Saturday, 8 October 2011

NAK PAYUNG FREE BOLEH ?

Salam readers.


dari semalam tak tidur.
pagi-pagi teman ibu ke kebun.
aktiviti hujung minggu walaupun bukan tergolong dalam minat saya.


tak tidur ada puncanya.
semalam rasa banyak dugaan sangat-sangat.
rasa diri tak cukup tabah nak mengharungi.
hamba ini terlalu kerdil untuk diuji sedemikian rupa.
** propa je lebih **




al-kisahnya : -

late night weekend ni bukan ada program best sangat pun kan ?
so terdetik la hati nak tukar channel TV2. 
konon nak tengok ulangan bajet 2012.


tapi sayangnya takde.
yang ada movie hape ntah tajuknya.
layankan je sebab dah tinggal sorang-sorang tapi mata tak mahu lelap lagi.
yang saya pasti pelakonnya LINDSDAY LOHAN.
tak minat pun minah ex-lesbo tu,
tp dari saya duduk ternganga tengok malaysia tewas 5 - 0 dengan australia semalam baik saya teruskan jelah setia bersama TV2.


tengah syok-syok tengok sampai penghujung cerita,
tiba-tiba iklan.
sudah la ada iklan shampu,
iklan tayar basikal,
iklan drama india,
ada pulak lagi iklan ubat nyamuk.
kemain lama tunggu mula la balik cerita tadi..


tiba-tiba cerita tadi ditayangkan semula.
maksud saya adengan before iklan mula ditayang,
sehingga habis iklan ditayangkan adengan sama juga yang muncul.
hape kejadahharammnya itu ??
saya tunggu jugak, iklan lagi.
bila iklan habis, adengan sama juga diulang.
patut tak saya maki stesen tv tu ?
tidur ke woii ?


tahu la stesen anda free of charge, 
tapi beragak la nak ulang tayang adengan sama sebanyak 4 kali.
dan setiap kali adengan sama diulang,
iklan hampir 10 minit.
sumpah saya takkan undi anda dalam anugerah akan datang!

rasa nak kunyah je tv tu!


sudah merajuk dengan stesen tv terbabit,
saya start la texting mr.sedut (my bf).
beliau kurang sihat dan mata beliau pun tak dapat nak lelap.
tengah syok mesej gedik-gedik,
line celcom buat hal.


hape kena dengan hari ni ?   ( err.. maksud saya SEMALAM )
itu tak kena, ini tak kena.
pinjam phone my ibu,
cuba hantar mesej pun tak lepas!
tak puas hati punya pasal,
mr.sedut call je sampai kredit beliau habis.
tapi telinga aii agak panas la sebab earphone aii tinggalkan dalam bilik ibu.
tak mahulah kantoi gayut tengah-tengah malam dengan my ibu.
ahaks!



kesimpulan yang saya nak buat ialah, sediakan payung sebelum hujan!
hahaha!
so apa lagi,
bagi la aii satu payung free..




nota jari    :     hujung minggu memang busy! siapa cakap hari cuti ? ceehh....


ahhh sibuk nak jaga anak lagi.  (bohong!)
sibuk, sibuk, sibuk ~


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

40 comments:

ctk said...

xdpt tgk tv.. dpt borak ngan mr sedut...awww...jeles lagi~..hahaha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tutp je tv tu . hee . owh dapat borak dengan mr sedut . sweet . hee :)

bobiedanbad said...

tv tu nak gurau kasar nampaknya hihi

Fatin Mraz said...

kalu kat tv tuh buat space kecik2 kiri ke kanan ke atau bawah, mcm iklan nuffnangs nih kamu marah jugak ker.. kire die makan space sikit tp citer x pause gitu..

hehee ;)

Rara. said...

rasanya tb tu sedap tak kalo dikunyah2?hehe!

untunglah, tb buat hal pon still ada mr.sedut. ahakas~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Blh plak tayang ulang2..patutlah channel tu X ramai org tgk.. ^_^

si kiut lavender said...

amboih..kemain agy nak kunyah tv tu nyerk..
alah lempar ja tv tuh..pa keysah..ngeh2...

xleh tgk tv tpi bezlah hidup dpat gayut ngan mr sedut..:P

Azie Azman said...

fara ni..azie ingat ade orang nak bagi payung free tadi..azie pun nak la jugak satu..
rupenye suruh sediakan payung sebelum hujan je..huhu

bukan retis said...

menyampah bila iklan lg panjang dr cerita..baik aku tgk iklan je gitu.huhu

cik Kartun said...

