Tuesday, 27 March 2012

PENGGUNA RASA TERTIPU

Salam readers.


ini auto publish punya entry. 
mulai hari ni dan tak pasti sampai bila,
kesemua entry hanyalah auto publish.
harap 'maklong' semua.



walaupun seringkali kita dipaparkan dengan kuasa pengguna,
tapi jarang sekali pengguna tampil buat aduan.



dalam kisah kali ni,
wah haku macam nak buat cerita si kancil je bunyinyo
saya dan my ibu rasa seperti tertipu atau diperdaya je.
tapi kami tak tampil buat aduan pun.
kuikuikui..



awal bulan,
gaji masuk.
beli barang dapur.
dekat pasaraya.



oh yes, itu perenggan paling ringkas pernah saya taip.
berjaya juga akhirnya.
hehe!
ok, ok. so saya pergi la teman ibu beli barang dapur.
kami suka beli borong sebab bagi ibu lebih jimat.
sebenarnya malas nak p beli setiap hujung minggu  -.-




gambar sekadar hiasan



nak kata pasaraya cabuk je tak jugak la.
kang mention nama pasaraya, blog gue jugak yang kena kondem.
senang cerita pasaraya ni memang selalu buat promotion didada akhbar.
tulis kat situ harga beras 10 kilogram hampir separuh dari harga asal.
itu sahaja yang tertera.
faham tak adik-adik,
itu SAHAJA yang tertera.



so my ibu ni excited punya pasal dia tibai amik 3 sekaligus.
maknanya 30 kilogram.
tup tup bila nak bayar,
cashier cakap kalau berbelanja lebih dari RM100 baru boleh dapat harga yang tertera.
which is half price tadi la.



for example harga sebenar beras RM30 ditulis dekat tanda harga RM21.99 je.
tapi kalau nak dapat harga RM21.99 ni kena la berbelanja RM100 ke atas
untuk satu kampit beras sahaja.
kalau ambil dua kampit beras,
kena berbelanja RM200 la pulak.



for me, kalau macam tu tulis la BEBESOR dekat tempat ambil beras tadi.
faham tak BESOR-BESOR tu cane ?
macam ni BESORNYEEEE..



eh rasa terover plaks. 
muehehe
dalam kes ni ai tertipu ke atau terpedaya ?
 err sama jelah tu.
memang wa nak cakap wa rasa tertipu la cenginih!
sepatutnya penerangan diberi dekat tanda harga bukan dekat tempat cashier.
tempat harga dipaparkan tadi.



kalau dah sampai tempat nak bayar baru nak mention,
rasa malu la plak nak letak balik beras tu.
ingat wa bangla ke muka bebal nak p letak balik barang yang dah diambil.
bangla jugak yang kena
pihak pasaraya memang dah susun strategi baik punyaa..
taktik menipu sekarang,
sangat pakar dan terlatih betul.




nasib baik memang kami berbelanja RM300 ke atas.
so dapat la kami harga yang kononya half price tadi tu.
dalam bab terpedaya ni ai memang sensitif.
sapa suka diperbodohkan ?
ni main ratus-ratus je.
kalau main ribu riban eh cane tu ?



aktiviti sihat ialah keluar shopping dengan balak  ;)




so after this get lost la dengan kau pasaraya pembongak.
wa p beli kedai runcit pak mat ag best.
siap boleh masuk buku 555 ag tau!





p/s  : memulakan kerja baru dan terpaksa mengurangkan aktiviti blogging. -.-





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Monday, 12 March 2012

AKHIRNYA PENANTIAN BERAKHIR.

