Sunday, 4 September 2011

OPEN HOUSE

Salam raya semua.
entri raya lagi.
sebelum tu nk minta hak asasi manusia diatas umur 20 tahun menguatkuasakan undang-undang sempena hari raya ni.
bukan apa, alasan tak munasabah yg diberi oleh penderma duit raya ni. seperti :-


--  ko dh tak bersekolah. takde duit. (habis yg study ilmu alam, stdy stpm :sijil tunggu pinangan masuk: macam saya ? )
--  badan ko besar. ko dh besar. budak besar takde duit raya. ( heii bukan badan besar ke duit pun patut BESARRR )


so undang-undang yg ingin dikuatkuasakan ialah -

 : kepada yg berumur 20tahun keatas wajib dan masih layak mendapat duit raya selagi belum bernikah atau pun dinikahi :


ha.. baru la dunia adil.
nk hantar momerandum la tak lama lagi.
ok, berbalik kepada tajuk entry.
oh yeah.. open house.
wawawawa..
meriah, sesak, padat, penat, letih bercampur bagai rojak buah pok mat.
sangat sedap dinikmati ketika kebuluran.


pertama sekali saya nk ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan yg sudi datang.
sepupu sepapat yg menghadirkan diri.
tak lupa kepada bandi (abang sulung) yg merempit jauh dari Dato' Keramat semata-mata untuk merasai nasi minyak ibu.
menu, nasi minyak saya dan mr.sedut.
ehhh2.. salah.
jangan libas kaki saya.
muahahaha..


ok, ibu masak nasi minyak.
kari kambing dan ayam masak merah.
ketupat, kuah kacang, dan rendang daging lagi.
sedikit puding sebagai desert serta juga kek yg gebu bagaikan badan ai ni


mr.sedut hadir bersama dua rakannya.
pada mulanya kekeliruan berlaku.
jadual beliau bercanggah dengan masa.
tapi beliau tetap datang seperti yg dijanjikan.
malahan orang yg kedua hadir tepat pada waktunya.


hadir bersama dua orang rakannya.
beliau memuaskan nafsu serakahnya bersama kari kambing dan kek yg dihidangkan.
ohh mr.sedut, kamu munchet!
teeeettt..!
hahahahaha..


tak terlayan rasanya.
pusing sana, pusing sini.
meriah memang meriah.
perut ni tercipta la gunung mampat yg tak bisa boleh dikempiskan dalam waktu terdekat.
phheeuuww.. nasib saya tak pakai kebaya ketat.
kalau tak seksa makk..!


dh namanya pun sibuk melayan tetamu,
takde la masa nk snap pic sana sini.
cuma ramai yg bajet photograper.
terutama my cousin ni.


sy panggil dia muss, he's my cousin.
ibu yg snap pic ni.
kalau saya, tak rela. (nyah!)

and here the pictures thats he's taken




what ?
cantik sesangat kan ??
siapa nk hired dia untuk majlis kahwin akan datang,
call me wokeh ?
deal, saya tak kenakan bayaran.


apa yg bestnya open house kali ini,
semua rakan tetap cuba menghadirkan diri dirumah saya.
walau ada yg rushing la katakan.
buat pun hari sabtu.
ada yg study sibuk dengan assigment.
yg berkerja sibuk dengan tugas yg tertunggak before raya lagi.


tapi mereka yg sporting tetap hadir.
nak-nak lagi my best friend terdekat.
maaf, rakan-rakan yg berada diterengganu tentulah tak dapat hadir.


btw, we named our group cipanzi.
it's mybe sound stupid, or jerk, or mybe silly.
but it's our friendship.
pe jadahnya ai speaking tiba-tiba nihh..
ada yg samakan kami dengan cipanzi ?


all of us.


ok, dulu-dulu punye nama
"simah bt buruk. katty bt sampan"
so apa kes nk cakap kami look like cipanzi ?
it's just a group name la.
do u guy's see our red ass ?
cause as i've know cipanzi have a sexy red ass kan ?
hahahaha..




menjamu selera.



again with my niece amnah safiyah.
me with korean baby.
hahaha





mr.sedut and his friend.
and also my abah there. hoho


puteri gayung (my lil sis)


me with aichah.
dia cikgu tercute pernah saya kenal.
yep, dia cikgu :)


last definetly tuan rumah yg cantik, yg anggun, ayu, berseri.
yg memasak, beramah mesra dengan tetamu.
my lovely ibu :)


dan anaknya yg... err.....
faham-faham jelah.
mana tumpah kuah kalau tak ke nasinya.
muahahaha..

walau badan penat sekali pun,
hati puas sebenarnya.
yelah, berkumpul sekali setahun.
dh alang-alang bersama,
gelak ketawa la mereka.
bergema la suara masing-masing.
gurau senda.
paling penting bermaaf-maafan.
ahhh i'm gonna miss this moment for a year,
setahun cukup,
next year mahu buat lagi!
hihik!


sempat lagi berkunjung ke rumah rakan yg lain.


kami berlima dari berenam.