Hari minggu hari memeningkan pale CK huhu

ade2mama said...

ohh ble bosan bru crik bf ye eheheh

miratun madihah said...

hai pegang anak sapa tu,kehkeh.

oh cerita yang lindsay berlakon tu best.

~SaL IjOu~ said...

akak sgt suke berkebun!~ ^^

Lia Irdelia said...

nah, hamik payung nih...
hahhaa... manada menda free lagi dik oi.. hahha..

~ x elok gayut lelama.. rosak telinga.. :)

hyz said...

berkebun besh wat?

anamizu said...

wahh3 bergayut sakan ek?
bagitawu ibu! hehe
beli payung avon la 1..
kalo x pon beli payung rainbow tu :P




luv,
cik ana

Tukang Karut said...

lain kali kalau tak boleh tidur, roger aku... biar aku dodoi sampai tertidur buat slema lamanya... hoho...

Arpiiz said...

haha, saya kalau boring, layan blog je..hehe

zati embong said...

4 kali ulang?haha,mjur dia x ulang smpai 100x.haha

Pen MErah said...

tv dr dlu lg byk iklan kan. same gak ngn radio.. naik bsn nk dgr..

tp kdg2 bila dh jatuh tangga bergolek2 kan. e2 lumrah. kita kene kuat. heheee

Roti Telur said...

untunglaa ada mr sedut, hohoho..

yen(toka ziizokukuto) said...

hoho,,,mr sedut the bez heheheh :)

yen(toka ziizokukuto) said...

hoho,,,mr sedut the bez heheheh :)

Pocket said...

sediakan payung yang taruk kat atas bumbung tu, astroooo!!

atau payung TM!! supaya anda buleh cari tajuk movie tu dan dowunlod jer :D heheh

AIEN NOT ALIEN said...

hujung minggu yang indah ya..hihi..


fara borak2 dengan mr.sedut lagi best dari tengok tayangan ulangan..

Cik tikah said...

hahaha... ayat last x blh bla la. hehe..

♛ Azie Azra ♛ said...

haha. jgn marah2. ada bf call lama2 besttt! :)

nik rosmawati said...

aik.apa pelik benar tv tu.ulang benda sama sampai 4 kali.mmg tido la tu :)

Mohd Izzar said...

ingtkn betul2 dpt payung free...hahahhahah!

sleeping_maniac90 said...

ohh myyy..
anti payung hahahahha

Juno said...

stesen tv yang macam ni la yang jenis buat aku menyirap.

ILA HonEyBuNNy said...

ila ada payung lebih....nak x?ngeh3...

kalau kunyah tb..rasanya setahun kenyang xmakan...hehe

Fara E's said...

kalu aku , mmg tutp je tv twos , ahha

Cik Nurul said...

kalaw nurul lah, tido lg bagos.. dari tgk benda yang sama patplohnam kali riban tu kan... haishhhh~

~nak payong pree jugak! erk? =.='

Run Away said...

best ar...beb..dapat kunyah tv..Sy tak merasa pun.....hik....;d

meaw said...

payung tu ongkos la maksudnya eh?haha

Ungu Violet said...

haha...seb bek ade mr.sedut..huhu

EyA edamanhatiku said...

uik bb tv2 tu mang sma..bca komik smbil jenguk2 tv tba2 prasan scene 2 mang berulang pastu eklan xhbis2..hehe

NOOR FATIN said...

haha kadang2 bosan tgk banyak iklan sgt..

iMBobo said...

hujung minggu busy berjalan ye?hehe

copyright@budakijau.do not copy.