Wednesday, 14 September 2011

PANDANGAN LELAKI DAN PEREMPUAN

Salam semua.


puteri gayung (my lil sis) call tengah-tengah malam.
i know something wrong la kalau tak pe jadahnya dia call saya kan.
just nk beritahu jemput dia awal.
not on friday but on thursday.


well jumaat ni cuti.
cuti apa ekk ??
boleh beritahu tak..
sejak bersara dari menghadiri kelas ni memang la dh tak ambil kisah sangat tentang cuti ni.
ouchhh giler kejii.....


hari ni nak bercakap tentang baju kurung.
yehhh... asyik puji lelaki segak je dengan baju melayu.
so for girls wearing baju kurung pulak ?
ayu ?
sopan ?


sekarang baju kurung memang sudah dimodenkan.
banyak jenis baju kurung ni but i'm not really know each of baju kurung desgin la.
harga pun memang boleh tahan tip top.
cecah ratus-ratus jugak.


for me kalau nak beli baju beratus-ratus just untuk baju raya je.
hahahahaha
maybe sebab dh jadi adat saya beli SETAHUN sekali je.
so nk nampak special beli la yg beratus-ratus.


raya tahun lepas.
bersama selipar sengkek.


kadang-kala nampak juga gadis-gadis pakai baju kurung waktu bekerja.
memang nampak sweet.
pakai pula dengan heels 5 inci.
pehh kalau terpeliot kaki saya takkan tahan gelak.
lepas jerrkk........
wakakakaka!


tapi nampak tak kena bila kain kebaya atau baju kurung yg mungkin dimodenkan tu,
terbelah sampai nampak peha putih gebu tuuu....
saya yg perempuan pun berminat nk tengok,
ni kan para lelaki yg kurang iman tu.

" kucing takkan tolak ikan depan mata "



stop thinking what exactly i'm doing in this pictures.




rakan lelaki mata kotor              :        fara, kenapa ko keluar lepak tak pakai baju kurung ?
gadis kurang ayu                        :        giler hape ? keluar dengan ko pakai baju kurung ? ko ingat aku nak g majlis nikah ?
rakan lelaki mata kotor              :        ehh tak la. aku bukan ape, aku tengok ayu la pulak perempuan pakai baju kurung ni.. kihkih!
gadis kurang ayu                        :         ohh sorilah. ko baru sedar kot kawan ko ni TAK ayu!
rakan lelaki mata kotor              :         ahh takpe. tak ayu pun boleh pakai. seksi ko taw!
gadis kurang ayu                        :         ekkk ?? mana datang seksi tu ?
rakan lelaki mata kotor              :         time kain tu diselak dek angin. kuang3!!
gadis kurang ayu                        :          ko tak menghormati kehormatan aku langsung la! bahlol......
rakan lelaki mata kotor              :          la.. aku kongsi pandangan aku je. 




so para lelaki,
seksi atau ayu perempuan pakai baju kurung ni ?
haa. pendapat elok-elok sikit ekk..
saya dh puji lelaki segak berbaju melayu.
ngagagagaga ~
bagi kami perempuan,
kami berbaju kurung sebab nak kekalkan adat gadis MELAYU TERAKHIR.
kahkahkah!!


dari kiri - perempuan serabai
dari kanan - jejaka tak rela dijadikan model blog




nota jari      :     em memang agak kekok keluar hang out dengan kawan berbaju kurung. tak tahu kenapa.



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

25 comments:

miratun madihah said...

kita suka pakai baju kurung ke kuliah. baru pak guard tak tegor sebab pakaiian elok. Hikhik

Atiqah Wadiah said...

klu nk lepak2 pakai bj kurung kena cntrol ayu..jln pon x bley nk langkah luas2..huehuehue :)

Tukang Karut said...

seksi sangat... hoho... lagi seksi dari yang pakai mini skirt!

cik sakdi said...

hahah tol la weh,,sbenarnya aku pon xtau jumaat ni cuti knape coz aku memg cuti. ala aku pon bongok gak buat baju sampai ratus2. eeee pastu pkai kadang2 je. haha ecece tu bukan mr sedut tu aku rasa.. fewiitt haha

Run Away♥ said...

hek...sweet berbaju kurung....;d

Run Away♥ said...

sweet kan berbaju kurung...;d

Run Away♥ said...

sweet kan berbaju kurung...;d

budakijaupendek said...

miratun madihah : yea nice sgt kan! ^.^


Atiqah Wadiah : betul. kena sopan gituuu... hehe



Tukang Karut : wah abg gataiii.. haha tang mana seksi tu ?

budakijaupendek said...

cik sakdi : haih cuti sibuk bermian dgn baby la ni. hoho, pastinya bukan beliau. itu bandi ( my older bro )



Run Away : sweet.. bju tradisional kita la katakn :)

Finaz Jaafar said...

baju kurung membuatkan kte2 yg perempuan ni automatik nmpk sweet~ cewahhh

pernah je hang out dengan member pakai baju kurung sebab baru balik kenduri =)

Mialia said...

rimas pki baju kurung.. hahaha.. jumaat cuti hari malaysia :P

JIJI YU said...

ko tgh cabut bulu idong ke

budakijaupendek said...

Finaz Jaafar : kdg-kdg boleh diterima pakai tp klo stiap kli keluar pakai bju kurung agak tak selesa. hehe



Mialia : ouh thanks lia. bru thu. hehe



JIJI YU : nope la.. hahahaha. perit tu nak main cabut-cabut pulak..

dill said...

16 September - Hari 1 Malaysia :)

dill.

maya anis said...

skrg ni maya giler ngn jubah!! opssss...hahha

sleeping_maniac90 said...

ak lak jns x ska bju kurg..
lg ska jeans.. haha

anamizu said...

lelaki pun sbnrnye lebih prefer pd gurl yg pakai bj kurung :)

budakijaupendek said...

dill : thanks for ur info. =)



maya anis : waa.. jubah pun dh semakin dimodenkan. banyak labuchi kan. huhu



sleeping_maniac90 : tahu.. tengok cara gelak dh tahu. hahaha



anamizu : oh begitu ?? hehe

Lea Isnawi said...

kdg2 lagi selasa pakai baju kurung
tp tgk keadaan la
kalo nak shopping, malas ah pakai baju kurung
jalan lambat nanti
huuu

iMBobo said...

perempuan berbaju kurung ayu :)

budakijaupendek said...

Lea Isnawi : yup. takkan nak pergi zoo pakai bju kurung kan ? kihkih!

budakijaupendek said...

iMBobo : hehe, terima kasih.. err apekah ? haha

ade2mama said...

cuti ari malaysia
nk blik umah..ok ape bju kurung??
sweet gitu heehe..

aku ska pkai bju melayu siap sampin 2 gy kuliah ari jumaat heeh

ctk said...

g kuliah kena pkai baju kurung,g keje pOn kena pkai baju kurung...nampak baek n ayu gituuu...haha

budakijaupendek said...

ade2mama : hah tu nak g kuliah ke nak bersanding ?? kihkih!



ctk : yup. SOPANNNN... haha

copyright@budakijau.do not copy.