Wednesday, 5 October 2011

BARU TAHU RINDU.

Salam semua.


siapa tak pernah rasa rindu ?
bukan manusia le tuu..
mungkin zombie, atau biawak jadian.


baru-baru ni i got a call from kenalan lama.
kenalan itu tak dapat la dikategorikan sbg apa.
my kenalan tu call me at the middle of night.


that time phone not in silent mode.
terkejut punya pasal saya terus answer the call.
thought it was from mr.sedut (my bf).
but from "kenalan lama" ni la.


kenalan lama           :         saya rindu kamu, saya rindu kamu, saya rindu kamu sangat-sangat!!
si pendek                :         ehehe... hehek! kenapa kamu ni ?
kenalan lama           :         orang rindulah.. bila nak balik ke sini.
si pendek                :         i never be back dah. sorry la. mesej boleh kan ?
kenalan lama           :         tapi saya rindu perkara yang kita buat sama-sama dulu.
si pendek                :         nak pancing aku ke ni ?   **cakap dalam hati, hehek!**
kenalan lama           :         kamu tak rindu ke ?
si pendek                :         kalau tak rindu, saya tak jawab call kamu.   **jawapan mengelat**



saya sendiri dah agak akan ada RINDU between us.
sebelum i'm moving on lagi dah.
but that time EGO menguasai diri.
konon tak mahu show's our tears,
dan tak mahu mengalirkan hingus dek kerana menangis.


so we didn't see each other for the last time.
saya cuma texting dia (refers to my kenalan)

" saya gerak dulu. take care dan panjang umur kita jumpa lagi. really nice to get know you "


dan kini,
saya berjiwang sorang-sorang.
hahak!
ahh sudah la. benda sudah pun berlalu.
i got my own life right now.
and definitely happy with my life.


what ?
saya dah berubah ?
ye. saya sudah berubah.
manusia,
siapa TAK PERNAH BERUBAH ??


kecik-kecik minat power rangers.
sekarang ?
minat lisa surihani, k-pop.
zaman remaja minat pakwe / makwe,
sudah kahwin minat nak tambah anak..


kalau dilihat secara kasarnya,
manusia akan berubah.
dari segi apa pun.
so tak perlu cakap yang anda TAKKAN berubah.
sebab saya takkan percaya.


dek kerana rindu la kita masih ingat kembali perkara lalu.
paling tidak pun kita pernah tersenyum gembira bersama mereka kan ?
tak kisah la kenangan pahit atau manis,
kenangan hanya untuk DIKENANG.


bukan untuk diungkit.
kesalahan atau kesilapan,
take it as a learning proses.


for my kenalan lama,
terima kasih masih ingat dengan saya.
dan terima kasih kerana doakan kebahagian saya.
hope u will move on with ur life.

rindu my grandad.
ahh duit takde tahun ni.
so batalkan niat pergi australia. sob3...


psstt..
i just sign up twitter la.
yuhuuu... giler jakun!
sila la follow twitter juga.                

tapi maaf,
hamba ni kurang arif tentang twitter.
ada kelas tambahan twitter tak ??



nota jari      :       dan pastinya ada yang cemburu bila bercakap tentang "rindu".
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

43 comments:

bobiedanbad said...

Aku pun sedang rindu
Kangen banget zaman remaja ku
Hehehe nice entry babe..

abghani said...

rindu dgn kenangan lalu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

stiap manusia itu pasti akn berubah..

Owh..rindu juga dgn teman2 blajar dulu..

*Gambar kat Australiake tu? Bestnye..bilalah agaknye dpt jejakkan kaki kesana..huhu.. ^_^

kocix! said...

rindu kat ehem2...hahah

yen(toka ziizokukuto) said...

kak,,,rindau kau,,,heheheheh :p,,,,

miloais said...

rindu???

rite now... dan akan selamanya
rindu dengan arwah mak iols...
al-fatihah

EyA edamanhatiku said...

btul tu..byk org pndang negatif bla tngok org brubah p manusia kn brubah utk maju..brubah ke arah yg lbih baik..rindu2 t mr sedut u jealous bca en3 ne

Tukang Karut said...

aku rindu seseorang jugak...