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

24 comments:

cik sakdi said...

aiseh, mane satu da mr sedutnye?kiri depan sekali tu ke?baju maroon?? bukan ape,, takot tersalah ngorat. org nak ngorat kawan dia. wahahah



aiseh,,kalu kite buat open house xade kawan datang la. umah kat hulu. haha

Tukang Karut said...

aku setuju denganmemorandum tuh! meh aku sign banyak2... hohoho... ini tak adil!

budakijaupendek said...

cik sakdi : beliau pastilah berada disebelah abah. haha
ehh ajak je.
ramai yg dtg mntak duit raya nnti. haha



Tukang Karut : hahahah. berapa umur anda ?

Cahya Qasehnya said...

siok nye meriah begitu. huhu

Lea IsNaw! said...

betul2 setuju jugak

nak duit raya! nak duit raya!

Ungu Violet said...

klau gi umah terbuka mesti nk kene mmbedal abis2an punye..klau x rugi w0o0...pastuh siaplah...munchett...huhu

syrupmasin said...

kari kambing tuh ade lg ta??

iMBobo said...

meriahnya open house budakijaupendek ni hehe..x ajak pun :P HAHA

ade2mama said...

xde mknenye..org da tua la kne byk bg duit rye huhuhu

amboi selera ko dgn mmber ko mkn:P
BERAT BDAN DA CEK????

hehehehe
agk2 bpe kilo naek ye
lalalal

hamzah ian said...

pergh. makan byk2

cik pha said...

kalau aku jiran kau komform aku dah sampai hahaha

sleeping_maniac90 said...

adess rs lapa plak bile tgk gmbr org mkn nih hahaha

budakijaupendek said...

Cahya Qasehnya : agak meriah la =)



Lea IsNaW! : hah, pe lagi. serbu rumah sakdi. ngehehehe ~



Ungu Violet : pergi open house jgn pkai kebaya ketat. hehe



syrupmasin : ade, kedai mamak banyak lagi. rumah sy dh licin dh =D

budakijaupendek said...

iMBobo : ehh bukan dh send kad jemputan ke ? haha maaf, dapat ke dtg nogori ni ?



ade2mama : haip!! jgn mention la berat badan sekarang. tunggu la lepas raya nnti timbang. haha



hamzah ian : bukan makan tapi melantak banyak2. hoho

budakijaupendek said...

cik pha : negeri sembilan dgn kelantan jauh ekk ?? haha



sleeping_maniac90 : pergi isi perut lagi. biar tembam membam jdnye. lagi cute seyhh.. hoho

anamizu said...

wahhhh meriah!!!
byknye jeli!!!!!!

Azie Azman said...

yeah..azie setuju bab duit raya perlu diberi kepada yang single-mingle ;)

HARITH ISKANDAR said...

hoho hapening nyer..sonok tgk ramai2 mcm tu.smua gembire je :) terbaek lahhh... :)

Selamat Hari Raya :) & Salam Kemerdekaan

syahirooAhmad said...

wahhh bestnye..... wat la round2.. khas untuk blogger2.. :D

budakijaupendek said...

anamizu : we call it "sumi" hehe. mhu satu ke ?



Azie Azman : i know, ramai pasti sangat bersetuju ttg ni. haha!



syahirooAhmad : tunggu saya jd menantu PM kite yerk.. hehe =D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..meriahnye..
Bestkan jd budak2..time ginilah dpt kumpul byk wit raya.. ^_^
Betul tu..selagi x kawin..selagi tu lah msh blh dpt duit raya.. ;)

budakijaupendek said...

HARITH ISKANDAR : selamat hari raya dan salam kemerdekaan juge =D

apik pehe said...

hehehe..salam aidilfitri..masih belom terlambat..wahhh..meriahnyer dia nga geng2 dia

budakijaupendek said...

LiLy @ MumMyQiStInA : haha, adil kan ??



aipk pehe : salam lebaran juge apik. =)

copyright@budakijau.do not copy.