Monday, 9 April 2012

TEKANAN BEKERJA SAMPAI MEMBUNUH ?

Salam readers..



semenjak bekerja ni, masa terhad sangat.
nak mengadap lappy duapulohempat jam tak dapek la kan.
ni kan nak berdating bagainya.
walaupun ada yang kata "untunglah" kerja sama dengan buah hati.
ye.. memang sama tempat kerja,
tapi niat hati tu nak bekerja, bukan berdating! fullstop.



kalau hado teman sekerja baca blog gue,
gue suka sesangatnyo!
ni nak luah rasa ketidaksenangan saya dekat tempat kerja.
ye.. gasak jelah nak taip ketidaksenangan pun. asal maksud tepat. (ekekeh) 



blur ??
ha.. tarik kerusi anda duduk tegak-tegak dan kite lepak-lepak minum kopiko secawan.


kisahnya haku baru tahu kopiko tu made in indonesia  -.-


cenggini, saya dan mr.sedut (mybf) sekarang memang kerja tempat yang sama.
memula masuk kerja kami perlu hadiri kelas dulu untuk tahu selok belok pekerjaan ni.
disebabkan saya yang memang tak peramah ni,
maka saya tak ramai kawan nak buat teman ke hulur ke hilir.
since kami asyik kelihatan berdua je,
hal diri kami meniti la dibibir-bibir orang yang tak senang tengok kami.




rambut ai mekar. ko hado ?



dengar cerito tok janggut panjang ke dada pun duk bergosip hal kami.
ai ni orang bawahan ingatkan tak dapat attention dari orang pangkat tinggi yang pakai kasut limaratushenggit tu,
rupaya ada yang dah pandai sindir-sindri gitu.
aww ni titew suka ni. 
jadi retis jap. bhahaa !
masuk lif orang pandang semacam, dalam lif berdehem-dehem ratusan kali,
keluar lif laju berbisik dengan member sebelah.
saya tak paham, saya tak ngerti.
awatnya ?
hangpa nampak balak titew pakai spender bunga-bunga titew ke ?




  •  kami makan berdua dekat cafe.
  •  kami jalan beringan tanpa menyentuh badan or janggut sesiapa.
  •  mr.sedut pegangkan beg tangan saya.
  •  mr.sedut pakai scarf saya. eh bedah, bukan scarf macam cekak kepala tu. ni scarf yang duk lilit leher tu. muehehe.. sojuk la dalam bilik air-cond 8 jam sehari.
  •  mr.sedut ambilkan makanan untuk minum petang saya.



 beliau seorang yang kuat tido. ngeh -.- maka, saya telah berbohong. 
mana ade masa nak candid gambar balak tidur terngango.




meh nak habaq mai sikit na..
ibu titew tak heran yang hangpa duk sohsehsohseh tu pasai apa.
kita semua datang mai sini nak kerja ka nak menang award wartawan melodi terbaik ?
pikiaq sikit pak cik-pakcik, abang-abang, kakak-kakak, adik-adik sekalian.
kalau tak kenai saya jangan duk gosip sangat.
saya time sekolah dulu kawan saya je tolong belikan mee kari saya tau.
sebab saya memang tak suka tempat crowded.
kang pengsan plak. kuikui (gedix letew)
takda sapa pun duk gosip time kawan saya belikan mee kari saya.
ni sekarang sebab balak ai belikan minum petang ai u olls nak sohsehsohseh pulak.
macam la balak ai pinjam duit korang nak p beli karipap seketui buat minum petang ai.




eh malu sikit la bang.
kalau abang orang pangkat tinggi, makan dengan seangkatan darjat abang je,
ada adik kisah ?
ada jugak minah bisik-bisik dekat mr.sedut cakap dia bodoh sebab bawak beg ai.
ey pompuan, balak titew bawak beg je pun.
bukan bawak baju dalam titew ke hulu ke hilir yang u olls menggelupur sangat ni.
mencikk la camni, mesti u olls jeles sebab balak u olls tak bawak beg u olls kan.




kalau la disebabkan kitaorang ni pasangan bercinta yang buat mata korang bertaik sangat tengok,
korang p la halau cincang-cincang kapel dekat shopping complex yang berlambak-lambak tu.
dah saya tengok u olls dah macam anti orang berpasangan je.
muehehe




kalau tetibo ai jalan then pelok kissing bagai boleh la korang nak bg freekick ke.
setakat berteman dengan balak tanpa menganggu tugas dan kerja saya,
tu bukan masalah anda KOT ?
nak sohsehsohseh sangat p pasar malam la,
ni tempat kerja.
cari duit dengan cara halal tau, bukan cam hangpa sambil makan sambil mengutuk.
kenyang letew makan daging sendiri.
hewhew ~




walaupun sampai sekarang kedengaran cakap-cakap belakangkirikanan semua,
saya ambil tahu tapi saya tak hambik kisah.
hidup nak maju jangan sibuk hal orang sangat. nanti kerja terbengkalai bonus saya jugak tersekat.
at least we know each other for almost 4 years.
dari zaman jahiliah sampai sekarang, saya kenal siapa dia.
tak perlu orang lain busybody sebab pendapat family dan rakan terdekat more than enough for me.
hujung bulan dapat gaji,
then bagi ibu ai duit. dah cukop!




yelah, sejak masuk kerja shift ni boleh tahan mencabar jugak.
malas nk pikir sangat apa orang kata.
ni online pun sebab cuti dua hari.
hari tu balik kerja pepagi driving dari paroi ke jelebu memang mencabar ketahanan gue.
mata berat nak tertutup rapat je.
last-last berhenti tepi jalan berdengkur sorang-sorang dalam kereta.
memang stim betul bijik mata ni. sampaikan ai langgar burung kot.
kot la sebab mata ai tak concentrate plak dekat jalan.
shit!
haku pembunuh.




P/s  :   takkanlah saya stress dengan tempat kerja sampai jadi pembunuh. eh takkanlah !










: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

10 comments:

Nafisah Ruslan said...

stress betul tu.. hehe
biasalah mulut orang lagipun mungkin mereka cemburu tgok awak happy macam tu. biar lah diorang tu.. tak usah peduli :p

bobiedanbad said...

Dia orang semua tu cemburu dik. Lain kali adik kata je kat dia orang, "ko ada?" hehehehe

Cik Yatt said...

alaa..mnusia mmg cenggitu..nyebok ja..kite bkn wat bnde tak bek pon kan..

si kiut lavender said...

tudia..

ahaks,,,diorang jeles lettew....hikhikhik

Tukang Karut said...

ni ada rasa nak bunuh semut tak?

Cik tikah said...

x baik ar bunuh bunuh diri ni, baik makan megi. lagi best. hahaha

si robot comel said...

meh ni kita nak sekeh2 kepala dia kak,hehe

sis92 said...

haha haruslah wajib ada gossip2 barulah boleh masuk melodi kak oi hikhik..

lantak pi la depa suma tu -,-
yg penting niatkerja tu ikhlas .

MINAHJAMBU90 said...

fara..i lep u harrrr....biakan dowang lantak dowang larrr..asalkan kamu bahagia..hehhehhe...die jelez 2 tgk fara bhagia..bf n gf dowang xdew wat mcm 2 :-)..take care :-)

NOOR FATIN said...

mulut org kita xkan bleh tutup :)

copyright@budakijau.do not copy.