Tuesday, 26 June 2012

WELCOME MOMOT AND BUYOT!

Salam readers..



Mulai hari ni tetiba nak buat-buat rajin update blog lepas tengok total post bulan lepas jumlahnya sikit sangat. 
reply komen jauh sekali, blogwalking tak mampu sebab kaki sakit bekerja. eheh.. motip ? 


everybody knows, (ayat nak omputih je ko bedah) chute (myhamster) sudah pergi selamanya. takmo sebut lelama nama chute, kang sendu sendat nanti. sobs!!


tak sampai dua hari pemergian chute, saya bersama mr.sedut (mybf) dan puteri gayung (myliltlesister) pergi menenangkan diri. ade dekat satu tempat lapang je. tak ramai orang pun. yelah, tempat pembuangan sampah port lepak kami. mana orang nak berkunjung selalu kan, kecuali kami bertiga yang pelik ni jelah. hoho!


sedang bergoyang kaki bagai, mr.sedut ternampak seorang pak cik bawak kotak agak besar la. memula kira-kira tak nak ambil kisah pun, tapi... 
bawak kotak besauu ko. ha.. apo isi dalamnyo ?


setelah mood csi merasuk dalam diri kami, kami pun perhatikan gerak geri pak cik tu.
ghupanya nak buang anak kucing la noon oii.. ingatkan nak buang anak apa tadi. caitt!!
lepas pak cik tu blah, keluar la anak-anak kucing tadi ni. banyak tau, dalam 7 ekor seingat saya.
duk meaww, meaww keliling kiteorang. adorablenya memang kalah la adorable haku ni. (ko adorable ke minah ? haha)


well silap pak cik tu sebab buang dekat tempat pembuangan sampah. siapa ada kat tempat buang sampah ce habaq mai ? kiteorang yang pelik ni ada la. 
sebulat sekata kami berpakat nak ambil seekor daripada anak kucing tersebut. maaflah yang lain,  saya tak mampu nak bela. T_T


tu cerita dulu-dulu... sekarang kucing saya dah berpasangan. seekor saya jumpa plak dekat tempat lain. anak kucing yang sama tau! dalam keadaan kesejukan, kelaparan, haku pun mai la pelok kucing tu. syok jap kucing tu layan dada haku, then bagi makan minum semua, baru la kucing tu boleh nak meaww kembali.






saya momot. saya jantan yang handsome!



ni first time bela kucing sebenarnya. cabaran tu macam  menjaga anak orang pun ado. yelah kan, minum susu, makan bersuapkan. harap tak pakai lampin pakai buang je. kalo tak, jual spender tepi jalan la nak beli lampin kucing tiap-tiap bulan.





ha hambik ko. aksi kangkang seksi yang menggoda.



sejujurnya saya tak kisah sangat nak bela sepasang kucing ni. ala ada jantan betina, mesti panggil sepasang. baru la sedap kedengaran.
as long kucing saya sihat tiap-tiap hari makan wiskies sudah ~ kita yang bela, bela la elok-elok kan ?





yang girlsnya diberi nama buyot. agak pemalu dan pendiam. meaww ~



saya rasa nama ni sangat sesuai untuk dieorang ni. kalo korang perhatikan si momot tu, die berbulu putih dan lebat kan ? tapi tengok pula dihujung tangan momot. ada warna macam coklat sikit. itu bukan kotoran, tapi memang warna asli. so bulunya agak comot. nak kasik feymes sikit saya tukar jadi momot. hikhik!



si buyot plak sesuka hati saya je nak letak nama tu tapi  bila dah makin membesar ni, my ibu cakap macam sesuai je nama tu untuk buyot. puncanya sebab buyot makin lama makin membuyot perutnya. makin gemoks la senang cerita. haha! maka, nama buyot tu memang tercipta untuk kucing betina saya ni. hewhew ~





baik sungguh dua ekor ni time saya driving balik kampung hari tu. hehe




baru lagi bela si meaww dua ekor ni. cukuplah setakat nak menemani dikala sunyi, saya takut sunyi la noon. haku fobia. bhaha! Tuhan tu maha adil, time saya sunyi sedih mengelap air mata dan hingusan, dipertemukan saya dengan anak kucing dua ekor ni yang maha agresif. dunia ni tercipta bukan untuk manusia je, so people please.. kalo tak nak bagi mkan pun kucing terbiar tu, jangan la disepak atau dikuis ketepi. nanti akhirat Tuhan balas tau!





port lepak momot. oii oii perempuan ni drive pakai seat belt. bangga, bangga! haha




kucing saya tak berak dalam keretalah! takmo fikir bukan-bukan. geget kang. grrr...





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

7 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

comelnya... :D

Tukang Karut said...

biru mata hitamku laa....

kura said...

wooo. kucing! comelnya iyeeee :0

si kiut lavender said...

tudia..kamu buat sya rindu pada kucing yg telah hilang..uhuks...

onie said...

hai awokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,rindu kita tak?hikhikhik....alolololo.....takmo sesedih,dah ada yg baru kan :D

Cik Yatt said...

nak satu!!!!!!!!!!

Sayidah Nafisah Ruslan said...

dua2 pun putih.. comel :)

copyright@budakijau.do not copy.