Monday, 10 October 2011

"LIBAS" NAK ??

Salam readers.


semalam seperti biasa hujung minggu keluar bersuka-ria.
chewah!
hehek, takdelah..
just keluar bawa adik saya outing.


si pendek        :         ibu.... saya nak keluar la hari ni. bawak baby (refers to my lil sis) keluar outing.
my ibu            :         hamboi ko.. setiap minggu ke seremban. jumpa adik ke jumpa siapa ?
si pendek        :        ala ibu.. hujung minggu tak keluar. rasa macam loser je. mengadap je laptop. hehek!
my ibu            :        sudah la ko... pergilah. jangan balik malam...! 
si pendek        :        nanti saya belikan ibu big apple ok. bubye ibu ~


ok, ok.
jangan sekeh saya.
saya tak maksudkan anda yang online waktu weekend ialah LOSER.
tapi saya cuma cakap tentang diri saya.
ampun ye..
hehe.


so keluar la saya ditemani mr.sedut (my bf).
selepas jemput puteri gayung (my lil sis),
kami terus ke pawagam berhampiran.



disebabkan puteri gayung perlu pulang ke asrama sebelum pukul 6 petang,
masa kami agak terhad.
kami berkira-kira mahu menonton al-hijab.
pierre andre jarang mengecewekan penontonnya kan ?
tapi sayangnya masa tidak mengizinkan.
tu dia...
keluar ayat karangan.
hehek!


kami hanya boleh menonton cerita LIBAS.
preview cerita ni saya tak tengok pun.
yang saya tahu LIBAS ni mengenai sepak takraw.
dan rosyam nor sebagai pelakon utama.




15 minit bermulanya tayangan,
saya hanya leka mengunyah pop corn.
air tin milo saya pun sudah setengah dihirup.
tak usah berkias bagailah,
senang cerita permulaan cerita libas ni membosankan.



kalau disoal pada saya,
saya datang ke pawangam untuk sound system yang gempak!
atau untuk kepuasan bergelak tawa,
atau mungkin untuk menghayati jalan cerita yang rumit dan kesudahannya yang memuaskan.


tapi saya tak rasa begitu semasa menonton filem libas ni.
maaflah andai saya tersalah cakap.
atau mungkin salah diri sendiri tak tengok preview filem ini terlebih dahulu.


tapi dari pandangan saya,
saya kurang minat jalan cerita filem libas ni.
cuma part menghiburkan ialah bila johan rajalawak buat LAWAK.
itu sahaja.


while waiting for my mr.sedut (my bf)

bg peminat filem aksi seperti saya,
saya hanya boleh bagi tiga bintang sahaja.
so kepada yang berminat mahu menonton,
boleh la ajak anak-anak kecil sebab filem ni takde adengan sensored.
hihik!



shopping ?
ahh puteri gayung lebih rela habiskan duit untuk sushi dia daripada beli pakaian baru.
ehh tiba-tiba selalu komen tentang filem.
bajek hebat ??
yuhuu...


lantak la bajek hebat  atau tak..
yang penting saya tak sibuk hal seluar dalam orang lain.
LIBAS nak ??


tak baik tau burukkan orang lain.
nanti TERnampak pula keburukan diri sendiri.


nota jari    :      mcflurry milo sedap! cubalah di mac donald berhampiran anda. ** iklan free **
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

45 comments:

Azie Azman said...

haha..azie jarang sikit tgk cite melayu dekat panggung..ngeh3..
jangan jadi macam azie ek :P

AIEN NOT ALIEN said...

LIBAS....ada yang cakap best.. ada cerita sebalik cerita...


nak kena tengok sendiri baru tahu..hihi..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tgk preview citer ni pun mmg mcm X best..tp sgt tertarik dgn preview al-hijab..Best.. ^_^

Rara. said...

setuju sangat! pierre tak pernah lansung mengecewakan!

onie said...

onie tak caya la dengan cerita melayu ni,takut membazir duit,huhu... baik tengok omputih, puas hati pon puas kan....

tudiaaaaa,big apple utk ibu awak sorang ke?awak sekali?haha.....


p/s:nanti nak p try ah mcflurry hok baru tu :D

Miz Novexx said...

ok siyes... tajuknya sangat pelik, tapi harap2 best :D

bobiedanbad said...

