Friday, 14 October 2011

KENA HERDIK.

Salam readers.


sehingga hari ni,
jika saya teringat kembali peristiwa semalam,
memang akan tergelak sorang-sorang.
muahahahaha ~
sesi tergelak sorang-sorang sudah bermula.


situasinya begini.
semalam saya sedang leka menaip entry di dalam bilik bawah.
handphone saya letakkan di atas meja makan bersebelahan handphone my ibu.
pintu rumah ibu biarkan terbuka tanpa dikunci.


ibu leka di dapur mengemas barang yang baru dibelinya.
tiba-tiba ibu menjerit,
dan serentak kedengaran ringtone handphone saya berbunyi.


my ibu    :        ahhh fara!!! apo ni, kucing masuk rumah. aaaaarrgghhh...!



untuk pengetahuan umum,
my ibu SANGAT geli or maybe TAKUT dengan kucing.
saya dengan spontan pergi capai handphone atas meja sambil menekan keypad "accept".
dan juga terus menerpa ke arah chute (my hamster) takut-takut diterkam kucing tersebut.


tapi sejujurnya saya langsung tak nampak kelibat kucing ketika saya menerima panggilan tersebut.
oleh kerana TAK NAMPAK kelibat kucing,
tiba-tiba hati jadi gelabah.
saya lompat pula ke atas sofa sambil mencari kucing tersebut.


si pendek       :         mana, mana kucing ?   syuhhhh..!! syuhh.... hoi kucing, mana kau. nak makan chute aku ye ? jangan harap la ko..



tiba-tiba baru saya sedar.
pemanggil tersebut masih belum bersuara.
jadi saya pun mulakan la perbualan.



si pendek                     :       err... hello ?
pemanggil bertuah        :        hehehehehe... hello.
si pendek                     :       ye saya ? cari siapa ?
pemanggil bertuah        :       hehehehe.. selamat tengahari cik. boleh saya bercakap dengan En.Yusri bin Jamal ?
si pendek                     :       oh.. err.. salah nombor ni.
pemanggil bertuah        :       hehehe.. ok. tak mengapalah. banyak kucing kat rumah cik ??  hahahahaha.



kuat la pulak perempuan tu gelak...
dari dialek dia bercakap,
mungkin dia berbangsa india.




dan beliau tak berhenti menahan gelaknya sehingga perbualan dihentikan.
then saya baru menyedari yang saya telah mengherdik beliau.
walaupun sebenarnya saya mengherdik kucing tersebut.


sampai terkedu jugak la pemanggil bertuah tersebut.
free-free dapat dengar suara tinggi aii yang merdu bak ramlah ram ni.
malu sungguh rasanya..!




nota jari     :   i still dont get it. why i have to jump in my sofa ? sebenarnya siapa yang takut kucing erkkk ? 


dont worry ibu.
i can be ur superwoman. ahaks!





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

59 comments:

Nafisah Ruslan said...

hahaha..sengal..
mungkin kamu nak sgt jage hamster kot..thats y la jadi macam tu :p

yen(toka ziizokukuto) said...

huarghh,,
sape pemanggil bertuah tu,,,hahaha
bukan senang nak dgr pitching akak kan,,huhuh

bobiedanbad said...

hahahha Fara takut kucing ye? baik mengaku :)

miratun madihah said...

hahahaha,kirim salam dekat pemanggil bertuah tu,kikiki

Cik Yatt said...

haha..klakar la situasi anda.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..siapa yg takut kucing sebenarnye ni?
Sian pemanggil tu..free2 dia dia dpt herdikan.. :D

sis92 said...

hehe tulah..gopoh sangat hehe :0

Tukang Karut said...

hohoho... sengal...

Hafiz Al-Pazin said...

kisah kucing dan panggilang hangit..haaa kelakar

kotak bulat said...

hahahhaha... ok.. funny

Pendamba Mawar said...

haha..mau melawak?tu la knapa kna duk atas sofa..

hyz said...

haiyooo kecing comey meh..... wat pe takut? hek2...

miloais said...

hahahaha

takut kucing rupanya!

dill said...

hehe. rasenye kucing yang takut ngan saye. ngee~

dill.

cik Kartun said...

Kucing sejenis binatang yg sungguh CUTE!!! binatang kesayangan nabi tuu..^^,

mr.curly said...

fuhh cam ramlah ram tu..nyanyi lagu ko kunci cinta ku dihatimu sikittt..huhu

sleeping_maniac90 said...

kucing kn cmel.. npe tkut ngn dorg hak3..