SALAM READERS..


wohaa.. tercapai target untuk membiarkan blog usang selama sebulan + lebih !!
haa.. gitu.. mengalahkan student la busy titew ni. nyampah..


camna ek nak cerita, baby pink (my lappy) mulanya asyik hang.
p hantar kat mr.sedut (mybf), dia mintak jasa baik kawan dia tolong format.
sudah format kena download ape ke namanya entah, wa tak tahu dan makan masa lama.
so p hantar kedai. cas murah je kot sebab nak download.


duk tunggu-tunggu dua minggu jugak la.
yang tukang hantarnya mr.sedut.
mulanya tokey mintak seminggu sebab ramai customer.
cukup dua minggu bagi masa, mr.sedut pulak busy kerja.
resit lappy ni dekat dia. yang saya ni dah mati kutu merayap je kojonye..
puteri gayung (my lil sis) ada tourement la pulak.. nak dipanjangkan cerita la ni.
so p ulang alik seremban, sikit pun tak singgah kedai service computer ni.



bila saya datang bersama mr.sedut,
tup tup time tu la jugak baru tokey baru nak cakap hard disk titew rosak..
titew punya la sopan cakap apsal u tak bagitahu awal. 
hape namanya titew-titew ni, mencik arr camnih!
bhahahahaha.. sopan sangat titew ni.


so nak masa lagi satu minggu. baiki hard disk pulak.
hoih apo tu.. maknanya p amik lappy hujung bulan.
hujung bulan duit habis arr bos.. camna nak datang amik lappy ?
muahahaha gelak orang papa kedana 


sebab sayang awek punya pasal, mr.sedut keluar la duit poket.
haihh.. untunglah. bhahaha..  gelak lagi
dia cakap diam-diam sudah. ala saya duk kepoh pun bukan benda tak baik.
orang tolong, saya hargai. gituu la balak sayang awek. kihkih!


so cerita mr.sedut terbang duit poket berahkir la disitu.
beliau datang uma, jemput ai, mintak izin ibonda saya cewah dan keluar la kami berdating.
tapi ni bukan entry dating. ekekek!
sekembalinya baby pink dipangkuan, saya mungkin aktif berblogging balik.
mungkin lagi! hahahaha..
tapi buat masa ni nak p terjah orang dulu, lama woo saya ketinggalan.


sebulan lebih saya duduk uma, mati kutu katak vavies semua,
saya cuba la manfaatkan masa terbuang tu.
so apa lagi, masa daripada dibuang sahaja,
saya cuba la survey  tutorial camne nak edit blog.




iklan spek mata besauu.


pang pong pang pong.. and taraaa....
dah siap edit.
haa.. nampak hijau tak gituuu ?
dah maju sikit kan, puii! header plak terpampang mata besor aii.
ahh tak perlu contact lense bagai. memang dah tersedia booolat.
syukur ciptaan Tuhan. ^__^



sekarang siapa nak kutuk titew tak pandai edit blog ?
ehh titew pandai tau. tak mintak tolong orang lain pun.
titew belajar sendiri walaupun titew takde kelayakan or sijil pape.
hew hew membangga diri plak.
astafghalzim... -.-
pape pun terima kasih sebab dengan kutukan dan kritikan tu lagi membakar semangat saya untuk lebih maju ke depan. 1 malaysia! tetibe


pesanan cili padi dari saya,
terima kasih la tetap datang blog serabai, mundur, kurang feymes ni.
camna tak feymesnya, ada jugak si dara yang sanggup datang komen semata nak burukkan mr.sedut.
masallah'.. tak perlu la ante nak jugak bahasa arab susah-susah.
mr.sedut aii dulu memang buruk. bhahahaha..
tapi manusia berubah der.. can't u accept the change ?
perdana menteri pun berubah orang. kihkih!



oh by the way, sesiapa bertuah yang komen dalam entry ni, saya ingat nak masukkan dalam bloglist saya.
tak femes ke, baru berblogging ke, takpe.. asalkan selalu aktif. ehh macam la wa aktif blogging. hahaha
dengan berbesar hati saya akan masukkan dalam bloglist.
yang senang nak terjah, saya jugakkan. muehehe..






p/s  :   dulu background blog gelap, sekarang dan putih suci. kalau ada post terdahulu tak nampak nak baca mintak hampun la ye. benda dah lepas. hikhokhikhok ~




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.