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Tuesday, 15 January 2013

MORNING SUNSHINE.

Assalamualaikum semua..





Cinta paling manis bila saling memahami satu sama lain.
Bila bergaduh ada yang mengalah, bila merajuk ada yang pujuk 

Cinta itu misteri..
tidak terbentuk tapi dicari, 
tidak bernyawa tapi hidup,
 tidak tajam tapi mampu melukai, 
tidak mekar tapi mewangi..




p/s : mana ada cinta sempurna selain cinta DARINYA.




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Tuesday, 1 January 2013

HELLO 2013.

Assalamualaikum semua..


Wah.. alhamdulillah. syukur ke hadrat ilahi kita masih lagi bernyawa termasuk tuan blog ni. kekeke.
masih lagi setia menaip diblog usang yang dibina since 2009 ni. sudah 4 tahun sejak blog ni diwujudkan.
tak sempat nak update entry terakhir before masuknya 2013. sebab kite pergi sambut tahun baru. eh tak, tak la! kite tak sambut tahun baru. cuma kite manfaatkan cuti yang diberi. hehe!


sumpah.. saya tak pergi sambut tahun baru tau. entahlah. bukan sambut duit sejuta pun, bukan jugak sambut kelahiran baby baru ke dunia. it's just a new year, and bubye to 2012. teheee...
so definetly tak sambut la tapi saya pergi beristirehat. satu perkara yang buat saya suka dan bertambah - tambah sayang dekat mr.sedut (mybf) sebabnya dia suka layan kerenah or kehendak saya. well, depends on situation jugak la. bukan semua dia manjakan sampai ikut semua kehendak saya. hengkau ingat ko princess frog ? kehkeh!


sejak bekerja ni memang badan asyik penat. lenguh.. walaupun tak buat kerja berat but mental pun agak penat dengan problem kerja. jadi kami pergi memanjakan diri di hot spring. lokasinya hot spring gadek@ alor gajah melaka. mandi air panas memang bagus kot sebab melancarkan peredaran darah dan melegakan badan dan minda. wah.. nak cerita panjang memang tak dapat la kan sebab wa skema je. mana amik tahu sangat tentang kesihatan ni. hahaha.



kata mr.sedud kite kena mandi waktu malam. sebab mandi air panas waktu siang sama dengan nak masak diri sendiri. panehh.. tahu tak panas ? huhu. so kami pergi malam new year tulah. definetly takdo gambar sebab malam kan. but we only snap one picture which is korang takkan nampak apa - apa pun. 






harap maaf, kualiti gambar ialah pada tahap 3/10. hehe.




kemudahan agak full package kat sini. memang sesuai nak bawak family sekali. harga pun murah. bayaran masuk bagi dewasa RM5 je. boleh pulak bawak makanan luar dan banyak kolam in case crowded sangat. so tak perlu berebut. kedai makan disini pun sodapp rasonyo dan murah lagi sekali. =)
so stop pasal pergi bercuti. sebab kalau nak bercerita pasal cuti je, banyak pulak. pasal pergi i-city. best jugak sebab tempatnya dah banyak sangat berubah. ada waterpark. fun fair (tapi bayaran agak mahal). kite tepek gambar seketui boleh ? hehe!






sori.. curi gambar dari fb sendiri. haha!





then kite pergi jugak key el. puii! haha. ok, ok. geli dengan diri sendiri jap tadi. kite pergi kuala lumpur. makan dengan HR steak house@ kg. baru a.k.a food heaven. kihkih! i guess ramai kot tahu tentang restaurant western ni sebab harga die superb murah! nak lagi murah mintak abang sendiri yang belanja. muahaha! tapi pergi kuala lumpur tak banyak picture sebab jalan - jalan je pun, takkan nak snap pic kat Times Square ? rasa macam budak lepasan spm baru kapel je. oii, oii. mulut laser bedah dah keluar. opps! ampun, ampun. hehe.





today it's 1.01.2013. tomorrow gonna be 2.01.2013. so it's school day! excited tak ? hehe. no worries.
family i takde dah tergolong dalam budak sekolah ni. puteri gayung (myliltersister) pun dah menjangkau 18. so we think it's time for her to have her own licnese. kami decide la nak ambilkan puteri gayung lesen kereta dan motor. lagi pun amik cepat bagus sebab harga lesen makin lama makin mahal ok! huhu.





banyak pot pet pot pet tapi point aku apa duk taip entry panjang - panjang ?
saje jelous.. orang semua ligat update blog. i je macam lembap giler nak update. sorry guy's. kerja lebih penting. untuk masa depan jugak. hehehe. apa - apa pun thanks setiap kali online jenguk blog saya ni. datang sini berilah salam. saya masih sayang nak biarkan blog ni terabai. banyak kenangannnya. take care people!



p/s : 2.01.2013 its my anniversary too. =)






: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.