Monday, 13 August 2012

PERSIAPAN RAYA.

Salam reraders.


alhamdulillah.. walaupun saya bekerja untuk pertama kalinya dibulan ramadahan, saya masih mampu berpuasa selagi tiada excuse. semoga amalan ini dapat dipraktikkan selalu. 
walaupun sibuk bekerja, saya masih mencuri masa yang ada untuk membawa my ibu and puteri gayung (myliltersister) bersama mr.sedud (mybf) mencari barangan persiapan menjelang aidilfitri kelak.
ehem.. jangan salah anggap. mr.sedud bukan melebih-lebih but dia just nak pastikan saya tak sesat jalan sebab saya pelupa tahap dewa 19. so mintak pengertian disitu. ahaks!


yarabbi allamin.. diri pun tak sangka bahawa diri sendiri ni mampu melakukan ini semua.
semah, ko bayangkan aku buat 6 jenis kuih raya dalam masa 2 hari bercuti. ingat aku bisnes kuih rayo ke ?
kekeke.. bukanlah, itu je masa yang ada, jadi terpaksalah manfaatkan walaupun sekejap. tak sampai hati saya nak tengok my ibu sendirian mengadap kuih raya sampai nak termooontah. (x_x)


tahun lepas saya ingat lagi, sehari satu je kuih raya. then cepat-cepat nak buat entry kat blog. punya eksaited namanya. haha! tahun ni satu entry kuih raya pun takda, satu gambar kuih raya pun tak disnap. sekarang baru tahu nikmat bekerja. takde masa nak buat hal remeh. 



tart nenas, biskut dahlia, cornflakes, coklat, biskut kacang dan biskut jagung. 6 jenis kesemuanya. tapi itu dengan bantuan bersama.. bukan diri sendiri yang lakukan.


kita beralih pula pada baju raya. haa.. ni kegemaran aku la kan. since dulu bab menghabiskan duit, memang sesuai dengan perwatakan ai noon. muahaha! alhamdulillah, rezeki lebih. dapat la dua pasang seorang baju raya tahun ni. sebab gatal sesangat, kami pilih warna yang matching. maksud saya ai dengan mr.sedud la. kihkih! dan this is first time pakai baju macthing. kekok pun ada kot nanti ? -.-



so how's people ? persiapan raya ? cer cerita la sikit. maaf, wa sibuk. tak blogwalking dan reply komen. selamat berbuka dan pilihlah juadah yang berkhasiat, baru badan sihat! nak rayoo nanti. kekeke.. love u oll. muachx!




satu dugaan time puasa kena bekerja kan ?




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

5 comments:

Tukang Karut said...

raya ditangguhkan sehingga tahun hadapan

si robot comel said...

Kak, nak duit raya kak, hehe

sayA tonaH said...

keje time pose memang penat

teringat pulak aku dulu keje jadik cashier time bula pose

dr pg smpai mlm duk berdiri

mak aih nazak beb

da lm aku tk mengomen

oh yeah

Sayidah Nafisah Ruslan said...

dah lama saya dengan family tak pakai baju sedondon.. tahun ni baru dapat pakai sesame.. kami pilih kaler purple :)

Cik Yatt said...

bnyknye wat kueh raya..yatt wat 1 je..hihi

copyright@budakijau.do not copy.