Thursday, 31 October 2013

AKU UPDATE BLOG, YEAY!!

Assalamualaikum semua.



Rindunya pada blog!!! 
Huargh.. sekarang ada kesempatan update, wa update secepat mungkin. hehehe!


1st, sorry ok, entry ni bakal jadi karangan gua. kihkih!
Orang duk tanya, awat hang diam ja? lepas operation u tak survive ke ? Oh noo, i'm fine already. Alhamdulillah. kesihatan bertambah baik. Cuma luka operation masih berdenyut-denyut sikit. Kata kawan aku, tu normal. Daging tu nak bercantum balik. So khabar angin mengatakan aku sakit, dibuat orang ke, buat anak ke tidak betul sama sekali. hehehe.


Punca utama aku tiba-tiba bersara dari menaip blog ni, babaypink (lappy) aku tu, diserahkan menjadi anak angkat kepada adik aku. Aku ni suka sangat berkias bagai dalam entry kan? tahu ler budak sastera. hiks!
Ok, ok. ceritanya puteri gayung (mylilsis) continue her study in diploma kejuruteraan awam in Johor Bahru.
Memandangkan aku pun sudah mula bekerja betul-betul, no more main-main, baby pink aku tu terbiar je dekat rumah. My abah suggestkan dia pinjam dulu baby pink aku tu. Aku ikutkan je sebab plan asal memang sekadar pinjam sementara je. In the end, puteri gayung pinjam sampai she finish her study. Sebab aku pun dah takde masa nak update blog plus menjimatkan duit pembiayaan adik aku.


Since that blog aku ni, aku je lah yang jadi silent readernya. hahaha. Aku just online guna Ipad yang diberikan mr.sedud (teheee..) tapi tak mampu nak update. Susah wooo nak update gune ipad. huhu. Tu jelah cerita aku kot ? bhahaha!


Life aku sekarang ?


Serba sikit la for your info. Aku dah bekerja, kilang ja. ha, hamble tak aku ? ngaku awal-awal. Hehehe, kilang semiconductor. Buat transistor and diod. Aku malas nak explain panjang sangat, belum tentu korang faham ye dak ? Gaji boleh la cukup makan, pakai aku. Lebih, buat simpan ASB aku. target aku nak ada harta sendiri. Selain ada motor dan lappy je, aku nak lebih! Keluar kereta sebijik jadi la. Tak salah kan, asal kita usaha.


Kahwin ? Ada perancangan dan insa' kalau ada jodoh. Cuma belum dalam masa terdekat. Kewangan belum kukuh lagi. Lagi pun aku secara jujur in deep in my heart, aku belum cukup bersedia. Tanggungjawab, diri sendiri belum layak nak jadi bini orang. Aku jenis rumit sikit. Banyak imagine bukan-bukan. hahaha.



Aku pun baru 23th, so no need to rush. Mr.sedud aku sekarang ? Dia baik-baik sahaja. Makin romantik cikit, hehehe. Alhamdulillah, hubungan kitaorang masih kekal walaupun ada waktunya berkocak jugak la. huhu. So far aku masih baik-baik sahaja, sibuk dengan kerja, sibuk dengan facebook dan instagram aku je. hehehe. Aku pulak makin manja dengan ibu aku. Amik kesempatan sikit sejak adik aku jauh dari ibu ni. muahaha!
Mengakhiri entry aku, ni jelah pic yang mampu aku tepek seketui na. Sayang korang semua.





from left : puteri gayung, me and my mum. Hari raya aidiladha. hehe

budakijaupendek and her lil sister! 

Haa, buyot sudah ada anak tau! this cute lil kitten name was daktam and dakteh.

this is me and friends celebrate our familay day. excited jenab sekejap tau sebab 1stime meraikan sebagai pekerja. muahaha!


Aku takkan delete blog, sayang blog ketat-ketat tau! hehehe, ada masa aku update lagi. U can follow my insta kalau sudi, hiks! @farasaleha. Facebook private sikit, aku rajin update insta je.


Mmuaxch!! Much love and take care people!






: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

2 comments:

dhiera said...

take care dear!
semoga terus sihat selalu.
inshaAllah!

Tukang Karut said...

hai...

copyright@budakijau.do not copy.