Monday, 19 September 2011

TAK SEKIUT TELETUBIES

Hye salam semua.


selepas kecewa tak dapat berkunjung ke langkawi secara PERCUMA last thursday,
saya sentiasa diselubungi rasa kesunyian.


rasa macam nak mintak penyekeh sedasss dari ibu,
tapi ku pendam.
* jadi tak ayat novel aii? *


biasalah time diri dilanda kekecewaan,
otak ligat berfungsi untuk memutarkan ingatan ke masa lampau.
lalu teringatlah saya kenangan sekolah yang agak tak beberapa baik untuk dikongsikan.


ahhh cukup!!
cukup bersandiwara.
saya tak mahu bersopan santun hari ni.
kerana sudah lama ku pendam.
since form5 lagi.
huuu... sob3 ~



----- tahun 2006 ----


cikgu tak dikenali            :            ok semua. ini budak baru disekolah kita. dia bukan dari negeri sembilan, dia    
baru berpindah dari terengganu. so berbaik-baik ye semuanya.



and he left me like a dumb girl.




ketua kelas yg bertanggungjawab    :         erm ko ada kerusi meja tak nak duduk ni ??
budak baru                                     :         em takde..
penolong kelas                                :         ala m---, ko tolong la carikan. usha la awek baru sampai ni.
budak baru                                     :          hapekah ?? * ok, ni cakap dalam hati *



selepas mendapatkan meja dan kerusi kayu,
duduk la saya KESEORANGAN.
bayangkan la,
semua duduk berpasangan.
me ??
macam budak dipinggirkan.
sadis betul waktu tu.



saya juga digelar SI TENUNG di sekolah gara-gara mata aii yg BOOLAT ni.
and they hate me.
who's ??
half of my classmate.
hahahaaha
termasuk juga student from another class.


ok, i got it.
i'm new here.
so let's make friend la kan.
don't treat me like i'm a stranger pulak.
adoii...


every step i take,
they kinda like hate it.
like they want me to stop walking.
punca ??
sebab saya jalan menggeselkan kaki di atas jalan.


some of them said

" cara ko pandang tu. menakutkan la. macam ko nak telan kitaorang "

and some of them told me

" budak-budak ni cakap ko bukan budak negeri. cara ko cakap pun poyo semacam. cakap nogori boleh tak ?? "


but i was born in negeri sembilan wokeehhh......
ini boleh diklasifikasikan sebagai buli secara mental la.
ahaks!


keadaan kami berlarutan sehingga saya tamat sekolah.
saat paling menyentuh perasaan,
bila saya TAKKK diundang ke majlis akhir tahun kelas pada tahun 2006 which is masa saya form4.
sedangkan everytime bendahari kelas mengutip duit saya bayar mengikut jadual.
sayu kan ??
kahkahkah!!




rakan tak berwibawa       :          err kitaorang lupa beritahu ko. maaf la weii
si tenung                          :          ntah la. kot ye pun beragak la. seminggu jamuan dh buat baru aku tahu. agak-agak ko aku kena gelak ke sekarang ??
rakan tak berwibawa       :         kitaorang betul-betul lupa nak ajak ko sekali. harap halal la duit ko tu ye.
si tenung                          :         budak lelaki ko ingat, aku ko lupa. kenapa tak lupakan aku time ko pungut duit kelas every week ??



dan saya berambus sambil buat gaya peguam baru menang kes liwat.
hahahahaaha


ok, time tu sengkek.
dan hati panas.
bila mereka mintak duit dihalalkan,
no answer from me.
and now if u still asking,


" ok, aku halalkan weiii"


hahahaha
gelak bukan apa.
dulu there's a time i feel like i hate to go to school.
i hate when i saw they face.
i hate to hear they laughing at me and make fun of me.
sekarang dh tak menyampah macam dulu.


yang suka mengejek ni kebanyakan student lelaki la.
yg paling pelik,
ada yg meninggalkan surat cinta.
pehhhh rasa amat terhina.
adakah saya begitu nerd or dumb ??
saya tahu saya tak sekiut teletubies.


tapi i still have my bestfriend.
and here are them





mereka kawan sekolah saya yg tetap menjadi sahabat saya.
mereka la orang yg nak duduk berpasangan dengan saya dalam kelas.
ohh bukan ni sahaja rakan saya.
ada lagi.
tapi mereka ni la penyelamat saya disekolah dulu.
dengan kata penyebab utama kenapa saya buat tak layan dengan annoyed student yg suka mengejek saya dulu.
haha!


tapi tu semua kisah zaman sekolah dulu.
sekarang ??
if i saw them,
ada yang saya lemparkan senyuman.
ada yang menegur dan saya pun menyapa kembali.
ada yang saya pura-pura TAK NAMPAK je.
hahahaha


ok, ok.
maybe i don't know how to be funny or charming or friendly,
that's my weakness. admit it.
but at least if u try to be nice with me there's no reason saya nak buat-buat sombong.



maaf kehadapan rakan sekolah yg membaca entry ni.
niat bukan mahu mengutuk mahu pun mengeji sesiapa,
cuma mahu mengungkit kenangan manis antara kita dahulu.
kahkah!
btw kalau tak puas hati, buat la blog sendiri.
and tell me how's u feel bout me.
chil!    ^ ___ ^


si tenung.
takut tak sama aii ??




nota jari       :    don't judge book by it's cover la friend.
btw memang cara saya pandang agak menakutkan. HOLLAHH!! haha
dan subjek math sangat membosankan daripada subjek sejarah!



hola means  'yelah' for me. hihik!
p/s.. ni bukan entry emo.   ^__^







( ini entry dalam draft sahaja,
terpaksa rushing keluar nak pergi jemput puteri gayung (my lil sis) sebab beliau baru sahaja call saya.
demam ye musyuk... hehe.
mahu pergi menunaikan tanggungjawab sbg seorang kakak yg sopan dulu ye.! bye )


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

29 comments:

cik sakdi said...

aku dulu ramai gler kawan. xpernah mengalami dipinggirkan. cume mase form1 sunyi kejap la xkenal2 lagi.cian fara. haha

aiman fanboy k-pop said...

yey..yey!budak hijau kena pulau kat classmates ya dulu..??heeheehee...moga persahabatan kamu semua kkl okeh?

