Saturday, 28 December 2013

BBQ AT PD

Assalamualaikum semua.




Yup, dah hujung tahun aku pun nyibuk nak update blog. teheee!
Right now, aku sedang bercuti. OH MY, words "cuti" ni soooo amazing rupanya. hahaha!
Aku update ni pun sebab dah hujung tahun, nak jugak aku bagi penutup untuk tahun 2013, dan sebab utama babypink (lappy) aku ada kt jolobu sekarang sebab puteri gayung (lilsis) balik bercuti sekejap.



Aku sekarang sedang bercuti panjang tau, hahaha! sukanya dalam hati =D
Cuti aku ni sampai ke tahun hadapan, aku dengan bangganya wish dekat kawan-kawan aku.




"jumpa lagi tahun depan semua"


kejam kan aku? WAHAHA!





For me, i should treat myself once for a while jugak la. whole year aku kerja takde cuti panjang, sekarang rasa tenang kepala aku. 
Semalam aku baru nak mula bercuti, puteri gayung nak balik johor dah hari ni, so aku decide nak pergi picnic dekat PD. spent time with family and him. ngeh ngeh ~
Kemain aku beriya-ria beli bahan-bahan. aku beli kambing yang dah slice punya, ni fav kami semua. then whole chicken dan kacang hijau. Kacang hijau dibuat bubur dan itu fav mr.sedud (myboyfie) pulak. =)




Balik ke rumah parents aku, ibu dah siap beli udang, sotong dan kerang pulak.
Yeay! we are going for BBQ at the beach. excited sungguh aku. Kami berempat je, aku, my ibu, puteri gayung dan mr.sedud. Abang aku pun tak dapat join. Tak dapat cuti katanye, hehehe. cian die..



Pagi-pagi lagi dah bangun, tak kira penat badan dah pun. Dari jelebu aku drive, sampai seremban mr.sedud drive. Sampai bawak payung pasar tai uolls. Tak buat dek orang lain, muahaha!





tepacak payung p.tani dekat situ =)




Alhamdulillah, masa sampai PD cuaca elok je. tak terlalu panas dan yang penting tak hujan. hehehe
Kami terus membakar, dimulakan dengan kerang, seterusnya udang dan sotong. Bila dah masak seafood semua, kitaorang membedal dulu. Tak tahan sangat laparnya sebab dah pukul 12 tengahari. huhu.




Dah alas perut, kami teruskan pula dengan ayam dan kambing. this is my fav part. Habis bakar je, terus ngap. hahaha! ibu buat sos lada hitam. Ala- ala lamb chop gitu, aku dan mr.sedud siap share satu pinggan je. Tak sempat nak capai pinggan lain. hahaha. Mr.sedud memang sporting, dia yang membakar. Dia yang pasang payung. My abah tak dapat ikut this time sebab kuantan kan tengah banjir. So abah tak dapat cuti, sedih tauu :'(





wooi, makin tembam jemah ha.. 





he's being so annoying. haha!




my ibu soo ayu. =)






i miss her soooo much!






=D












Semua gambar memang aku edit, but still regonise me kan? hahaha. Memang aku tak suka orang over edit, don't get me wrong. Semalam aku memang happy sangat, sampai aku tertidur dekat PD tu. hahaha. tengok, aku memang tak sopan tau. Banyak kali dah pergi PD ni, but this time so happy sebab dah lama sangat tak spent time macam ni. With good food and nothing to worry about, being with people i love most, definetly rasa otak tenang. Thats all for now. happy vacation people!






Take care and be happy people =D





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

2 comments:

Lea IsNawi said...

bestnya piknik! :)

si kiut lavender said...

ehh2..awak awak!!


hye hye...(*lelambai tangan dengan penuh kelajuan)

copyright@budakijau.do not copy.