Saturday, 20 August 2011

SEMANGAt SHOPPING DATANG LAGI..!

selamat berbuka semuanya. ( semangat berbuka. kebulur nih! )
apa menu ??
saya simple je.
ayam gulai lemak cili padi dan ayam bakar.
sekarang nampak tak muka i macam ayam yg menanti untuk disembelih buat masak rendang raya ??
dh tiap-tiap hari makan ayam je.
bak kata sepupu saya  


abang jep  :   ko ni fara, ayam je tiap-tiap hari. muka dh macam ayam je abang tengok. muahaha!


sentap kejap yangg oiii.. haha.
entry sebelum ini saya mention tentang bandi (abang sulung) call saya kan ??
haruslah kecoh sekejap sebab beliau tiba-tiba nak call,
rasa macam gegaran dalam kepala saya ni. elektrik shock jp beb..!
beliau bukan selalu pun nk call,
alasan taik cicak beliau


bandi   :   ala, ko pakai celcom. aku pakai maxis. mahal la.. hehe


so tujuan asal beliau membuat panggilan yg mahal tersebut (call no celcom kn bandi... ko kn pakai maxis)
ialah bertujuan untuk memberitahu adiknya ini bahawa beliau dh mula bercuti.



bandi   :   ha, aku nk bagitahu ni. esok malam aku balik. aku dh start cuti raya.
fara     :   what ?? mana raya ko ? puasa tak habis lagi.
bandi   :   terpaksa la wei.. malam hari raya pertama aku shift malam.
fara     :   tak usah risau. aku belum shopping lagi. nanti kita shopping sama-sama ye  ^_^
bandi   :   haa... memang aku nak shopping seremban je. kL sesak. tapi bab shopping sama-sama dengan ko memang aku tak pasti dan takkan pasti!! aku rasa abah memang dh bg duit kt ko kan ??
fara     :   ko mesej la abah, mana ada dia bg aku duit (bohong!) eiiii... tak sabarnya aku nak shopping dengan ko bandi. muahahahaha!



sehubungan itu,
beliau menamatkan perbualan dengan ayat yang tidak manis didengar. kahkahkah!!


ha... datang seru, semangat suruh saya bershopping lagi.
tapi la kan, 
awalnya beliau dapat cuti ??
syok memang dh syok cuti seminggu before raya,
tapi malam raya dh sambung kerja.
meraung la sengsorang nanti ye mr.andie.


ini bukan beliau.haha!


jangan takut jangan segan,
mari kita ketawakan beliau beramai-ramai.




" bandi, walau apa pun yang terjadi, adikmu sentiasa disisi mu. bersama-sama ketawakan dan persendakan dirimu di malam hari raya. muahahahaha! "
budakijau : 20 august 2011




Dan ini pesanan my abah for him.


abah    :   told brother D dont forget about duit raya this year. i also have some hamper for him too.
fara     :   how bout me then ?
abah    :   u have to share it with baby. i got one for u too.
fara     :  i dont want to share it. i want my own..!
abah    :  so go get it yourself. now there's no hamper for u!



ok, my abah speaking dalam mesej je. hahahaha
depan-depan takdenya speaking bagai.
and now saya tak dapat hamper dah. sob3 ~

tertanya gak, kenapa mesti hamper ??
hahahahaha.
period ke abah ?
raya bg hamper pulak.
mybe my abah unik. abah anda ada ke terfikir nak bg hamper bagai ??
sila la jeles... kihkihkih!



tak dapat nk update blog malam ni. beliau kalau dh mengadap lap top, berjam-jam lamanya!
 tangan TER interprem pulak. sorry!




** mari doakan mr.sedut cepat sembuh dari ulser beliau. kasihan beliau, minum pun rasa perit **
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

21 comments:

milo said...

bhahaha.dah macam ayam dah ekk..btw so cool lah ur abah nk bagi hamper.hehe

budakijaupendek said...

milo : oh memang suka propa sikit. tunggu jelah hamper mcm mna dia nk bg. hihik!

Lea IsNaw! said...

oh bandi tu abg fara eh

hamper raya la tu

hehe

budakijaupendek said...

Lea IsNaw! : yup, abang sulung fara =)

lilypelangi said...

tapela skali skale muka cm ayam . asalkan makan sedap . haaha


jop shopping jop~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bagusnye bg hamper..mmg unik..ayah kita mmg x pernah bg hamper.. ^_^

anamizu said...

ecece abang & adik bersama..kekeke~

cik pha said...

semoga cept sembohh hehehe lawa laptop PINK! ahhaa

sleeping_maniac90 said...

xpna2 org bg hamper hahahaha

budakijaupendek said...

lilipelangi : hehe, moh la kite shopping sakan!



LiLy @ MunMyQiStIna : unik erk ?? ntah2 nk lari dri bg duit raya KOTT ~ haha.




anamizu : setia bersama. hehe



cik pha : thanks! =)




sleeping_maniac90 : bhahahaha.. nk kasik propa sikit la tu kot.

Azie Azman said...

fara g cakap dekat abh fara azie nak jugak hamper satuu..haha

Miz Novexx said...

samalah kita, sedap kan makan ayam hari2 tapi muka still muka awek.... heheheh

syrupmasin said...

perghh untunglah dpt hamper dr ayah..

Far8 budak baik said...

hahaha spoting gile abah kau..
suka suka...
wehhhh emak aku skrg
asyik nk shoping je..
aku lahh driver tersetia dy..
grrrr..hahaha

fadh leyanie said...

wahaha..kesian abg fara bakal di ketawakan dan di persendakan pada mlm raya ..:)

budakijaupendek said...

Azie Azman : orait cyg! hehe =D



Mix Novexx : awek cun gitu kan ?? muahaha..



syrupmasin : masih menanti hamper dri beliau. :)


Far8 budak baik : ehh mestilah. ko kan hero mak. bhahaha!



fadh leyanie : jangan kesian kan beliau. kasi hantam sama dia! kah3!

Tukang Karut said...

wuaaa... dah shopping... aku belum berkesempatan lagi...

ifwat said...

ifwat tak shoping pun lagi ni ha.. bajet takde.. hahaha

budakijaupendek said...

Tukang Karut : lelaki memang shopping lewat ke or memang tnggu bonus masuk ?? haha




ifwat : yea, dh agak. lelaki lewat shopping. haha

Cik Ca'ah said...

wah,dpt hamper blh bahagi2 benda kt kitorang jugak kan kan kannn?

^^

budakijaupendek said...

Cik Ca'ah : saya pasti akan bg. bg tengok je. kih3!

copyright@budakijau.do not copy.