~SaL IjOu~ said...

1st impression not necessarily true..~
tp selalu berhadapan dengan situasi mcm ni lebih2 lagi bila masuk dunia keje..~ n kdg2 kita yg kene mulakan langkah utk menegur org..sbb sebagai budak baru pasti byk pertolongan diperlukan..& xmo plak dikata belagak..walopun hakikatnya kita bukanla belagak.. ^^
pepepun mende mcm ni terpulang pada diri masing2~ ^^

dill said...

stacy! eh silap. mata kamu cantik la. usah dilayan kisah mentah tu. live your life to its fullest ya!

dill.

Mohd Izzar said...

ayt awl2 tu mmg xble bla la. hahah.

content, menarik. sedih aku kt ko. haha. ingat takda kawan da. rupanya ada jgk. well, apa-apa pun.
berkawan la smpi bila2. hehehe

cik pha said...

aku tau kau kiut hahhahahhaa

sleeping_maniac90 said...

wei bg ak mta besar tuh cntik..
ak nk mata besar!!!..
mlgnya mta aku sepet je sob3..

budakijaupendek said...

cik sakdi : tulah, susah la kalau baru pindah sekolah. kena jd peramah, tp takut pula yg cakap gedik lebih! haha




aiman fanboy k-pop : amin.. moga kekal smpai mati. hehe




~SaL IjOu~ : yup. yg penting jgn belagak. =)



dill : terima kasih dill =)

budakijaupendek said...

Mohd Izzar : tulah. biar tak ramai kawan asalkan yg jd kawan betul-betul jd 'kawan'. hehe




cik pha : mahu pitam. (tak percaya kena puji)




sleeping_maniac90 : ehh amaoi! haha sepet pun sepet. boleh belagak chinese. =D

JIJI YU said...

aku ske memingrkan geng2 skema yang kaki report..

iMBobo said...

kesiannye dipinggirkan..tp mcm mana muka peguam baru lepas menang kes liwat tu?hahaha..

hyz said...

takutnyer tgk si tenung ni..... hahah

Lia Irdelia said...

wahhhaha.. entry kamu selalu best2.. :)

zati embong said...

terengganu sek kat mana?hihi.

jat dulu sanggup x tkar sek,sbb takut x leh msuk dgn environment baru.hihi

ctk said...

ciannyer dy...haha..lawak la dialog si tenung..hahaha

Pocket said...

tak nampak teruk sampai perlu dipanggil cik tenung pon! yes besar la mata kamu itu, tp tak la menakutkan. or maybe kamu perlu bagi gambar lain yang lebih menakutkan :D

pocket pun dipinggirkan gak dulu,
tp pocket tak la benci nak gi skolah,
ada sorang dua kawan nak wat pancitkan tayar kengkawan lain dah kira cukup dah :D

kura said...

panjang haa entry ni! hahah..

err? kena tinggal? sobs. hahah

WuMing said...

WuMing tak pernah ada pengslaman ini..

Sebab tak pernah pindah sekolah

aleen aiden said...

tgh bayangkan.mcm mane jln gesel kaki ni....hu3

budakijaupendek said...

JIJI YU : hehe, ramai yg buat mcm tu gak.



iMBobo : muka puas hati gilalah!! hahaha



hyz : aummm.. kunyah kang. takut tak ?



Lia Irdelia : terima kasih =)

budakijaupendek said...

zati embong : dekat kemaman je jat. hehe. tulah, takpelah. dapat jugak la pengalaman baru.



Pocket : boys between boys memang main kasar sikit kan ? hehe



kura : ni gelak ke simpati ? hua...




WuMing : yeke. baguslah kalau macam tu =)



aleen aiden : takdelah gesel sangat pun tapi berbunyi jugak la.

merahitujambu said...

dpt kawan ok..ok la..dpt kawan x ok..ermmm.hehehe

shahrul ™ said...

teletubbies..nice~

Azie Azman said...

hahaha..sedih gile cite fara ni..
sory azie gelak..sbb lawak..heee..
biasa la budak baru memang mcm tu kan (ckp mcm penah merase je) hehe

miratun madihah said...

alolo siannya kak fara dulu,dulu kita pernah lah rasa macam tu time darjah 6 entah kenapa dorang perangai macam tu,tapi kita buat bodo je sebab kita ramai kawan yang ada nak kawan dengan kita,jadi chill :)

si kiut lavender said...

pernah laluinya..bersama kawan baru kekadang kita tak dapat nak jadi diri sendiri...time tuh rasa macam nak jerit nak kawan yg lama balek..
soal kena pulau segaloa bagai tu pun dah besa alami..so, skl nak cakap yg i know how u feel.ohhoo!:(

Run Away said...

cukup lah kalau dapat seowg jew kawan yg ok kan...;d

Tukang Karut said...

itu tenungan maut! Seksi... Hoho...

ade2mama said...

untung dorg dpt kwn dgn stacy celup eheheh..

ade lgy kwn sekolah ko ye..kwn sekolah aku nth mne ilang ntah ehehe

copyright@budakijau.do not copy.