Saturday, 31 December 2011

WELCOME 2012.

Salam bloggers..


tetiba jari gatal - gatal nak jugak update entry sebelum berakhirnya 2011.
yelah, selepas ni yang tinggal semuanya kenangan.
itu satu KEPASTIAN..


bila dah hujuang tahun ni,
duduk termenung jelah teringat dari awal tahun 2011 sehingga la ke hari ni.
sesungguhnya tak berupaya untuk diriku mengingati semua sejarah yang tercipta tahun ni.
kihkihkih!!


flashback kembali.
bermulalah hidup sebagai pemandu kereta yang kekok dijalan raya.
proses belajar dengan my abah memang menyeksakan!
siang malam kereta mati tengah jalan.
terasa amat la bengapnye!
# tarik telinge sebelah #


bengap ?? sob3...

dan kini,
alhamdulillah..
lesen P pun dah tamat.
dan sudah berkeyakinan tinggi untuk mengendalikan kereta tanpa bantuan my abah lagi.
# nyanyi lagu doraemon sama - sama, hoyehhh! #

gambar lamee...!




menerima mr.sedut (my bf) dalam hidup.
setelah hampir 3 tahun beliau mengusha daku.
# ewah! #


aweks mr.sedut. kihkih!

sejujurnya, saya tak pernah sedar beliau tengah nak main ayat - ayat cinta dengan saya.
haa... over tak gitu ?
beliau duk heboh kat kawan beliau tentang saya.
tapi tak pernah terkeluar isi hatinya dekat saya.
# nak muntah ? silakan.. #

lagi pun beliau bersama orang lain ketika itu.
takkan la saya terhengeh - hengeh kan ?
walaupun permulaan cinta kami dipandang serong,
saya tetap bahagia.

mulanya down jugak.
tapi bila ibunda beliau sendiri sudah mula menunjukkan respon baik punya,
makin la berbahagia.

  • berhenti makan dan terus datang seperti spiderman ketika kereta saya broke down tengah bandar.
  • berlari naik turun tangga seperti superman untuk mencari duit RM5 saya yang hilang.
  • berpusing dan berpatah balik untuk mencari kasut saya yang tertinggal di foodcourt seperti sailormoon,  # ehh ?? #
  • berlagak seperti ramli sarip ketika menyanyikan lagu sempena hari jadi saya yang ke 21 tepat pada pukul 12  tengah malam di depan pintu rumah sewa saya.
  • menjadi doktor terhebat ketika saya jatuh sakit dan sakit perut tahap kemuncak. 
  • peneman shopping terbaik pernah saya ada yang sanggup keluar masuk 10 buah butik, bertukar - tukar shopping kompleks semata - mata untuk membelikan saya jaket.
  • dan.. banyak lagi. ahh biasalah, syndrom malas berfikir datang menyerang!



haihh.. kalau duk cerita tentang buah hati,
dia la hero.
kahkahkah!
anyway, i love u so much mr.sedut!
# public statement gitu. ingat senang aii nak ngaku public ni ? #




tahun ni jugak saya berkerja dan jadi penganggur semula.
pengalaman ?
syiookk punye! hehe..

  • pertama kali tinggal rumah sewa.
  • tinggal bersama rakan karib.
  • kerja bersama rakan karib.
  • merayap sehingga pagi menjelma.
  • pulang ke kampung bersama mr.sedut (my bf) dan mawi (my bff).
  • makan nasi dalam kereta jadi hobi terbaru.
  • tidur dalam kereta itu kebiasaan.

nak buat list, banyak la pulakkk...
tapi best jugak bila diri terasa tekanan bekerja ni.
dari duduk rumah and do nothing.
itu sebenarnya akan lebih mematangkan diri saya.
dan nikmat bekerja dirasai bila boleh hulurkan my ibu duit.
tak banyak tapi itu je yang termampu.  ^_^


on her 55th birhtday. semoga dipanjangkan umur ibu!



tahun ni jugak sudah kembali berblogging.
blogging sejujurnya fun la.
even bila dah ketandusan idea tu,
saya duk cabut bulu kening supaya idea nak update tu datang.
# cabut bulu kening lelaju lagik! #


sambutan ?
saya tak sambut tahun baru la.
tahun baru bukan sesiapa pun nak disambut.
kihkih!
cuma satu lagi lembaran baru dalam hidup.
suka duka siapa yang tahu ?
kesemuanya sedang menanti dalam 2012.
as - salam..


# hebat tak ending aii ? kahkahkah!! #

suka gambar syok sorang - sorang ni. ala - ala merenung masa depan gituuu... haa..!


nota jari     :     ya Allah ya tuhanku, moga dipermudahkan jalan hidupku dan semoga seluruh umat islam dilindungi oleh mu. amin...
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

29 comments:

Fara E's said...

wahh , mcm2 blaku eyh , haha

happy new year sis ! ;D

merahitujambu said...

insyaALLAH...=)

Anisa Hang Tuah said...

happy new year!

ILA HonEyBuNNy said...

sweetnya kisah cinta dia..

moga bahagia tau dear..

camat tahun baru..;)

Pais Mais said...

slamat tahun baru yo kek wak ang.. smugo dbaghi eh kobahagiaan bapajangan.

nik rosmawati said...

selamat tahun baru.moga apa yang di impikan akan terlaksana yea

iszieylyanziy said...

macam2 ada kat tahun 2011 kan,,moga tahun depan lebih bermakna :) epi new year :)

hassy chan said...

so sweet kish cnta ko hahahha..
hepy new yearrr!!!!...

si robot comel said...

selamat tahun baru kak, bila nak kawin ni? ngidam pulak nak makan nasi minyak,hehe

Cik Ca'ah said...

selamat tahun baru,fara :)

Cik Yatt said...

wah sme la..menerima buah ati thun nie..hikhik

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat Tahun Baru fara..^^

Miz Novexx said...

hepi new year ok ;)

zati embong said...

jap2,lari turun tangga cari 5 hengget?kejam!haha.kalau jat bagi rm5 belum tentu nk naik trun tngga tau,haha.

jg hubungan ye dik,n happy new year O.o

~SaL IjOu~ said...

stylo gamba last tu..~
samat tahun baru Fara!~ ^^

Mialia said...

amin :)
slamat taun baru ;D

semutsengal said...

mak awak ada fesbuk tak ? nak add !!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

slmat tahun baru :D

~SaL IjOu~ said...

siyes akak terharu dgn komen Fara.syg Fara juga!!~ ^^

norh said...

happy new year dik

moga 2012 lebih bermakna :)

si kiut lavender said...

alalal...suwwiitt gitu kamu dan dya...
ehem...bila dah kawen jgn lupa jemput kengkawan kat snbi....wohhoo..

kamu kamu kamu
keep writing ya...:)

cik mun said...

happy new year!!

dill said...

sayang, selamat tahun baru :)

dill.

anamizu kaito said...

mcm2 jadi d whole year kan? hehe
hepy new year! wow makcik online ea? hehe







luv,
cik ana

Fatin Mraz said...

HAPPY 2012, FARA!!

cik Kartun said...

sweet nye.. m0ga berkekalan hendak nye ye ngn mr. sedut ;)

Nelly The Strange said...

Happy New Year ^__^

Azie Azman said...

happy nu year fara.
yes berblogging memang fun.
tapi time-time ade idea la.. hehe

time takde idea tensen jugak weyh! hahaha!

Lia Irdelia said...

entry yg sangat best,
love to read it.. :)

copyright@budakijau.do not copy.