Friday, 9 September 2011

RASA NAK TERJUN PERIGI LA

Hye semua.
salam jumaat.
hari ni dapat skodeng budak kolej balik sembahyang jumaat lagi.
kihkihkih!!
pakai baju melayu u olls..
segak!


siapa disini minat tengok rancangan animal discovery ??
saya nk kata minat mendalam sangat sampai nak bawak siput babi balik rumah bela takdelah.
tapi bagus jugak layan rancangan haiwan ni.
menambah ilmu pengetahuan la katakan.


dan pernah tiba-tiba rasa down tak ?
sebab perkara paling mudah kita tak tahu.
ok, point sebenarnya saya baru tahu kelawar menghisap darah manusia.
yup, menghisap darah kita.
itu kalau anda mengaku anda manusialah.
hahahaha.


risiko untuk mengundang kematian adalah 60% jika tidak dirawat.
ohh patut la omputih takut bebenar dengan dracula.
ngeh ~
kita takut pocong, langsuir.
dia takutkan dracula or vampire.


huarrggg!!
takut tak sama ai ??



ibu cakap dulu orang kampung tidur dalam kelambu,
bukan sahaja nk avoid nyamuk tp nk mengelak dari kelawar ni.
cess.. selama ni aii ingat kelawar tu tak merbahaya as long kita tak usik dia.


ibu   :    kelawar tak lepas masuk dalam kelambu. tu sebab ibu kecik-kecik tidur dalam kelambu.


sejauh mana kesahihan cerita ibu tak dapat pula dipastikan.
haha
sebab dulu ibu pernah buat saya nk terguling-guling gelak bila


ibu                :    payah la nk online. takde wayar UFO.
kawan ibu     :    wayar apa kak ? UFO ?
fara               :    wayar apa bu ?
ibu                :    bukan wayar ko guna tu wayar UFO ? alah, bende alah yg ko cakap tak payah guna wayar pun. asalkan ada UFO, boleh online.
kawan ibu     :     bukan UFO tu makluk asing kak ?
fara               :     ibu... itu WIFI.. apa jauh benar larinya ni bu ??
ibu                :     hah... tu la maksud ibu. muahahaha (gelak malu ke??)
fara              :     kihkihkih!! (gelak nk cover ibu sendiri )



haii..
ai tak merbahaya.
ai kiut jerr..

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

20 comments:

syrupmasin said...

ohh kire mmg betol la kelawar isap darah..haha

sleeping_maniac90 said...

ak pna dgr gak ad kelawar y hisap darah hehehe

cik sakdi said...

mak aih.. UFO ngan Wifi.pandai wat lawak.kehkeh

budakijaupendek said...

syrupmasin : awat, hang pun baru tahu ekk.. haha



sleeping_maniac90 : yup. memang betul pun. tak tipu. hehe



cik sakdi : tu yg wat fara nk gelak sampai terguling tu. hahaha

cik bulan said...

ufo ngan wifi jauh skali..haha..mak bulan pon cenggitu jgak..kalo sebut salah dia nnt buat dekkkk je..haha..

El said...

asal line UFO malam ni slow gile? haha

Tukang Karut said...

UFO??? Hahahahaha... guling2 gelak...

Lea IsNaw! said...

ooo...memang kelawar hisap darah manusia eh

igt kan mitos je sume tu

uish gerun kot
huhuhu

iMBobo said...

haha jauh tu UFO dgn Wifi.. eh, kelawar ni makan apa ek selama ni?setakat ni tak pernah dga manusia kena hisap darah hehe

budakijaupendek said...

cik bulan : awat mereka begitu ? hahaha



Ei : kahkahkah!! anda lawak.. haha



Tukang Karut : men nk join guling sekali. hehehe

budakijaupendek said...

Lea IsNaw! : yup. betul lea, fara tgok dlm discovery tadi. hehe



iMBobo : erm itu saya tak pasti tp yg pasti memang kelawar isap darah manusia. oh mybe kelawar mlysia tak kebuluq lagi kot. haha

ILA HonEyBuNNy said...

takoot la dengan kelawar..hehe..

patut la org dlu2 tido lam kelambu...skrg xpakai dah kan....tp merasa jugak tido lam kelambu kecik2 dlu...ehheh

wifi= ufo..hehe

sLpmEpLz™ said...

xde menatang lain ke nak letak? kucing ke hamster ke, kn comel..


kita on9 pkai UFO jugak haha

teha said...

bahaye ek kelawar tu.. hehe

syrupmasin said...

haha..haah..igt kan tipu2 :D

budakijaupendek said...

ILA HoNeYBuNNy : sy tak penah merasa tidur dlm kelamabu.
errr... ufo kamu lembap tak hari ni ?



sLpmEpLz : ehh kelawar commeiiiii ape.. haha, ye... saya pun online gune UFO ni.. laju plak UFO hari ni. kihkih!



teha : kt mna byk tu ? dua ekor je kt sini. hihik!



syrupmasin : ehh tak tipu. hehe. tp tak pernah dgr kes kelawar hisap darah dekat mlysia kan ?

PAKYA said...

ha3...klakor bab UFO tuh

budakijaupendek said...

PAKYA : jom gelak guling-guling. hihi

tehais said...

Masa teh ais final year dulu, kena buat projek pasal kelawar ni.

Hampir 2 minggu dok hutan tangkap kelawar. kena gigit dgn kelawar masa nak kelaskan dia species apa..huhu

Mood fobia dan trauma kembali tgk gambar kelawar.huhuhu

AmirahRamli said...

wohho~ takut tgk kelawar yng kat 1st pic tu. huhu

copyright@budakijau.do not copy.