Thursday, 1 September 2011

LELAKI MANA LENGKAP

Fuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........
nak mengeluh dekat blog.
mengeluh depan ibu kena penyekeh. haha


biasalah, mengemas rumah.
anak-anak sedara yg comel suka sangat panjat meja tu,
terguling atas lantai sini,
berbaring bawah meja.
makan kuih raya diselitnya tepi telefon.
haihh.. dulu kecik-kecik buat macam tu kena piat (tarik) telinga ke atas.
sampai merah menyala telinga.
wakakakakaka...


stop tentang mengemas rumah.
tiba-tiba nak bercakap tentang lelaki.
gatai anak dara ni.. muahahahha


ok2, pernah dengar perempuan cakap

" lelaki nampak segak dengan baju melayu "

so para lelaki, raya nanti anda pasti nampak segak.
dh puji, tak nak bg duit raya ke ??
hahahahhaa
tetapi...
baju melayu je ke ??
aksesori tambahan macam mana ?
contohnya samping dan songkok.
ok, samping tak perlu sangat la bg saya.
nampak macam nak bersanding pulak kan ?


tapi songkok perlu bg saya.
bukan setakat nk sembahyang raya je.
tapi nampak lebih segak dan tampan dengan songkok.


al-maklumlah, remaja zaman sekarang kalau berfesyen tak kira lelaki mahu pun perempuan.
lelaki ketara dengan fesyen rambutnya la.

rembat gambar dari google.

korean style

ni smart kan ? err rambut @ tuannya ? haha


bermacam-macam fesyen.
saya tak kisah pun.
tapi bila berfesyen lelaki mahu pun perempuan,
sila la jangan terOVER.
ada yang fesyen rambutnya sampai nak tutup mata.
nampak tak jalan ni ?




semart tak ??
haruslah, abang aii la katakan.
*pitam*

so lelaki,
siapa nak mengorat ai sila la pakai songkok open house rumah saya nanti.
hahahaha


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

10 comments:

Lea IsNaw! said...

betul2

lelaki nampak segak berbaju melayu

hehe


psst..kim salam kat lelaki berbaju melayu pink tu :P

bunbun said...

ahaha ehem2 tak marah ke ajak org pi ngorat dia neh? hahaha. kem salam abang ek wakakakaka. gurau2 :P

Tukang Karut said...

wei... siapa curi songkok aku wei... mana songkok aku tadi? tadi aku pergi soalat Jumaat elok je segak bergaya! wei... mana songkok aku wei...

sleeping_maniac90 said...

bhahahaha..
xsgka taste ko bgtu...
xleh suh suami ak pki songkok..
kang ko sgkut plak..

budakijaupendek said...

Lea IsNaw! : euuww segak ka ??
haha, i'll lea :)



bunbun : marah, tapi pura-pura tak thu jelah. hehe
wokeh, i'll jugak.
wa.. laku bandi nih. haha



Tukang Karut : errr.... bandi tak curi songkok anda, rasanya tertinggal time bakar lemang kot ? haha

c Kartun said...

pkai ngn kain sampin skli..
CK p0n trgoda hihihi
salam aidilfitri ^_^

budakijaupendek said...

sleeping_maniac90 : ele suami u yg sangkut kt ai nanti.
tengok la. haha



c Kartun : salam aidilfitri jugak! jgn la tergoda dgn ai.. haha
ehh tersilap tafsir pulak

MissSyaz said...

songkok mmg smart! :D

ade2mama said...

amboi drop lelaki nmpk kli ny?? huhuuh

budakijaupendek said...

Miss Syaz : songkok je ? si pemakai tak smart ekk.. hehe



ade2mama : ehh terasa kewwww.. hoho

copyright@budakijau.do not copy.