Monday, 30 April 2012

HAPPY 56TH BITHDAY IBU!

Salam readers.



alhamdulillah gaji pertama dah dapat.
walaupun setengah bulan bekerja tapi nikmatnya tak dapat digambarkan  :)



i'm back for new entry  perihal birthday my ibu. 
secara kasarnya tarikh hari lahir family kami berkait jugak la.
contoh my ibu dengan oldest brother (bandi),
18 april tarikh lahir ibu, 19 april tarikh lahir bandi pula.
then i have twin brothers which is kedua-dua lahir pada tarikh sama 27 may.
me and my puteri gayung (mylilsis) both lahir pada 17 haribulan.
walaupun saya lahir pada bulan november, puteri gayung pada febuary,
tapi tarikh sama iaitu 17 haribulan.
cuma my abah je tercampak pada 2 may. 
ish ish -.-



dah macam tradisi kami bila nak sambut birthday je puteri gayung ada netball tournement.
eh hoi, ingat centre court paroi tu tempat sambut birthday ?
hakhak..
tapi jangan risau, tiada picture orang main netball.
wa malas nak snap pic sama.
asalkan dapat juara sudah.. (tengok la tuhan, orang riak ni)





ehem, ehem bonda dan adik yang tersayang. abaikan kualiti gambar yang tidak seberapa. camera tak charge la..




without my abah, kami celebrate simple je.
bawa my ibu p jusco seremban 2, pilih handbag kegemaran dia.
tu pon pening kepala duk pikir apa hadiah nak bagi dekat my ibu.
walaupun pada mulanya mr.sedut (mybf) nak bagi kejutan untuk hadiah ibu,
tapi saya menolak sebab taste my ibu dengan ai mana sama noon oii...



bagi hadiah yang ibu tak gemar pe jadahnya ?
ai tahu nanti ibu takkan guna, simpan dalam almari buat koleksi.
nyampah taww..
tu yang titew suruh ibu pilih sendiri tu.




lokasi : the windmill station. berhampiran city park seremban 2.




asyik-asyik p makan mcd, kepsi, tak pun domino.
eh muak juga tekak ni..
then kami tuju la restaurant western ni.
restaurant ni memang menepati citarasa kami,
dari dekorasinya, dan keenakan makanan yang disediakan.
sepanjang dinner kami ni, satu je perkataan asyik diulang-ulang,

"sedap, sedap, sedap"


my ibu terkenal dengan cerewetnya, so kami agak nervous nak pilih tempat makan untuk dinner.
dan tekaan kami tak meleset sebab ibu memang puas hati dengan restaurant ni.




dulunya ni memang tempat kami berdating.
(ey keji pempuan ni bawak ibu die port dating, bahaha!)
lepas balik dari jusco tadi, kami p la makan.
sudah bernyanyi riang perut baru ingat nak makan.
maka akibatnya semua nak order nasi dengan lamb chop.
ada yang order nasi berserta fish and chicken chop.
paling ketara kebuluran ialah puteri gayung yang order double lamb chop.





tetiba malam tu terasa nak bertutup litup. tak salah kan ? eheh




kerana kami bekerja dan puteri gayung pun busy dengan aktiviti sekolahnya,
ni je yang termampu kami lakukan demi bonda.
for my beautiful ibu, terima kasih for everything what u've done.
terima kasih sebab memahami anakmu yang gedik, suka menjerit ni, suka gigit kuku, manja terlebih.
ok, bab promote diri sendiri ai selalu melebih-lebih tau. (montahh..)


semoga ibu panjang umur dan dimurahkan rezeki hendaknya.
dan hidup ibu dirahmati serta ibu sentiasa bahagia.
(taching, sobs..  T_T)





tak dapat nak ketepikan big apple. the best.






p/s  :  ibu tanya soalan cepumas time ni. tersedak time minum air.





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

13 comments:

kura said...

wahaha.. bawa ibu di tempat selalu dating. great! hehhe

NOOR FATIN said...

happy birthday ibu awak! hehehe..

big apple memang bestttt!! hehehe

sis92 said...

happy birthday to yr mummy :)
suka tengok kalian detim mst ada ibu sekali :))

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

happy bday.. dah 56 ya :)

Cik Ca'ah said...

ibu tanya bila mr sedut nak masuk meminang eh?
teehee ^^

dhiera said...

happy belated birthday makcik~
eh eh, besok ur dad's birthday la kan?

Lea Isnawi said...

hepi besday ibu fara
muka sama mcm fara la


pstt comel je fara tudung litup cmtu :)

si kiut lavender said...

wah...cumey jerk tgk dia pakai tudung..

erk..ibu kamu tanya apa sampai tersedak tuh...0_o

Cik Yatt said...

bestnye.. yg pnting buah ati join..hee

umar said...

sy ingin cadangkan agar di belikan pen quran digital :)
yang baca dan dengar dapat pahala, yang memberi turut dapat pahala kan.
bleh rujuk di sini >> http://bit.ly/hadiah_ibu

Nafisah Ruslan said...

kiut awak pakai tudung :)
soklan cepumas tu mesti mak tanye bila nak kawen kan? hehe

Aien Alien said...

selamat hari lahir mak cik :D


soalan kahwin ke? haha

ctk said...

happy belated besday tukur ibu...amboi....sambil2 date ka tu...hehehe....comey sgt2 kamu bertutup litup begitu...hehe

copyright@budakijau.do not copy.