Friday, 25 November 2011

TWILIGHT BREAKING DAWN.

Salam readers...


setiap kali entry nak ucap terima kasih boleh ?
tanda saya menghargai readers yang setia membaca entry saya.
so...  TERIMA KASIH SUDI MEMBACA ye  ^^


tak lupa terima kasih untuk mereka yg wish birthday saya ye.
terasa berucap macam pengetua sekolah pulak aii..
yaarrkksss ~


post scheduled je untuk entry kali ni.
sebenarnya baru pulang..
pulang dari menonton twilight breaking dawn.





yup saya peminat setia twilight.
seperti mengikuti cerita harry potter, pirates of caribean, dan mission impossible.
takkan ketinggalan punya.


disebabkan kerja lewat,
saya boleh tengok time midnight je.
jalan cerita ?


tak la banyak aksi pun.
dah namanya pun love story right ?
ini baru je part 1.
so takdelah suspen mana sangat.
nask cerita ni,
kasi gempak sikit untuk peminat twilight.
bella and edward finally getting married.
rumah tangga mana yang tak bergelora kan ?
so ada la masalah sedikit.
and bella preganant.


untunglah mr.sedut (mybf) pun peminat twilight.
ahh mamat jiwang tu, memang....
cerita cinta filipina pun dia layan.
dan tak sangka pulak kami minat drama yang sama.


kalau nak bercerita tentang love story kami,
ramai yang berak cair kang.
muahahaha ~



sekarang dah tak sabar giler nak tengok part 2 pulak.
dari lima bintang, saya bagi 4 setengah.
kerja ?
alhamdulillah.
saya happy bekerja even PENAT!!
hahaha...


paling penting,
saya BAHAGIA dengan hidup saya.
^^



nota jari    :     ending twilight HARUSLAH gempak kan ??


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 18 November 2011

17 NOVEMBER 2011.

Salam readers..


disuatu malam yang agak tegang.
ketika saya baru pulang kerja pada lewat malam.
dalam keadaan yang penat dan letih serta tidak bermaya,
saya terdengar rakan dan mr.sedut (my bf) bergelak tawa.


dalam fikiranku,
mengapa mereka bergelak tawa sedangkan saya sedang mengeluh kepenatan ?
mereka masih boleh tersenyum-senyum, ketawa berdekah-dekah.


ahh semestinya tiada kene mengena dengan diriku.
kerana mereka langsung tidak menyapa saya.
walaupun saya duduk dibahagian hadapan kereta.


setelah sampai ke rumah,
saya mandi.
selesai mandi,
giliran rakan saya pula.
kemudian saya cuba bertanya kepada rakan saya perihal tadi.



si pendek          :          apa yang ko borak dengan sedut tadi ?
rakan                :          adalah.. tak payah la ko amik tahu.
si pendek          :          sampai hati ko kan. ko kawan aku ke, kawan si sedut tu ?
rakan                :          sudah la ko. haha! ini untuk kebaikan bersama tau..


saya diam.
mungkin kerana penat masih terasa.
saya baring atas katil.
sambil mengeluh panjang.


" penat la kerja.. bila nak gaji ? "


kahkah!!
sudah, sudah!
jangan sekeh aii..
saya tahu saya sedang merungut.
aii tengah penat la that time.
siapa tak pernah merungut ?
hehek ~


tiba-tiba kedengaran pintu diketuk berkali-kali.
saya bangun lalu menuju ke arah pintu.
kemudian kedengaran suara mr.sedut.


mr.sedut        :      s****, SELAMAT HARI JADI...!!


ok,ok.
caps lock bukan sebab readers rabun untuk membaca.
tapi sebab mr.sedut boleh menjerit dari luar rumah.
ketika jam tepat menunjukkan pukul 12 tengah malam.
dan si rakan pula boleh menyanyi lagu "selamat hari jadi" dari dalam bilik air.
sangat tidak sopan kan ??


terkejut jugak la.
siapa tak ingat hari jadi diri sendiri ?
saya pun ingat.
cuma saya TERLUPA sebentar.
cesss...... hehek!



