Monday, 12 March 2012

AKHIRNYA PENANTIAN BERAKHIR.

SALAM READERS..


wohaa.. tercapai target untuk membiarkan blog usang selama sebulan + lebih !!
haa.. gitu.. mengalahkan student la busy titew ni. nyampah..


camna ek nak cerita, baby pink (my lappy) mulanya asyik hang.
p hantar kat mr.sedut (mybf), dia mintak jasa baik kawan dia tolong format.
sudah format kena download ape ke namanya entah, wa tak tahu dan makan masa lama.
so p hantar kedai. cas murah je kot sebab nak download.


duk tunggu-tunggu dua minggu jugak la.
yang tukang hantarnya mr.sedut.
mulanya tokey mintak seminggu sebab ramai customer.
cukup dua minggu bagi masa, mr.sedut pulak busy kerja.
resit lappy ni dekat dia. yang saya ni dah mati kutu merayap je kojonye..
puteri gayung (my lil sis) ada tourement la pulak.. nak dipanjangkan cerita la ni.
so p ulang alik seremban, sikit pun tak singgah kedai service computer ni.



bila saya datang bersama mr.sedut,
tup tup time tu la jugak baru tokey baru nak cakap hard disk titew rosak..
titew punya la sopan cakap apsal u tak bagitahu awal. 
hape namanya titew-titew ni, mencik arr camnih!
bhahahahaha.. sopan sangat titew ni.


so nak masa lagi satu minggu. baiki hard disk pulak.
hoih apo tu.. maknanya p amik lappy hujung bulan.
hujung bulan duit habis arr bos.. camna nak datang amik lappy ?
muahahaha gelak orang papa kedana 


sebab sayang awek punya pasal, mr.sedut keluar la duit poket.
haihh.. untunglah. bhahaha..  gelak lagi
dia cakap diam-diam sudah. ala saya duk kepoh pun bukan benda tak baik.
orang tolong, saya hargai. gituu la balak sayang awek. kihkih!


so cerita mr.sedut terbang duit poket berahkir la disitu.
beliau datang uma, jemput ai, mintak izin ibonda saya cewah dan keluar la kami berdating.
tapi ni bukan entry dating. ekekek!
sekembalinya baby pink dipangkuan, saya mungkin aktif berblogging balik.
mungkin lagi! hahahaha..
tapi buat masa ni nak p terjah orang dulu, lama woo saya ketinggalan.


sebulan lebih saya duduk uma, mati kutu katak vavies semua,
saya cuba la manfaatkan masa terbuang tu.
so apa lagi, masa daripada dibuang sahaja,
saya cuba la survey  tutorial camne nak edit blog.




iklan spek mata besauu.


pang pong pang pong.. and taraaa....
dah siap edit.
haa.. nampak hijau tak gituuu ?
dah maju sikit kan, puii! header plak terpampang mata besor aii.
ahh tak perlu contact lense bagai. memang dah tersedia booolat.
syukur ciptaan Tuhan. ^__^



sekarang siapa nak kutuk titew tak pandai edit blog ?
ehh titew pandai tau. tak mintak tolong orang lain pun.
titew belajar sendiri walaupun titew takde kelayakan or sijil pape.
hew hew membangga diri plak.
astafghalzim... -.-
pape pun terima kasih sebab dengan kutukan dan kritikan tu lagi membakar semangat saya untuk lebih maju ke depan. 1 malaysia! tetibe


pesanan cili padi dari saya,
terima kasih la tetap datang blog serabai, mundur, kurang feymes ni.
camna tak feymesnya, ada jugak si dara yang sanggup datang komen semata nak burukkan mr.sedut.
masallah'.. tak perlu la ante nak jugak bahasa arab susah-susah.
mr.sedut aii dulu memang buruk. bhahahaha..
tapi manusia berubah der.. can't u accept the change ?
perdana menteri pun berubah orang. kihkih!



oh by the way, sesiapa bertuah yang komen dalam entry ni, saya ingat nak masukkan dalam bloglist saya.
tak femes ke, baru berblogging ke, takpe.. asalkan selalu aktif. ehh macam la wa aktif blogging. hahaha
dengan berbesar hati saya akan masukkan dalam bloglist.
yang senang nak terjah, saya jugakkan. muehehe..






p/s  :   dulu background blog gelap, sekarang dan putih suci. kalau ada post terdahulu tak nampak nak baca mintak hampun la ye. benda dah lepas. hikhokhikhok ~




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

27 comments:

si robot comel said...

akhirnya terhapdate jugak kakak ni ye,selamat berblogging lagi,jgn hilang lagi tau tau :P

faiz fakhirin said...

waaa...yg baru ni lagi cool..nampak kemas jer...senang nk baca..hehe...rasanya tokey kedai tu yg rosakkan hardisk..bila dh lama kt kedai,cmtu la jadinya..

kura said...

seronok nau pg dating. homboi.. hehhe

Fatin Mraz said...

welcome back dear~

Tukang Karut said...

eh... hidup lagi... ingatkan budak hijau pendek dah *^&Y*%^%...

si gadis melayu said...

seronok. haha

hani said...

welkam back!!cantik hohoi blogskin baru, header baru, serba serbi baru. nyaris tadi akak nak wish slamat ari raya. kekeke...

Cik tikah said...

waaaaaaaaaaaaaaa!! kembali bernyawa pun! hehehe...

zati embong said...

blog baru,azam baru kot lepas sebulan x berupdate O.o

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bape lama bersawang ni/ hehe

amranaiman said...

wow cntik cemin mata tu :)

syahirooAhmad said...

tunggu kau hapdet macam tunggu Airbus A380 Malaysia Airlines.. tau tak!

lieynanilaz said...

blog dengan wajah baru....suka dengan putih suci bersih ni..haha.

Bobo said...

sama lah kite, aritu laptop bobo rosak..aduh..sampai skrg tak repair..

Asrul "iLham" Sany said...

cerah masa depan kaler blog baru muahahhaa

cik mun said...

wah..blog die dah laen skrang..

bobiedanbad said...

welcome back!

NOOR FATIN said...

patut la lama xnampak. btw, saya dah tukar url blog tau time awak xon9 tu.. cuba teka apa yang dah xde kat blog saya.. kalau awak masih ingat saya.. ekekkeke

selamat kembalii! ;D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

alhamdulillah, putih suci gitueewww ye!:)

rasa nak tukar template jugak!

mira maisara said...

amboi spek mate diee. ehehee

~SaL IjOu~ said...

selamat kembali~ ong gedek2~ ;p

El-Janna said...

kalau hijua cerah sikit pandnagan mata^^

Cik Ca'ah said...

yeay,fara dah balik!

syafiqakarim said...

bzamannnnn lu xupdate babe.
hahha

semutsengal said...

banyaknya nyamuk !!

ILA HonEyBuNNy said...

patut rasa lain ja blog neh..


suka la..ijau tenang ja..hehehe

Aien Not Alien said...

lamanya menghilang..takpe sekarang dah kembali.. ^_^"


*cantik rumah baru ni, nampak terang dalam hijauuu..hehe..

copyright@budakijau.do not copy.