Thursday, 28 February 2013

SOMETHING

Assalamualaikum semua..



Saya taip entry ni waktu cuti sebab saya tak mempunyai cukup masa nak update blog selalu. tambahan jumlah entry saya makin berkurang sejak tahun lepas. hanya perkara penting je yang buat hati ni tergerak nak update blog.



Last 2 week saya ada pergi ke klinik kesihatan dikawasan kediaman saya untuk medical check up. ok, actually saya sedar tentang "something" ni last 2 years ago. but to me nothing important to worried about. maka saya abaikan tentang "something" tanpa ragu. lagi pun badan rasa tiada perubahan ketara dan sihat je. anyway i have my own excuse la. first i would like to call it as "something" cos it still have no confirmation even by the doctor. the truth is i never be in hopspital before. i guess u know what i mean kan ? sekadar melawat orang sakit pernah la. err boleh dikira dengan jari je kot, seingat saya tak sampai 10 kali saya pergi melawat kenalan dihospital.



Malahan when i be in hospital, muka i memang cuak kot ? err i can smell all medicine and even the glove. i can recognize the smell sebab i totally tak suka pergi hospital. to respect who those yang i lawat dihospital, i will stay about half an hour to company the patient. my second brother memang ada kena tahan wad before. he's having an accident on his way back home from school. it was 9 years ago but to me its like yesterday je terbau semua ubat-ubat, all nurse are arounds me and medicine like dancing infront of me. yeah its sound funny or freak or what ever, but to me its something that i didn't want to do anymore.




keluarkan peluh dengan mr.sedud. annoyed jugak dia :)



Tapi since "something" ni bother me last 2 years ago, so i decide to tell my mum about it. ok, when i think i have to keep it secret, so i decide not to tell others for a long time untill i decide it can't be a secret anymore.
well u know, perangai aku memang pelik banyak la. susah nak going on dengan aku. tapi aku banyak cakap bila dah rapat dengan seseorang tu. hahaha. hurmm.. baru saya nak gelak taip entry ni sebab rasa something lain la bila bercakap tentang kesihatan ni. entahlah, saya memang agak lain la bab ni. we should go back to story tadi, when she's found out, ibu mula risau. i know her, panic is one of her habits. i told her nothing to worried about but  then she claims that i was being to naif about my health. so she ask me to do my medical check up.



I skip medical check up twice until she's getting mad to me. honestly i was worried too, more than her ! but to do something that i didn't like to do for a long time ago, is little bit hard for me. tapi bila difikirkan balik, sampai bila nak mengelak ? saya dah besar, soon will be 23 years old. lastly for my own goodness, i go to the nearest clinic to do my medical check up. i requested doktor perempuan sebab i little bit nervous to see the doctor by myself. sebenarnya ibu dah teman saya dari awal, teman saya for register, teman saya request doktor perempuan. semuanya ibu dah buat tapi hati still berdebar-debar. hahaha.




I have nothing more to share. the doctor said she's can't find out what is wrong with me but shes know it's not okay with my condition. so she will take me to futher action which is i don't know yet. and untill i make this entry, its been a week now. have no phone call or text message. satu lagi perangai buruk aku, tak suka menunggu. faham-faham jelah kenapa saya post entry ni. sebab saya tengah menunggu dengan sabar. after this mr.sedud and ibu ask me to do medical check up in private hospital pulak. memang sebelum ni ada terfikir tapi private hospital takde berdekatan kediaman kami. just only in seremban, saya takkan pergi sendiri.. nak ibu teman bersama. nak pergi dengan mr.sedud ? sorry to say. aku malu. aku malu jangan ditanya kenapa. malahan saya akan bahasakan "something" to represent what is going on with me untuk jangka masa yang lama. something bother me, dan ianya dah lama menganggu aku. scary tak entry aku ? bhahaha! ok, saya risau ni. please, pray the best for me. at least supaya saya gembira dan tak murung sebab "something" ni masih belum diketahui puncanya. take care people!






: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

6 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe janji update ;)

Carlos Santiago said...

ehehe

C.T.K said...

tkot la bce something2 ni..semoga semuanyer ok2 je ye...pergi la buat kt tmpt lain pulak..kang something to jd big problem plak..hehe

Lia Irdelia said...

huh.. scary.. take care gurl.. waiting for next entry..

dhiera said...

take a good care ya! jgn skip2 jumpe doc lg.

Sayidah Nafisah Ruslan said...

moga awak sihat2 aje ye.. risau pulak kalau jadi sesuatu yang tak diingini.. huhu

copyright@budakijau.do not copy.