Saturday, 10 September 2011

KENAPA TANYA SAYA??

Hye semua.
salam percutian.
hahahaha
apa kena mengena ?
ehh sabtu kan cuti.
ohhh.. ramai yg dh habis cuti.
bersiap nk balik U.
kasihan anda semua....
kihkihkih!!! (gelak tutup mulut)


pagi ni dikejutkan dengan satu pesanan ringkas.


si rakan bajet jambu    :      hye makwe orang. nak tanye sikit boleh tak. pasal perempuan.


ehh apa ni..
aii bukan pakar kaunseling.
ngagagagaga ~
tapi kami berkawan dh lama.
since i know mr.sedut.
but that time saya tak rapat dengan mr.sedut.
almost three years la.
dulu-dulu we both sangat suka diskandalkan.
kahkahkah!!
ok, sangat gedik...


si rakan bajet jambu   :     kenapa mood perempuan sangat senang berubah ?? i mean sangat-sangat senang berubah. why !!!!!


ehh rilek.. hehehe
perempuan memang sangat suka menggedik sebenarnya.
elehai.. siapa tak suka mnggedik.
gedik bukan terlompat-lompat nak terjun bangunan je.
gedik banyak makna.
dulu kat sekolah saya merelakan diri dipanggil begitu sebab saya memang begitu.
ada masalah ?? hoho..
ok, i'm not saying all of girls.. but most of girls love to act like that.
point.. attention la kan.
apa lagi.
siapa tak suka perhatian ?


mungkin perhatian tu diberikan dengan cara lain.

perempuan pakai seksi = mahukan perhatian dari mata lelaki.
perempuan merajuk = mahukan pujukan = perhatian la tuuu..
perempuan cakap kuat = mahukan si pendengar = perhatian jugak la kan ?
perempuan berblogging = mahukan perkongsian = mahukan wang ganjaran dari nuff.. hahaha = ehh perhatian jugak kan ?? perhatian dari nuff.


so what's the big deal kalau awek anda merajuk ?
mereka mahukan PERHATIAN.
beri la...!
hahahaha
apa susah-susah nak tanya aii ni..
aii ni sepuluh kali kapel putus je kerjenya.
tanya saya kang makin porak peranda realionship kamu.
hahahahahaha
ehh jangan libas saya.
saya masih teruna.


hai, saya bakal pakar kaunseling anda.
pendek sebab efek kamera.
percayalah!!!



si bajet pakar cinta          :     ala u ni. small the pieces je tu. pujuk la.
si rakan bajet jambu        :     dh pujuk la ni. tu sb i msg u. dh tak tahu nak watpe lagi fara.
si bajet pakar cinta          :     takpe. ai pun suka menggedik macam tu. hahaha, nk testing je sejauh mana u sygkan dia. sabar. 
si rakan bajet jambu        :     erm ok la. balik nanti i pujuk dia..

(maaf, dialog terpaksa disunting. bahasa kami tak selembut yg disangkakan)  





nota jari    :    bukan susah pun nak fikir kenapa awek dia merajuk. saya pun selalu buat macam tu. muahahaha. ehh ini pandangan peribadi. andai terasa hati mahu pun tak berpuas hati sila la komen dibawah ni. (jadi tak pantun aii. hihik!)

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

28 comments:

cik sakdi said...

Ah,,sama la kite. asyik kene jadi bahan rujukan bercinta. tp upah xade. hahaha

IQ = Iez Qis said...

comelnye dier~~ =)

budakijaupendek said...

cik sakdi : tulah, mcm le kite ni PAKAR! haha


IQ - lez Qis : terima kasih.! =)

sis92 said...

hehe
samela,bajet jadi pakar cinta,
tapi bila kena batang hidung sndri, melopong sorang2..
smile!

Mohd Izzar said...

klu aku. makwe aku merajuk lma2.
aku mmg tak layan.hahahah!

sleeping_maniac90 said...

ak xpena ad pnglan cinta..
hehehe
dasyt la ko sepluh kali ptus cnta.. tabik springg!!!!

