Monday, 6 August 2012

MENYUNTING BUNGA.

Salam readers.


My oldest brother still not married and currently stay in kuala lumpur. he's now working at Bukit Aman.
ehem.. maaf ini bukan entry nak promote abang. muehehe. ini entry hari kami menghabiskan duit bandi (myoldestbro). diakui beliau memang sangat sangat jarang nak balik rumah. beliau lebih suka menghabiskan masa bermain game, futsal, dan berjimba dengan rakan beliau.


kami lebih rela pergi menghadirkan diri dirumah sewa beliau jika mempunyai urusan penting untuk diselesaikan. urusan penting sahaja, get noticed. last month we going to meet him for some reason. he's still working dan kami pergi sergah dia selepas dia pulang dari bekerja.


langkah kanan la katakan bila dia memang baru dapat gaji that time. kami iaitu saya dan mr.sedud (mybf) membawa sekali ibu kami, (oii, ibu saya jelah) bersama kami untuk melihat perkembangan diri bandi.
misai dan janggut masih lagi tak bertambah, cuma rambut beliau yang makin bertambah panjang.


beliau bawa kami ke suria klcc untuk berjimba. bisik hati kecilku, " abang aku tak normal seperti selalu. "
jangkaan saya tak meleset bila dimana beliau rupanya menyimpan hasrat untuk menyunting bunga yang mekar di suatu tempat.



inilah yang mahu disunting beliau =)


mulanya kami agak melilau jugak cari mana sony centre dalam suria klcc tu. sebab kami tak pasti betul atau tidak ada sony centre disitu. sampaikan kami refers to map baru kami jumpa. bila dah jumpa, terkinja la bandi time nampak sony vaio idaman beliau. walaupun hakikatnya beliau mahu menyunting alim ware, kami menghalang sebab tak rela melihat beliau mengadap lappy duopulohempat jam. (x_x)



ini pilihan beliau. 


leka bertanya boleh download bebanyak tak game dalam lappy tu. -.-


bandi memang kaki game. kaki melayan game online. game apa saja game. game lumba haram je dia tak layan walaupun hakikatnya beliau menunggang motor macam pelesit. " jalan kl tak pandai cilok lambat la ko. " itu alasan yang diberi. haihh..
sesudah membeli sebuah lappy, beliau dengan baik hati mempelawa kami menjamu selera dekat pizza hut. katanya nak mencuba pizza stick keluaran terbaru pizza hut. well orang belanja aku gasak jelah. wakaka!



masih nak control macho sebab sedar diri masih membujang. hew hew ~


memang padat la kot pizza hut that day. nasib baik kami sempat mendapatkan tempat duduk. walhal diluar barisan manusia beratur panjang menunggu giliran.



mengapa jari kau mesti macam tu hah samdol ? takde trademark lain ke ?




lempeng tu kami tak dapat habiskan. jadi kami bungkus untuk dibawa pulang. selepas kekenyangan, kami pergi bayar tiket parking kereta. mahal memang mahal, siapa yang pernah pergi maybe rela parking diluar lagi. tambahan memang panas sangat dekat parking kereta tu. rasa macam kena steamboat je. feuuuw ~



ibu masih staedy main bowling walaupun dah berusai 56 tahun this year.



kami singgah pula dekat ampang bowling untuk bermain bowling. no worries people sebab bandi belanja semuanya. haha! siap ambil 4 game lagi. kata beliau nak lepas gian main bowling. so layankan ajeeee..




dapat kasut sebelah lain pun gawjessss jgk. shit! -.-



alang-alang dah berjela entry, saya nak panjangkan lagi. muehehe. yelah, bukan selalu dapat update. 







best jugak la sebab that time dapat banyak strike. berlawan dengan bandi dan mr.sedud. kihkih. ingat tangan aku bengkok aku tak dapat strike ? korang silap. haha







kami pulang memang dah lewat malam. nasib baik ada ibu sekali. kalau tak nampak sangat tak eloknya sebab saya bersama mr.sedud. anyway memang fun habis that day sebab tu nak abadikan dalam blog sendiri. persiapan raya macam mana semua ? take care people! =)





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

8 comments:

Cik Ca'ah said...

alaa,ingat entry nak kawen.
excited ni!
hahaaa :D

si robot comel said...

ingatkan akak yg kena sunting hehe,

kalau org belanja semua best je kan,akak bila nak belanja kita? hehe

cik mun said...

hehehe..seronoknye dapat keluar berjimba..

bella luna said...

xnak komen byk2, aku just nak ckp, "sib baik aku bukan abg ko :D "

Tukang Karut said...

steady la makcik main bowling...

hassy chan said...

ap petua nak dpt strike wei???
aku main 5 game pun longkang je dia pegi.. hahahahha

syahirooAhmad said...

sama lah. ingatkan entri pasal ang merisikan bunga untuk kawan. lala...


vaio guna sistem operasi windows gak ey? lupa..

Sayidah Nafisah Ruslan said...

bestnya.. dah la dapat laptop.. belanja makan..murah hati betul :)

copyright@budakijau.do not copy.