Sunday, 25 December 2011

BIRTHDAY PRESENT YANG TERLAMBAT.



Salam blogger..


ada manusia yang dok sound,


" minah, ko hapdet blog ko cepat! "


oh ok, ok..
i know ada yang mengetahui saya sudah jadi penganggur terhandal sekarang ni.
kenapa penganggur terhandal ?
bayangkan la  saya boleh berhenti kerja tanpa pekerjaan lain.
sungguh handal dan berani.
dengan ekonomi yang terumbang - ambing.
ahh abaikan la geng..
saya tetap kurang rajin nak update blog. hehek!


saya sekarang sedang memberi perhatian kepada puteri gayung (my lil sis).
memandangkan my abah masih bekerja di kuantan,
which is memang agak jauh untuk menjadi hero penyelamat puteri gayung (my lil sis),
in case kalau ada emergency dekat asrama nanti.
oh by the way, sekolah puteri gayung dekat seremban, negeri sembilan.


so i guest anda faham kenapa saya digalakkan mencari kerja around here je kan ?



zrooommmmmm........!!   # tetiba ubah topik #


sambungan holiday yang lepas.

we decide tidur semalam dekat putrajaya.
dengan bantuan kakak rakan,
kami bermalam di sebuah rumah yang selesa lagi menyenangkan.
ewaahhh!!



cinema la yang kami kejar dulu.
dari kiri : mr.sedut dan puteri gayung.


disebabkan puteri gayung gila dengan chipmunk ni,
kami semua menonton movie ni jelah.
even saya lebih berminat nak menonton mission imposible 3.
# sampai sekarang tak kesampaian menonton mission imposible. nyampah!! #


sumpah saya kurang minat cerita chipmunk ni.
sampaikan saya boleh tidur dalam wayang.
huiishhh syok maa..
semua tengok wayang, aii tidur.
mesti mr.sedut malu ada aweks macam aii, kurang senonoh.
ahaks !!



wayang start pukul 12.05 pagi.
kami masuk pukul 12.00 pagi.

dan seat masih bersih tanpa bayangan manusia. why ??




keesokannya kami berjalan-jalan sekitar putrajaya.
emm nothing special pun dekat putrajaya.
cuma saya sangat suka landskap yang dipamerkan la.
kawasannya memang luas.
pemandangan pun luas la jadinya.


khusyuk benornye yob ?



disitulah terhentinya holiday kami.
lagi pun tak elok bersuka ria dan tinggalkan ibu sorang - sorang dekat rumah kan ?
anak yang bersopan kena memikirkan perasaan ibunya.
# sila ketepi, nak muntah ni. kehkeh! #




dinner bersama di alamanda sebelum pulang ke negeri senbilan.






# berbalik kepada tajuk update #


sekarang officially sudah jadi penganggur.
amat bosan stay dekat rumah.
kerjanya membesarkan montot je.


mr.sedut ada ajak saya balik ke kampung perak beliau.
mak cik norliza ( ibu mr.sedut ) pun berkali - kali tanya.
pulang ke kampung sempena perkahwinan mak sedara beliau.
tapi...
aii malu la..
muahahahaha!!


sudah alang - alang mention nama ibu mr.sedut (mak cik norliza),
saya nak ucapkan terima kasih sesangat kepada beliau.
kerana telah menghadiahkan saya cenderamata dari indonesia.
memberi tanpa dipinta.
itu semua sempena lawatan kerja beliau pada sukan sea olimpik yang lepas.
terima kasih mak cik norliza  ^_^
purse tu amat berseni. hehek!


dan maaflah tak dapat memenuhi perlawaan mak cik untuk pulang ke perak.
harap mak cik tak berkecil hati.
# ehh tetibe lagik! #


baru - baru ini juga handphone abah asyik buat hal.
jadi abah berniat untuk menukar handphonenya.
tetapi taste my abah not bad u.
samsung galaxy young.
hamboiii!


dimintanya saya untuk search mengenai gadjet terbabit.
setelah selesai, beliau berfikir sejenak.


my abah        :       touch screen la fara. ko nak abah pakai touch screen ?
si pendek      :       salah ke abah pakai pun ?
my abah        :       tak salah. tapi ko fikir la. jari abah bosar, mato dah rabun. ko pasti nak abah pakai touch screen ?
si pendek      :       apa susah bah.. abah hambik telefon saya. saya beli yang baru. abah sanggup bantu saya ? hehek!



dan tak sangka my abah setuju.
muahahahaha!
suko la hati den..


