Monday, 12 September 2011

KESINI ATAU KESANA ??

Salam readers..

harap sihat la semuanya..
baru lepas gosok gigi.
nak cuci segala sisa yang tersepit celah gusi.
* padahal bajet ikut style omputih *


ahh tidak.. 
sebenarnya cuma ikut panduan.


-- selepas makan malam seeloknya teruslah kita menggosok gigi kerana ianya membuatkan kita kurang berselera untuk makan lagi.


panduan hape ni ?
panduan diet la.
hahahahahaha..
kenapa aii gelak ?
kerna panduan ni tak menjadi pooonnnnnnnnnnn......


baru lepas gosok gigi,
tengok adik (my 3rd bro) pegang balang kuih raya.
pehh saya pun capai la sekali.
biskut badam memanggil-manggil dicuping telinga aii.
hihik!



me and my lil sis.
the reason why i've been call 'pendek'



dapat tawaran dari ibu petang tadi,


ibu         :       fara, ko nak ikut ibu tak pergi langkawi ?
fara        :       wah, bila ni ?
ibu         :       hari khamis, jumaat, sabtu dan ahad.
fara        :      ohh tapi kiela (my lil sis) balik la minggu ni bu.
ibu         :       a'ah kan. tp dia cuti jumaat ni.
fara        :       kot dia penat lak nanti bu.. huhu


so sekarang dh agak keliru.
kalau hantar kiela ke asrama atau pun jemput dia,
boleh betemu mr.sedut.
ahh biasalah,
sambil menyelam minum air. 
kihkih!
lagi pun terasa nk tengok wayang la pulak.
movie melayu sekarang dh jadi best-best kan ?


HANTU BONCENG, mesti kelakar.
RAYA TAK JADI, tak lama lagi keluar.
* orang yg dh agak lama tak jejak kaki dipanggung *


tapi langkawi macam best lagi.
duit poket baru dapat ni.
dh lama tak berfoya-foya.
lagi pun dh lama tak beraktiviti which is SHOPPING...
yey...!

tapi........

perlis banjir.
simpati dekat mangsa banjir.
tapi macamana nak ke langkawi kalau perlis banjir.
setahu saya perjalanan ke langkawi perlu melalui perlis right ??

so.........

saya nak mengelamun sekejap.
hahahaha
susah juga ada option ni.
tiada pilihan mahukan pilihan.
ada pilihan kepala pening nak pilih.



** janganlah mintak saya pilih antara mr.sedut dengan shopping. tak suka memilih la! hahahahahaha


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

25 comments:

Lea IsNaw! said...

pergi langkawi!!

then beli coklat utk lea :)

Tukang Karut said...

kalau aku, aku pilih makan kuih raya... eh? option tu ada tak?

makan kuih raya tak ajak!!! Nyampah...

sleeping_maniac90 said...

plh je la mr sdut ko tuh hahaha
kalo shopping, blnje ak coklat kt lgkawi tuh hehehe

El said...

mr sedut tu apa?

Mohd Izzar said...

pegi jew langkawi mesti seronok..hooho

budakijaupendek said...

Lea IsNaW! : nak ferero ke lea ? hihik!


Tukang Karut : ehhh anda ke laut tu. hoho mahu sikit ke ? alor.. bak mai alamat. hehe



sleeping_maniac90 : mana satu ni. mr.sedut atau shopping coklat? hehe

Ungu Violet said...

pilih mr sedut... pastuh suh dia sopping skali...haha

Tukang Karut said...

tak payah, aku nak balik jumaat ni... singgah seremban ye..

Cik Ca'ah said...

nak cekelattttttttt

Far8 budak baik said...

mcam macam dy cerita haha!
tak payah ar diet.aku
tgk kau slim je..haha!
tu ar hantu bonceng mmg kelaka..
frust menonggeng kot klo tak tgk..
agagaga

~SaL IjOu~ said...

x payah pilih..amek dua2..mr sedut n shopping sekali harung..hehe~

ade2mama said...

bli la coklat byk2 tok aku gy langkawi tu heheh..

ko cm xgosok gigi jew heeheh

budakijaupendek said...

EI : mr.sedut tu manusia which is my bf. =)


Mohd Izzar : cadangan akan dipertimbangkan. hihi



Ungu Violet : hahaha, ni ajar nk kikis duit beliau ke??



Tukang Karut : saya tak stay sremban ye en.abg. hehe

budakijaupendek said...

Cik Ca'ah : kedai byak jual. ngehehehe ~



Far8 budak baik : ehh terima kasih puji. hahaha, tulah. mahu tengok gak ni. confirm kelakar kan ?



~ SAL IjOu ~ : hehe, cadangan bagus tuuu...

Pocket said...

err, dalam foto itu, kamu yang mana satu?
(Pocket selaku orang yg baru kenal kamu ada hak nak tanya...^^)

gi langkawi mesti besh,
pocket actually tak penah gi lg.
walaupun dudukdekat :(

budakijaupendek said...

ade2mama : ehh nmpak ke gg ai kuning ? haha

budakijaupendek said...

Pocket : saya disebelah kiri. of course yg pendek tu. haha, la.. pergilah. moh kite shopping. hehe

syahirooAhmad said...

dulu saya suke berjalan. skg nih dok depan pc jee. lagi best.. tak penat.. saya cadangkan cik fara dok umah jep. hahah

budakijaupendek said...

syahirooAhmad : emm tak mahulah! haha

nuRuL haNis said...

bole tak angkut mr sedut g langkawi sekali? xpyh kuar budget. suh je dia belanje...kikiki!

anamizu said...

pergi langkawi pstu beli cokelat byk2 pstu buat GA..pstu pilih cik ana jd pemenang..pstu bg hadiah tu cokelat tu..hehe

abah khalisha said...

Dalam cerita ada banyak cerita

budakijaupendek said...

nuRuL haNis : erm tak boleh sb belum sah lagi. kihkih!



anamizu : byaknya cadangan anda. haha



abah khalisha : err ur point ?

ctk said...

wah...duit pOket da dapt..pe lagi..g la langkawi tuk shopingg...hehehe...bawak balik kepala helang kt sne :D

p/s : mr sedut n shopping..cOnfem xdpt pilih kn..stu keperluan ,stu kemahuan..haha

budakijaupendek said...

ctk : yeah tepat! satu keperluan, satu kemahuan. haha

copyright@budakijau.do not copy.