Friday, 18 November 2011

17 NOVEMBER 2011.

Salam readers..


disuatu malam yang agak tegang.
ketika saya baru pulang kerja pada lewat malam.
dalam keadaan yang penat dan letih serta tidak bermaya,
saya terdengar rakan dan mr.sedut (my bf) bergelak tawa.


dalam fikiranku,
mengapa mereka bergelak tawa sedangkan saya sedang mengeluh kepenatan ?
mereka masih boleh tersenyum-senyum, ketawa berdekah-dekah.


ahh semestinya tiada kene mengena dengan diriku.
kerana mereka langsung tidak menyapa saya.
walaupun saya duduk dibahagian hadapan kereta.


setelah sampai ke rumah,
saya mandi.
selesai mandi,
giliran rakan saya pula.
kemudian saya cuba bertanya kepada rakan saya perihal tadi.



si pendek          :          apa yang ko borak dengan sedut tadi ?
rakan                :          adalah.. tak payah la ko amik tahu.
si pendek          :          sampai hati ko kan. ko kawan aku ke, kawan si sedut tu ?
rakan                :          sudah la ko. haha! ini untuk kebaikan bersama tau..


saya diam.
mungkin kerana penat masih terasa.
saya baring atas katil.
sambil mengeluh panjang.


" penat la kerja.. bila nak gaji ? "


kahkah!!
sudah, sudah!
jangan sekeh aii..
saya tahu saya sedang merungut.
aii tengah penat la that time.
siapa tak pernah merungut ?
hehek ~


tiba-tiba kedengaran pintu diketuk berkali-kali.
saya bangun lalu menuju ke arah pintu.
kemudian kedengaran suara mr.sedut.


mr.sedut        :      s****, SELAMAT HARI JADI...!!


ok,ok.
caps lock bukan sebab readers rabun untuk membaca.
tapi sebab mr.sedut boleh menjerit dari luar rumah.
ketika jam tepat menunjukkan pukul 12 tengah malam.
dan si rakan pula boleh menyanyi lagu "selamat hari jadi" dari dalam bilik air.
sangat tidak sopan kan ??


terkejut jugak la.
siapa tak ingat hari jadi diri sendiri ?
saya pun ingat.
cuma saya TERLUPA sebentar.
cesss...... hehek!



mr.sedut            :           selamat hari jadi s****. dah jumpa tak dalam handbag ?
si pendek           :          hehehehe.. * gelak gatai* jumpa apa ye ?
mr.sedut            :          kamu punya hadiah la. tadi time kamu tak sedar, saya suruh mawi (rakan si pendek) masukkan dalam handbag kamu.
si pendek           :          hoii si polan! mano hadiah den ? haha!
rakan                 :        rilek la baii.. ado aku simpan ha.. baru la suprise. ha.. nah! meh pipi kanan dan kiri dulu.
si pendek           :        haa... hambik la. yang penting, hadiah aku woii.. hehe.


kemudian berlakulah adengan yang tak perlu diceritakan diblog sendiri.
hehek!


so saya sudah menjangkau 21 tahun.
masih mentah lagi dalam hidup.
sudah lewat malam baru berkesempatan nak online.
on facebook,
banyak wish dari kawan-kawan dan family members.
terharu...........



dab tak lupa dari rakan bloggers.
thanks ya si robot comeii.. hehe.
and now curently berada di negeri sembilan.
baru pulang ke kampung bersama mr.sedut.


baby pink (my laptop) akan ditinggalkan bersama puteri gayung (my lil sis).
sempena cuti sekolah yang bakal menjelma ni,
saya pinjamkan baby pink kepada beliau.


mr.sedut leka main game DOTA.


celebrate ??
takde masa lagi nyah oiii...
badan akak penat bebenornye...


tapi insa'allah,
kami akan celebrate.
andai umur panjang dan murah rezeki ye dop ??


psstt.....
new twilight movie's is coming out.
shiioottt... saya nak cuti la that day.
sob3 ~



nota jari     :     balik kampung mr.sedut drive sepanjang highway. aii siap tidur lagi. sopan kan ??


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

18 comments:

Fara E's said...

ya2 , citerw twilight dah nak kuar , ahha

cik kartun said...

ur bday..??? hehe hepi b'lated bday dear..sweet :)

Asrul "iLham" Sany said...

cam baca skrip filem pendek lak..hahaha

pe2 pun hepi birthday :D

onie said...

korang dah kapel bape lama?balik kampung mr.sedut?pehhhh! sapurting (bahasa bi apa la sy guna) nyway! happy belated bufday (jerit kat tepi telinga awak,haha)




hadiah?hadiah pa?nak tau nak tau !cincin pa ^_^

Saiazuan said...

waaaa happy belated bday ;)

Cik Yatt said...

beday awk 17.11 .?? serius?? sama..! heee

yen(toka ziizokukuto) said...

happy bufday akak hijau,,,adik hijau lambat wish,,heheheh

Lea Isnawi said...

hepi besday. wihs lagi sekali kat blog

so, dpt hadiah apa?

Ungu Violet said...

hepi belated besday...keje kuat2 taw...leh cepat sket kawen...hihiii

Cik Ca'ah said...

hepy bday,fara :)

syahirooAhmad said...

geng.. hepi belated besday! kau dah layak masuk geng tua kami! nah borang. sila daftar..

wehh dalam lapy pun leh main dota ke? support ke graffic dia ?

cik sakdi said...

wah best la..siap jerit2,bapak x marah ke?kehkeh

cik pha said...

selamat ulang tahun :) semoga panjang umur murah rejeki =)

sis92 said...

selamat hari lahir :)
happy2 selalu ye :)

apik pehe said...

huhu..selamat hari lahir tau

Far8 budak baik said...

wehhh panjang gile kau memebebel...
hahahahahah...
siyes rindu lakkk..
hahaha

ekabukanmakcikkau. said...

ihhhh suwitnya . hepi befday pendekk . <3 ceh bajet aku tinggi je dak? ahahaa

Mialia said...

hepi bufday :) tringin nak tgk.. hehe.. edward <3

copyright@budakijau.do not copy.