Lea Isnawi said...

ehemm 'kenalan' tu ex eh?
heeeee

Pais Mais said...

rindu-rindu aduh sayang merindu.. ha sambung!

NOOR FATIN said...

rindu semuanya..hee

Cik Yatt said...

rindu..rindu..rindu..huhu

ILA HonEyBuNNy said...

tetiba rindu jugak neh...hehhee

sama la..ada ja akaun twitter..tapi jarang2 guna tau..ehhehe

dhiera said...

atuk kamu dekt aussie? kenalan lama tu someone yg special ea?

si kiut lavender said...

hahaha....sah2la ada org cemburu tahap bangang punyalah..:P..

wat atok dya kat australia eak..?
t law pegi gtaw ya...nak kirim kanggaroo blik sini..:P

khairul akmal bin azman said...

brg yg lama usah dikenang..

Finaz Jaafar said...

rindu itu normal..
berubah itu juga normal..

kalau sentiasa sama je memang something wrong..plus membosankan..
cth : dulu senyap,smpy skrg snyp orgnye,,haaa mmg mmbosankan..kn lbh baik berubah..err berubah jd positf la of coz..

Fara E's said...

rindu..

hyz said...

rindu zaman dolo2...

ctk said...

mr sedut suda cemburu..hahaha...ct pon rindu but kini suda berubah...berubah demi kebaikn xpekan :)

shahrul ™ said...

i'm zombie..haha..i still tengok power ranger..chantek x perngai sy?

sleeping_maniac90 said...

aik mr sedut jeles ke?? hak3..

ekabukanmakcikkau. said...

woihh aku ingatkan kau pendek sangat. aku lagi pendek woihh hhaaa

miratun madihah said...

rindu serindu-rindunyaaa.

eh ada orang rindu tau,nak tau:

Ya Allah,sampaikan rinduku padanya sehingga aku menjadi kerinduannya :)

Saiazuan said...

bila terasa rindu ku sebut nama mu? hehe

cindhadahniea said...

rendu jgk! =(

meaw said...

rindu oh rindu,hehehe.....btw,kita dah follow ur tweet (onie iyoko)

Mialia said...

whoahhh.. rindu jugak dgn dia
tp rsa geram pulak bila stalk facebook dia.. hehehe

Arpiiz said...

kalau dah rindu sangat boleh jatuh sakit tau..^^

khairul akmal bin azman said...

haha..cian laki kene reject tue.



xde maaf bagimu yer


ehehe..

syahirooAhmad said...

sebut pasal rindu... aku hari2 rindu seseorang beb...... harap2 dia pun rindu kat aku. <== gila jiwang..

dill said...

saye rindu emak saye ^^

dill.

cik Kartun said...

rindu..?? CK rindu kt smua2..hee~

Fatin Mraz said...

bila terasa rindu... lagu dafi! hehee~
nway, very suwit entri la fara..

Run Away said...

selalu rindu..masa2 yang lepas...;d

Lieyly ︱ Alia said...

kecik-kecik minat power rangers.
sekarang ?
minat lisa surihani, k-pop.
zaman remaja minat pakwe / makwe,
sudah kahwin minat nak tambah anak..


suka ayat tuh...kihh3 !

best lah dpt p luaq negara..

cik pha said...

aku rindu ma+abah aku T.T

anamizu said...

bila ku rindu..
aku tersebut namamu..lalala~








luv,
cik ana :)

gula-gula said...

wah..main rindu rindu pulak ni fara..haha

Rara. said...

yeah! manusia ni berubah. setuju sangat2.

btw, rindu atuk jugak :D

Mohd Izzar said...

people do change aite? hehe
da follow twitter kamu.. hohoho!

iMBobo said...

jom follow twitter! :)

MiszCoMoT said...

rindunye3!!! ckp dgn gedix ok?hahaha larikkkkkk :P

copyright@budakijau.do not copy.