sejujurnya saya prefer to choose nokia berbanding samsung.
sebelum ni pun mr.sedut dah berjanji nak pakai blackberry sama - sama.
tapi rezeki jangan ditolak yerrkkk ~


keesokannya dapat la saya my new phone.


tadaa.. !


and i got all FREE 4 cases. yippee..!!


perasaan ?
teruja makk nakk oii..
my abah said this is my birthday present.
anda bayangkan la..


sudah bekerja masih dapat hadiah dari abah ?
terasa jelous  la kan, kan, kan ?
macam budak lepasan PMR pulak.
dapat hadiah sempena result yang keluar baru - baru ni.
kahkahkah!!
# ehh.. rasanya dah lama result keluar. ketinggalan betul! #



yelah, nak mintak iPhone4 tak mampu my abah belikan.
kihkih!!



nota jari    :    mencari mood nak update blog macam dulu. ahhh kenapa saya malas sangat ni. grrrr...!!  # hatuk kepala dekat bantal #
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

37 comments:

onie said...

gila ah present awok,hahahahaha!

Rtp Farra Arisha said...

happy birthday and i'm sorry if it's too late to wish you! hehe, your presents are very precious! keep these well...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dapat Samsung Galaxy..
idaman akak.. :)

hassy chan said...

ak mau jugak hahaha..
jeles!!

hani said...

ohoish..
jeles jeles jeles.
huhu...

Pocket said...

1) sila tengok Ghost Protocol,
surely lagi menyesak napaskan dari
chipmunk tu:D

2) pocket mahu samsung gaak!!

anamizu kaito said...

1)adik guwa ckp ghost protocol x best =P



2)errrrhhhh SAMSUNG GALAXY!!











luv,
cik ana

Cik Yatt said...

waaaaaaaaaaaaaa...nak gak adiah fon..huhuhu

Ungu Violet said...

wow...dasat tuh hadiah besday...:)

hamzah ian said...

perghh.. pinjam samsung!

iMBobo said...

putrajaya best amik gmbr je..malam2 lg lawa :)

qlah said...

wah...

selamat hari lahir jugak ye...

p/s: salam perkenalan !

nik rosmawati said...

kita suka la tgk chipmunk.hehe

Lia Irdelia said...

wahhhhhhh

saya mahu hadiah juga,..

untunglaaa.. haha

cik Kartun said...

perhhh sgt jeles =='
huhu

محمد رازيق said...

hahha.. wah bestnyer holiday.. mahu iphone 4S jugak.. free2 jmput singgah blog yer. jmput bc Signal kiri?? signal kanan??

si kiut lavender said...

hadoi2..
saya terasa cemburu disitu..hohoho..
nanak jugak..kikikii

Fatin Mraz said...

epi belated birthday ya farra~

zati embong said...

3 org je ke dlm panggung 2?haha

Zaza Fakharuldin said...

ehh ! hp kite same. hihihi

KizZ said...

Puyoooo...dapat samsung galaxy tuuuuuuu..

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

ieda said...

eppy belated bday dik !

bestnya dpt adiah macam2 :)

Tukang Karut said...

selamat menjadi penanam anggur sejati dan pemblog tegar!

Mama'cfa♥ said...

bestnye.. suke la tu.. nywy hpy bufday ya link....

aleen aiden said...

jeles!

kbai.hi3

si robot comel said...

perghhhhh,happy belated besday akak :)

rindu akak!

syahirooAhmad said...

galaxy Y terbaik tu broooooooooooooooooo..

bunbun said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!







nak jugak samsung galaxy HAHAHAHAHA. bak sini pinjam:P

AmirahRamli said...

mira dh tgk alvin 3. best sgt! comel ! :D

iszieylyanziy said...

wah,,galaxy y,,cam best je

Finaz Jaafar said...

pehhh bak mari tepon baru hang ! amboihhhhh

ILA HonEyBuNNy said...

wah3...kelasnya birthday presnt dia...ila dapat bb ja..;)

NOOR FATIN said...

fuyoo!! untunglah ;D

Maya Lisa said...

awww !! best nyeeeeeeeeee orang tuuuuuuuuuu!!

Asrul "iLham" Sany said...

wah hadiah ohsem, selamat menyambot hari tua :D

dhiera said...

best x samsung young? ape yg young sgt pada samsung ni ye? cecte cecte

Aien Not Alien said...

best samsung young...dapat 4 cases lagi...berbaloi..

copyright@budakijau.do not copy.