Friday, 7 October 2011

BERBEZA PENDAPAT.

Salam readers.


rutin setiap hari jumaat,
skodeng mamat segak berbaju melayu.
rasa macam dah jadi hobi pulak.


semalam godek-godek facebook sendiri.
saya ada dua facebook sekarang.
satu tu lebih kepada sahabat handai sahaja.
second account saya buat untuk blogger atau sesiapa yang mahu berkawan.
boleh la add saya di akaun ini.


kemudian terjumpa la gambar zaman TAK BAJEK dulu.
cehh!!
sekarang bajek la ?
kalau tak, takkan la saya ada dua akaun facebook.
rasa macam bajek artis tak pun bajek penulis skrip.
gambar ini diambil dari akaun facebook rakan saya.


ye, itu saya bersama seekor kucing.


maaf, gambar terpaksa edit.
baju saya pakai macam tak cukup kain dalam gambar ni.
ahh abaikan ~


walaupun tak nampak muka saya sepenuhnya,
tapi saya rasa saya dah curahkan sepenuh kasih sayang semasa memeluk erat kucing ni.
rasa dah cukup sweet dah pun ni.
tapi tak semena-mena pendapat lain yang saya dapat.



kenalan             :          woi fara, ko nak bunuh kucing tu ke ?
rakan                :          hahaha, jahat mulut ko wei. dia beri kasih sayang tu!
si pendek          :          cess.. mengutuk belakang. ha, kutuk depan-depan. cepat! haha
kenalan             :          keluar taik kucing tu ko picit macam tu. kahkah!
si pendek          :          weii.. aku pelok je wei.. sob3 ~
rakan                :          kalau aku jadi lelaki pun aku tak sanggup jadi kucing tu. hahaha!
si pendek          :          bahagianya korang kutuk aku kan...


 ( dialog kami diubah sedikit gara-gara bahasa kami yang agak TIDAK SOPAN )




tolong jangan buat aduan kepada mana-mana tempat perlindungan haiwan.
niat saya cuma mahu menyayangi dan  memberikan kasih sayang pada kucing terbiar ni.
harap diri ini diampunkan.


tapi kan,
pendapat anda saya menyeksa kucing tu ke ?
jujurlah..
tak tahu nak rasa bersalah atau tak dekat kucing tu.
hoho!
aii rasa kucing tu dah syok dah dipelok aii.



untuk menutup keresahan sebab dh dituduh menyeksa haiwan,
budak sastera ni nak berpantun jap.
tak jual pun pantun ni.
tapi sesiapa sanggup balas,
meh le join...


burung kakak tua...,
hinggap dijendela...,
siapa yang jatuh cinta...,
pasti cemburu buta...!


special to  :   mr.sedut  (my bf)



ahaks!
mesti lepas ni kena penerajang dengan mr.sedut. (tipu3!!)
hihik!!
gelak habis sopan dah ni..
** lari jauh-jauh dulu **




nota jari      :     haiwan pun sayangkan anak-anak. mengeluh tentang kes campak bayi dari tingkat dua yang dilaporkan baru-baru ni.
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

35 comments:

MiszCoMoT said...

hahaaa..setuju dgn ayat warna kunin tuh... n btw yg campak bayi tuh tah apa la yang dipikir... hummm :(

ctk said...

fuh fara...seksinyer..haha
ct pencinta kucen..tp malangnye ct alah ngan kucen...OMG..huhu

p/s : cmpk bayi?astagrfirullah hal azim...mintk jauh la huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

akak,,nak sentap dgn entry ni boleh???hahah,,,
akak pelok kucing tu tak cukup gangster,,next time tr lagi hehehe

shahrul ™ said...

apsal x gigit je kucing tu? hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

comelnye kucing tu...

sungguh ber'bulu'

;-)p

abghani said...

cute nya yg pegang kucing tu..heheheh

♛ Azie Azra ♛ said...

hak3. agk kesian tgk muke kucing kna peluk. kuat sgt tu. ngeee

Ungu Violet said...

tomey jek kucin tuh...skali ngan tuan2nye skali tomey...hikhik

hyz said...

nampak sgt kucing tu x rela dipeluk oleh kamo.. keh3

ILA HonEyBuNNy said...

i love cat too...

tapi xsuka peluk kucing sebab bulu dia tu...hehe...

yang campak bayi tu..macam dia baling sampah ja kan..geram btoii la..

Fara E's said...

suka kucen jugak tp kdg2 alah dgn bulu , haha

dill said...

not so into cats.

tapi tak de la sampai nak sepak sana sini :)

dill.

cik sakdi said...

ah fara,, bab pendapat tu,, aku suke perasan aku ni bagus.semua pendapat aku bagus. hahahahhaha yakin diri sendiri. hehe

bobiedanbad said...

comelnya meow meow, yang peluk meow pun cun juga

Tukang Karut said...

aku nak balas pantun tu... tapi... otak tengah jem lak...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu Qis dia peluk kucing mcm nk cekik kucing tu jer..Cat lover juga itu budak... ;)

*sedih bila dgr citer pembungan bayi tu..tak berhati perut langsung..

Pais Mais said...

kucing tu pndai berpantun tak.. jual kucing tu ke sya lah..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . sangt comel lahh . hee :)

sleeping_maniac90 said...

haha...
ad gak org y xrti jels...

iMBobo said...

knape kucing tu mata die bulat mcmtu hehe

Fatin Mraz said...

nasib baik burung kakak tua,
bukan burung *b*ng tua,
siapa cemburu buta,
gerenti tgh kemaruk bercinta.

tett!! heehee..

Run Away said...

seksi lol..hahaha..but nice...;d...pantun tu kan best...;d

Rara. said...

kucen tu hidup lagi tak sekarang? hehe

miratun madihah said...

sambung pantun balik, lekcum lekcum oh lalalala,lekcum lekcum ohlalala

penmerah said...

hahaa.. kelakar. tp kucing 2 comel. ske kucing gak ker? same la kita.

cik Kartun said...

huhu rindu kucing2 CK T___T

Lia Irdelia said...

haahha.. lemas kucing tuh... :)

Lea Isnawi said...

comel pantun utk mr sedut tuh
nak curik buleh
hihih

nik rosmawati said...

suka kucing yea.akka tak suka sgt tapi tak de la sampai nak seksa dia..hehe

AIEN NOT ALIEN said...

peluk dengan kasih sayang sepenuh hati....meowwww... suka kucing tu..

ade2mama said...

xska kucing ...cat make me sick :P sob3 heeheh

.kozue. said...

kucing comel, tapi kekadang agresif hahaha

sis92 said...

saya sayang ulat bulu saya *tetiba

si kiut lavender said...

muka kucing namnpak tercengang abeh dipeluk kamu..muhahahha

NOOR FATIN said...

ala kenapa kucing tu xnak pandang kamera. haha

copyright@budakijau.do not copy.