Lia Irdelia said...

owh...
kucing sanagt comell...
bukankah begitu??

si kiut lavender said...

eceh...suara Ramlah ramlah...hahahah...klon stacy versi Ramlah ram...ahaks..:P

ILA HonEyBuNNy said...

ehhehhe..tetiba nak ketawa ja baca entry neh....lawak la...

ohh kerana kau kucing..hhahahah

Saiazuan said...

haha da trikut2 prangai ur mom, geli ngan kucing..

Azie Azman said...

azie pun tak suka kucing..
azie penah menjerit dekat tmpt carwash sbb ttbe ade kucing datang gesel dekat azie..maluu! hehe

Cik Nurul said...

hahahahaa pree2 jek kene herdik... kahkahkah

~dua dua takot kucen eyh? lalalalalaa

cik pha said...

aku suka weh ngan kucing suka bebenor wehhh

syahirooAhmad said...

sib bek kau tak melatah.... kalau tak..mau dia gelak sampai pagi esok~

Pen MErah said...

hahaha.. sbr jela. nasib x mencarut kan? mau terpinga2 nt.. muahahahaa

Yumida said...

HIHI....MEMANG SETIA AR PEMANGGIL TU...JD SUPERMAK

AIEN NOT ALIEN said...

hahahaha...lawak la...

go fara go..jadi superanak ya.. :)

littledolphin said...

haha kelakar!

amranaiman said...

hahh apo la nasib.. :P omak takut yo.. omak steady yo.. x takut pon :P

ctk said...

ct pon pelik...knp kamu tibe2 lompat atas sofa tu....hahahahaha...

onie said...

muahahahahahahaha! pemanggil bertuah punya ayat last tak ley bla,haha

Rara. said...

hihik. rara pon takot ngan kucin. ahaks~

Lea Isnawi said...

hahahaha..lawak je fara neh
nasib baik si pemanggil tak terasa..

alif haris said...

hahahaha ..
ramlah ram ye :D

zati embong said...

ayoyo,itu baru kucing,kalau biawak?haha

L said...

mak L pun tkt kucen.. huhuhu.. tmabah2 kucen yg baru lahir..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

Run Away said...

Sy lebih takot hamster dari kucing...hamster..lembik2..dan berbulu lembot..geli ar nak pengang.....;d

fiq. said...

haha, boleh plak serentak sama2 eks, nak dijadikan ceritakan..lucu pulak.

AzzifarunNurafizza said...

hahaha...hamster dulu yang di cari yer?bukan ur mom..kalau i kt tempat pemanggil 2 memang tak tahan gelak..

Ungu Violet said...

hahaa.... hemster tu gak yg brtuah..ade owang syg...huhu

iMBobo said...

haha tak psal2 kena herdik..

Zul Fattah said...

haha.. lawak tol..

Pocket said...

kamu dok taruk bunyi kuching kot kat henpon tu masa orang tu call :D

tapi dia mesti blur punyer :)

ade2mama said...

kem salm kt pemanggil tu ye..
kem salm maut lalaala
ehehe

dhiera said...

hahha...comel. dua2 sama je takut kucing kot~

aleen aiden said...

same ngan roomate!msj alert die adelah kucing mengiau.haishhh.

Taufiq Tiramisu said...

hahahaha. mak aku plg benci dan takut dengan ular. pantang!! hahaha

New Entry : Jenis-Jenis Manusia Yang Tak Reti Bahasa

Finaz Jaafar said...

hahaha..naseb dia dgr je suara tu..tak nampak 'aksi menarik' tu..lalala =P

tonaH iS herE said...

hahaha takut kucim rupenye ko ni ea~

Mohd Izzar said...

wahh, ko berjaya membuat kn aku ketawa sorang2 gk..hahhaha!

Asrul "iLham" Sany said...

kucing comel...

bulu2... hahaha

~SaL IjOu~ said...

eheh..comey betul kamu2 ni~ ;p

cik sakdi said...

ah hamster kecik. baik2 kalu terpijak. haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

boleh choki gelak tak .

mintak permision :)

cik mun said...

hahahaha..nape tkot kcing ek..comel la kcing ni..

Fatin Mraz said...

omak ekau takut kucing? hehehee..

Juno said...

superwoman untuk ibu.

now itu, sweet.

nik rosmawati said...

mak takut kucing yea.geli hati gak kalau tgk org yg takut kucing ni kan.lagi2 kalau lelaki yang takut..haha
pompuan ok lagi la.

copyright@budakijau.do not copy.