Lia Irdelia said...

yup.. sokong sis92, bila kena kat diri sendiri, merana la plak.. haahah..
nice sharing.. :)

budakijaupendek said...

sis92 : ngehehehe.. =D



Mohd Izzar : tak syg letteeww......haha



sleeping_maniac90 : weii ada mention ea sepuluh kali ? mana adaaaaa... haha


Lia Irdelia : betul.. kita bukan pakar mahupun perfect. hihi

tehais said...

Emm..pujuk pakai kol dan msg jek mana nak jalan. pujukla dgn belanja shopping ke kann.hahaha. Mesti berkesann :P

Scarlett O'Hara said...

Pendek takde masalah.Tengok Arwah Ibrahim Pendek tu!Pendek pun ramai peminat wooo!

Lea IsNaw! said...

pasni boleh la mitak khidmat kaunseling cinta jugak ngan fara

hehehe

budakijaupendek said...

tehais : hahaha hebat anda!


Scarlett O'Hara : erm yeke ? tp sy mana ade peminat. ngehehe ~


Lea IsNaw! : ehh boleh. upah lolipop ye lea. hoho

Pocket said...

pocket pun akan kesini gak lah kalau ada misteri cinta. heheh:)

kamu tak pendek.. kaler ijau tu yg bg nampak gitu..

Umie Artoqiemie said...

hai doktor sinta.. keh3

hana sudradjat said...

MOST PEREMPUAN MEmAnG SUKA PERHATIAN.hehehe

Tukang Karut said...

kadang2 kalau perempuan buat2 tak ada mood merajuk sakan, aku pun berlakon mengelupur berbuih2... terus aman damai...

ctk said...

biaselah pOmpuan majOk...nak dapatkan perhatian...itu perkara yang sangat2 basic bagi pOmpuan..lelaki kena la thu...tp jgn ptus2 pujuk...sbb lau kOrg stOp pujuk. dy akn mula annoy sama kau...hahahaha

budakijaupendek said...

Pocket : huuu.. sy bukan pakar cinta. btw sy memang tak pendek.! hahahaha (bangga!)


Umie Artoqimie : siapa doktor cinta ? bukan sy. hihi


hana sudrajat : including us la kan ? hehe



Tukang Karut : wah.. jgn la. takut aii nanti.haha

syahirooAhmad said...

kaunseling percuma kan? nak jugak lah~ :P

Ungu Violet said...

bertuahnyee...kalo selalu kene pujuk...huhu

budakijaupendek said...

ctk : perempuan kan suka jual mahal. hihik!


syahirooAhmad : sy bukan pakar kaunseling =.= hahahahaha


Ungu Violet : memang. lg mnjadi gedik! hehe

kotak bulat said...

heheh.. leh jd kaunseling cinta ni..kb suka dgr kisah cinta

Azie Azman said...

biase la tu..azie pun suke merajuk apeee.wee~
tapi laki bukan suke layan sangat pun..huhu

budakijaupendek said...

kotak bulat : suke jadikan pedoman je. tak suka bg nasihat sgt. nnt TERbajet bagus lakkk. haha



Azie Azman : memang azie. bg lelaki melecehkan tp mine it's not like that. we... hehe

milo said...

milo pun suke majok2 ni..tapi bertempat laa..hehe :D

syafiqakarim said...

mesti lu tgh majuk dgn balak lu kan.dan berharap agar dia pujuk lu.haha

ade2mama said...

wah2..jdy pakar kouseling ko skrg ye???
ahahahahah

biase la ppuan nk prahatian..
cube law laki
korg msti ckp laki gedik kn heehehe

sob3 huuhuh

budakijaupendek said...

milo : manusia mana la tak suka merajuk kan ? hihi



syafiqakarim : ehh bukan saya. AWEK kpd KAWAN sy. tp sy mmg suka gedik2 merajuk! hoho



ade2mama : em tak salah kan lelaku gedik ? hahaha

copyright@budakijau.do not copy.