Sdh lama tidak ngedate dgn pacar ku hehehe

dhiera said...

macam tak minat nak tgk libas...
mc flurry manis sangat la yunk. xminat. hahaha

Ungu Violet said...

wah...baguslah tu...sokong citer melayu..hihi

Tukang Karut said...

3 bintang? kalau aku, aku bagi -3 bintang walautpun tak tengok lagi... hoho...

sis92 said...

wah, knpe tak ajak sis
majok la cmnie wuuuu

aleen aiden said...

1 je nak tanya,kena panggil bf mr sedut?hu3

ILA HonEyBuNNy said...

tak tgk lak cita libas....

sebab tgk macam xbest ja..hehe..

nice la...combinasi baju n suar...i like..nak cuba pakai gtu la.eheh

Mohd Izzar said...

tgk tajuk pn da tau tak best. hahaah!
erm,rajin ny asyik kuar je. hohoho

ctk said...

owh...xbes ke?kt cni xder pwgn, xdapek tgk...huhuhuhuh..
eh..mau big apple gk :D

Fara E's said...

aku tak tahu lg nak g tgok ke tak , haha

GincoMerahJambu said...

bosan ye cte libas tu..nseb bek tak tgk..hehe

LadyBird said...

nampk yg belakang tabir tu mcm best jerk.. x best ek..

syafiqakarim said...

tengok pelakon pun dah tahu bosan.haha

yela,padahal nak jumpa buah hati :p

Fatin Mraz said...

hehee..
oke jer citer pasal muvie.. at least leh gak dpt gambaran citer tuh kan.

:}

zati embong said...

yg penting nampak big apple utk ibu.hihi

bloghok said...

wachaaaaaaa

mr.curly said...

xbess ek citer libas..tpakse la pasni wa tgk citer lipas pulakk..hikhik

Run Away said...

dah lama tak masuk panggung ni beb....;d....filem libas mcm menarik jew kan...;d..sweet pic...;d

si kiut lavender said...

eh....cancel nak g tgk ujung mggu nih...:)..heeeee

EyA edamanhatiku said...

libas = shaolin soccer xjadik heehe opss

cik mun said...

mcflury~~~~

Cik Ca'ah said...

a'ah,ca'ah mcm azie
jarang tgk movie melayu kt pawagam
sbb blh tgk msa raya
hik2

Arpiiz said...

kita tengah tuggu masa untuk tengok cerita tu..huhu

Cik Yatt said...

klu sye..memg takkn tngok cite ni pon..agak dah tak best..hee

Cik Nurul said...

citer tu macam bes sebab ade johan jek kot.. huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

uwh,,tunggu pirate punya laa,,download hehehe

muhamadsufian89 said...

dah lama tak tengok wayang lupa pulak camne nak beli tiket. haha

cik pha said...

aku suka si johan.kelas kau hujung minggu kuar bagai.aku duk landing jer kat bilik hahha

NOOR FATIN said...

saya tak tgk jugak cite libas ni.. macam xbest sgt je.. hik3 :P

Asrul "iLham" Sany said...

tgk preview dia b4...

buhsan

Saiazuan said...

g jusco nmpk..hehe

miratun madihah said...

tak ajak pun,sampai hati,sobsob

hyz said...

libas? hurmmm x teringin untuk tonton.....

syahirooAhmad said...

aku tak tengok lagi.. tapi dari preview dia nampak cam CGI dia kurang mantop.. ntah.

Lia Irdelia said...

yeker x best?..
baru nak tengok..
huhuhuh

cik sakdi said...

nak tengok joni english je. da myampah tgok filem melayu. eh tetibeee. hahahah hai sayang i miss u. haha

cik Kartun said...

huhuhu da lame x teng0k wayang..LIBAS x best ehh??

AzzifarunNurafizza said...

libas tak tengok lg..tgk preview mcm gempak aje..tapi malas la nak tengok.huhuhu...

p/s: sedap ek mcflurry milo..nak sket!

iMBobo said...

haha hal sua dlm tua cam ne? dalam sgt tu hehe

copyright@budakijau.do not copy.