mr.sedut            :           selamat hari jadi s****. dah jumpa tak dalam handbag ?
si pendek           :          hehehehe.. * gelak gatai* jumpa apa ye ?
mr.sedut            :          kamu punya hadiah la. tadi time kamu tak sedar, saya suruh mawi (rakan si pendek) masukkan dalam handbag kamu.
si pendek           :          hoii si polan! mano hadiah den ? haha!
rakan                 :        rilek la baii.. ado aku simpan ha.. baru la suprise. ha.. nah! meh pipi kanan dan kiri dulu.
si pendek           :        haa... hambik la. yang penting, hadiah aku woii.. hehe.


kemudian berlakulah adengan yang tak perlu diceritakan diblog sendiri.
hehek!


so saya sudah menjangkau 21 tahun.
masih mentah lagi dalam hidup.
sudah lewat malam baru berkesempatan nak online.
on facebook,
banyak wish dari kawan-kawan dan family members.
terharu...........



dab tak lupa dari rakan bloggers.
thanks ya si robot comeii.. hehe.
and now curently berada di negeri sembilan.
baru pulang ke kampung bersama mr.sedut.


baby pink (my laptop) akan ditinggalkan bersama puteri gayung (my lil sis).
sempena cuti sekolah yang bakal menjelma ni,
saya pinjamkan baby pink kepada beliau.


mr.sedut leka main game DOTA.


celebrate ??
takde masa lagi nyah oiii...
badan akak penat bebenornye...


tapi insa'allah,
kami akan celebrate.
andai umur panjang dan murah rezeki ye dop ??


psstt.....
new twilight movie's is coming out.
shiioottt... saya nak cuti la that day.
sob3 ~



nota jari     :     balik kampung mr.sedut drive sepanjang highway. aii siap tidur lagi. sopan kan ??


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Sunday, 6 November 2011

BABY PINK KEMBALI.

Salam readers..



agak-agak ternganga tak baca tajuk entry saya ?
kasi panjang sikit tajuk entry biar silent readers JADI MALAS nak kutuk entry blog aii.
yuhuuuu ~


ok, beginilah..
pertama sekali,
baby pink (my laptop) sudah pulih seperti sedia kala.
PULIH maknanya macam BARU DIBELI semalam woo...
tak tipu tau.


gambar, video, music all GONE.
hah... siap caps lock tuuu....
kena format 100% oleh sepupu my abah.
takpelah,
yang penting FREE OF CHARGES.
hehek!



secondly,
insa' saya akan bawa my baby pink (my laptop) ni ke rumah sewa saya.
duduk pun dekat putrajaya,
tipu la tiada wifi free kan ??
so isu SUNYI TANPA ENTRY sudah lapuk.
cuma nak update everyday mungkin la SUKAR..
sebab dah bekerja kan.
tapi tetap terharu sebab ada lagi blogger jenguk blog ni walaupun sunyi sahaja.



sekarang saya dirumah parents,
definetly ada wifi.
tapi esok sudah mula bekerja. sob3 ~
yang boleh saya buat cuma update entry TENGAH-TENGAH MALAM sahaja.
saya akan berkunjung ke blog rakan blogger yang lain jika ada lagi kesempatan.



oh by the way,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
rendang, lemang, nasi himpit sudah tersedia dirumah.
kasihan ibu menyediakan kesemua juadah tanpa bantuan saya.
i love u ibuuuu...!!


saya balik kampung pun sudah LEWAT MALAM.
pulang bersama bandi (my oldest brother), mr.sedut (my bf) dan hidayahtul (my bestfriend).
mr.sedut pulang ke rembau,n.sembilan.
kampung halaman bonda beliau.
kami bertiga pulang ke jelebu, negeri sembilan.


hidup kembali normal.
pergi kerja mr.sedut (my bf) hantar,
balik kerja pun beliau jemput.
ahhhhh giler gedik!
tak berdikari ke ko fara hoiiii.......!


ok, ok, ok.
tahu la saya tak beberapa nak independent.
tapi nanti saya ingat la KOT jalan kat putrajaya ni.
boleh ?
hehek!







nota jari     :       first time rasa pulang ke kampung sendiri untuk beraya. kerja, kerja, kerja.
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.