Tuesday, 9 August 2011

WORD VERTIFICATION, SAYA FAILED LAGI!

yuhuuu.. hye semua.!
.........................................     =.=
ape tak senonoh dan tak beradabnya budak pendek ni,ishhh2...(gelengkepala)
** rewind version **
ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
ha, beradab tak?
sejuk hati ibu mengendong sy 9 bulan.hehehe!
suka sangat update tengah-tengah malam. hobi2.. lalalala ~
hari ini followers bertambah lagi. alhamdulillah. rezeki ramadhan agaknya (kena mgena tak?)
badmintan BWF tournement di London sudah bermula. go malaysia go..!
sy sangat la minat menonton perlawanan sukan ni, channel astro sports TAK boleh dipotong dari senarai ye.
kartun boleh, ngagagaga.. astro kn nk naik harga je tahu. grrr..!
yolah, anak-anak dh besar pun. tak perlulah nk layan hannah montana lg.
miley cyrus pun dh dewasa (melalut)
chop2! siapa pandai godek motor?
godek ialah membawa maksud membaiki motor ye rakan-rakan.
al kisahnya, scotter sy buat hal la pulak.
si ibu yg bijak bistari menggunakannya pagi tadi, malam tadi sebelum beliau nk terawih ke surau dipekiknya nama sy berulang kali.


ibu   : fara, fara, fara.. kemari sekejap.
fara  : kenap bu??
ibu   : cuba ko tengok motor ko ni. tak nak pulak aku start2 dari tadi.
fara  : ** cuba menghidupkn enjin dengan confident level menggunung **
ibu   : mesti ko nk cakap aku punya pasal kn? tak.. memang macam ni dh. pagi tadi ibu guna ok je.
fara  : starter rosak kot ni ibu.. ibu buat apa kt motor sy ni (potpetpotpet membebel)
ibu   : tak tahu, tak tahu. ibu guna je. motor kn ko punya.
fara  : telefon abah la, hantar kedai. letak duit setimbun atas meja esok tau.
ibu   : eh, eh, eh .. motor nama sape? ko punya, tanggung sendiri. aku g terawih dulu, jalan kaki pun sanggup.


** tepuk dahi 3x **
sampainya hati mu.. membuat ku begini ibu...
boleh je pun nk start motor, tapi dh tak boleh guna starter.
tapi sakit kaki i nanti u guy's.. (gedik!)
sy tanya mr.sedut, beliau cakap battery weak kot. beliau tak pandai godek scotter.
sob3 ~
nasib badan tipah oii..
hari ni terjah jugak blog orang lain, komen pomen la mana yg patut.
dan nk share sini, sy tak gemar benda ni menyemak time sy nk mengomen.








Type the characters you see in the picture above.






The characters you entered didn't match the word verification. Please try again.





inilah yg dimaksud kn..
PLEASE TRY AGAIN, PLEASE TRY AGAIN. GRRRR...
bukan la anti tapi cuma TAK GEMAR sebab selalunya percubaan pertama akan gagal!
percubaan kedua dan ketiga failed!
mak oiii... kenapa dengan sy ni?
small de pieces je tu kn?
so sesiapa yg prihatin hendaknya, silalah remove benda alah ni dari blog anda.
payah sy nk komen. hihik!
tak nk remove, tak dapat 20sen dari sy ^.^


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

4 comments:

nuRuL haNis said...

pasal word tu...adoyai, kenapa susah sgt nak verify? Huhu.
Pasal scooter, cian la sgt2..terpaksa la menyorong hingga ke bengkel gamaknya. Huhu!

budakijaupendek said...

nuRuL haNis : itulah, sy selalu sangat failed. scooter boleh lg hdup, cuma perlu start guna kaki. ngade2 tak ank start guna kaki.hihik!

nuRuL haNis said...

owh, ingatkan scoot dah majuk sbb kene kat tgn ibu Aim..hehe..(nama awk aim kan? Kat FB bawah nun...)

budakijaupendek said...

nuRul haNis : ehh tidak. hehe. nama ibu bg nurfarasaleha. pggil je fara, nama artis budakijau. kehkeh. panggil je mana-mana suka. asalkan tak lucah ;D

copyright@budakijau.do not copy.