Tuesday, 4 October 2011

JAGA KATA-KATA.

Salam readers.


tak pernah lagi kot buat entry pendek.
so nak cuba hari ni.


suatu pagi dipasar tani,
saya berjalan seorang diri,
tiba-tiba ibu menghampiri,
katanya penat berjalan kaki.


sadis betul pantun ai.
rindu nak berpantun.

baiklah,
tolong jangan libas saya.
nak straight to the point la ni.
hehek!


teman ibu pergi pasar tani last sunday.
ibu beli la telur itik.
tengah jalan usha bapak ayam,   ** abang jual ayam sebenarnya **
kami didekati seorang mak cik.



mak cik tak dikenali       :       kek mano ko boli tolor tu ?  ( dekat mana ko beli telur tu ? )
si pendek                      :       err ibu saya yang beli tadi. kat mana bu ?
my ibu                          :       kek sano kak. kek budak van tu ha. dekat sana kak. dekat budak van tu ha.)



dan saya rasa mak cik tu pemalu.
sb dia malu nak tanya dekat budak tu telur itik ada tak lagi dijual.
tapi datang tanya kat kami tak malu pulak.
haha!


so ibu yang sememangnya peramah,
KONON nak tolong mak cik tu dengan selamba je bertanya dari jarak yang agak jauh.



my ibu        :        budak, telur ko ada tak lagi ?



nada suara ibu ala-ala ramlah ram sedang nyanyi high note lagu "kau kunci cintaku "
dengan tak semena-mena bapak ayam (refers tu abang jual ayam) tergelak terbahak-bahak.
muka budak jual telur itik tu terus berubah.



penjual telur          :     hah, apa mak cik ? haih jangan... telur saya bukan untuk dijual.
penjual ayam        :     hahahaha! apa ni kak, telur-telur ni jangan dibuat main.



dah la suara ibu agak KUAT,
semua hadirin memandang ke arah kami.
dan pada masa sama terus datang pak cik dari mana ntah pura-pura nak pegang tuuuut budak tu.



pak cik gatal maybe      :      meh nak dirabo. ado tak tolor ko. hahahaha! ( mari nak diraba. ada tak telur ko. )



kami semua tergelak la cover ibu.
tapi memang kelakar kot.
kot la...
hahahahaha!


nasib baik ibu dan budak jual telur itik tu memang ngam.
kiranya selalu bergurau senda la.
sb memang rutin kami pergi pasar tani setiap hari ahad.
by the way,
of course la budak jual telur tu lelaki.



reaksi kami.


ehh kenapa macam panjang jugak entry ni.
tak jadi kot entry pendek.
kahkah!!



nota jari    :    rasanya ini bukan entry lucah kan ?
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

44 comments:

shahrul ™ said...

gulp...teloq? mak aiii..lucah2..haha

Azie Azman said...

haha..dah tanye pun telor budak tu..
sah-sah la die gelak :P

hyz said...

oooo ingat penjual telo tu pompuan.. keh3

NOOR FATIN said...

kah3. kesian penjual telur tu kena usik :P

abghani said...

berjela lak...

Finaz Jaafar said...

iyolah dah tanyo "tolur ko ado laie tak..?" mmg la ado..takkan lah takdo lak..hahahah

syahirooAhmad said...

Oit oit.. hahahhaha... cannot go~ ingat terlur dinasour ke nak check check. :D mak hang sporting habis beb~

bukan retis said...

hahaha...cik ibu.pakcik tu pun..hehe

Abu Luqman said...

singgah

yen(toka ziizokukuto) said...

wah,,hebak ibu kamu,,anak nya tanak belajar ker??heheh

Fara E's said...

haha , lucah dohh ;p

Cik Yatt said...

hahahaha..at pasar tu

cik sakdi said...

xlucah lagi ni.. biasa ni.. tolor2 jgn main2 hahahah lawak

miloais said...

wakakakakaka

tersalah pilih ayat tu...
sib baik dah kenal kan???

bobiedanbad said...

hahaha lawak...

AIEN NOT ALIEN said...

hahaha...pada asalnya merujuk pada telur itik...


akhirannya merujuk kepada.....hahahaha...


poie pasar boli tolor....

Zul Fattah said...

mak aii.. tanjat boboi.. otak blue.. =.=

emy zulaiha said...

haha sekaligus awak and ibu femes kat pasar pagi tue kan :)

emy zulaiha said...

haha sekaligus awak and ibu femes kat pasar pagi tue kan :)

merahitujambu said...

x pasal2 telur budak tu jadi mangsa..=p

bella luna said...

haha,lawak2, tak lucah pun,still berlapik,.agypun mak fara tanya telur yg dijual,dia yg gile g jwb telur die wat pe?hehe,tak pasal2 gegar pasal tani pagi2 yea,.

ekabukanmakcikkau. said...

wakakkaa pakcik tu tak senonoh langsung hahahhaa

DuniaBeritaHangat said...

telor kah3...ader maksud lain ker?

sleeping_maniac90 said...

telur??? hahaha...
ak otak inocent.. xpkr pape lalalala

Mialia said...

telor budak ? ape tu ? bukan ayam n itik je ke yg bertelur ?


lalala~ bajet suci.. hahaha

Cik Ca'ah said...

hahhaha
kalau ca'ah jadi budak tu pun jadi segan
direct sangat soalan tu
kahkah~

Ungu Violet said...

haha...agak lucah gak laa..haha

si kiut lavender said...

pak cik tu gateylah...lawak kasaq kowt...heee.....papun..mak kamu power..:P,,hahahah

Fatin Mraz said...

hehehe!
cito pasal tolo ghupo eyh...

mm..tingat zaman U dulu, my bestie main game yang ada telur & bakul tuh..kira aim telur masuk bakul so dat x pecah..

so bile ada org dtg carik die,
FM akan jwb.. mm..die tgh main telo.. hahaha! lagi lucah bunyi nya kan?

;P

*x lucah, cuma boleh di 'double meaning' kan.

anamizu said...

wehh..wehhhh ko cite psl pe ni??
hahahahahaha adeh xleh benti gelak ni..tolonggg! tolonggg! :P


luv,
cik ana :))

Pais Mais said...

ekau duk kek mano? pilah?

cik pha said...

ekau orang nogori ehh..dokat mano ekau duduk..

*ok entry ni tak lucah.ehhehe

budakijaupendek said...

Pais Mais : saya stay jelebu.



cik pha : jolobu ye sayam. hehe

Pais Mais said...

oh.. kim slam kat org jelobu!!

ILA HonEyBuNNy said...

hehehhe....adoii la....

tgk reaksi pun dah nak tergelak..hehehhe

Tukang Karut said...

hoho... jab.. tetibo je nak pogang sendiri punyo...

ORLANDO AHMAD said...

kalo gua pown nangis nak jawab soklan tu hahaha

EyA edamanhatiku said...

hahak snsitif tu tlur2..cian bdak itik tu

Lea Isnawi said...

hahahahah
bab2 telur ni memang sensitip sikit

ctk said...

hahaha..kt tmpt ct ni..staf xmenjaga kata2..adew sje dorg bergurao..tp kami malu lah mendengar..haha

khairul akmal bin azman said...

hhaha..pdk nye entry ni?
keh3..

Run Away said...

hahha..ngat telur apa tadi....;d

cindhadahniea said...

haha mesti budak jual telor tu nak lari nyorok muke time tu jgk.. adoilaaa~

Rara. said...

haha! kesian budak jual tolor tu.hahaha

copyright@budakijau.do not copy.