Saturday, 27 August 2011

SELAMAT HARI RAYA RAKAN

Hye semua.
ingat lagi entry ni ??
kalau ada yg perasan,
entry tu ada perkataan "bersambung" dipenghujungnya.
so kali ni entry sambunganya pulak.

hari yg panjang dan memenatkan.
bak kata bandi (abang sulung)


"aku tak sangka aku habiskan 6 jam di seremban semata-mata untuk puaskan hati fara. yg bestnya fara beli dua barang je. dua barang sahaja...!!!"


sila la abaikan kata-kata beliau.
orang dh kena poww begitu la perasaannya.


balik dari seremban,
saya lepak la dirumah dahulu.
tolong ibu memasak sebentar.
bau ayam kurma menusuk ke dalam lubang hidung.
tapi dek kerana sudah berniat untuk berbuka dengan aichah (kawan) dan mr.sedut,
saya batalkan nia tersebut.
tepat pukul 5.30 petang saya keluar rumah lagi.


ibu    :    fara, ko belikan ibu gula perang yg halus. serbuk kunyit, dan gula kaster tau.
fara   :   la, untuk apa bu ? bukan kita dh berhenti buat kuih raya ?
ibu    :   ko tak tengok balang ibu ? dh habis setengah balang. abang-abang ko makan tak ingat dunia. nk tunggu raya entah-entah dh habis diaorang kerjakan. lepas berbuka balik awal sikit. tolong ibu wt kuih raya lagi



whhaatttt ??????
badan giler penat.
siap mintak tolong buat kuih raya lagi.
tapi setahun sekali.
biarlah..
beralah walau dalam hati geram gila dekat abang-abang.
"abang-abang" refers to my twins brother je.
bukan ramai pun.


so selepas berbuka,
kami berborak kosong sebelum masing-masing membawa diri.
mr.sedut pulang pukul 8.30 malam.


mr.sedut    :    terima kasih berbuka dengan saya. last berbuka dengan kamu. jaga diri elok-elok..


then saya terus balik rumah.
sedang membantu ibu mengadun kuih,
sempat lagi landing dalam bilik.
dan saya tertidur.
ok, SAYA TERTIDUR..
langsung tak sedar.
tulah kali pertama jadi.


lelap setengah jam,
bangun-bangun je terus pergi dapur.


fara    :    ibu,saya tertidur. mengantok.
ibu     :    takpe.. ko tolong la sikit lagi ni.


waaaa... ibu tak marah pun.
lain kali nak buat lagi lah.
muahahahahaha....
tiba-tiba rasa ibu sangat memahami.
(mengelap air mata)
raya nanti nk mintak maaf bebanyak sebab dosa memang banyak dengan ibu.
huaa..... sob3~


biskut cornflakes with stawberry jem.
before baking.





after baking.





biskut cornflakes with blackcurant jem. before baking.




after baking.


ibu, tolonglah.
tolonglah beritahu saya bahawa inilah yg terakhir kali kita buat kuih raya.
penat seyhhh...
hahahahaha..
raya,raya,raya.
lagi beberapa hari je lagi.
semangat raya dh berkobar-kobar.
opss.. selamat menyambut hari kemerdekaan jugak.
sempena hari raya kali ini,
tulus dari hati saya nk ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua yg mengenali diri ini.
wahh godjes gitu.
macam buat ucapan dekat radio Era pulak.
kahkahkah!!
maaf zahir dan batin kepada readers..
dan kepada silent readers..
i know she's reading my blog.
dont u try to lie. muahahahaha..
dont u act like u dont care coz i know u care more than that.
thanks!  ^_^




for my followers and readers.
kad raya paling serabai anda pernah tengok kan ??
hahahaha..



nota kaki   :   maaf, beralah dengan bandi. dia giler game dekat fb. so tak dapat blogwalking. maaf sesangat! huhu

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

15 comments:

Cik Ca'ah said...

hahaha
tp mmg btoi la,
buat kuih raya mmg penat
huhu

bunbun said...

ehehehh comel la kad raya! haha *serius*



eh bestnye ada mak sporting. tak bestnye ada abang kuat makan.. haha

Lea IsNaw! said...

sorok balang kuih tu fara
nanti kang abg2 makan lagi
hehe


selamat hari raya
maap zahir & batin

Lea IsNaw! said...

betul2..comel kad raya tuh!

sorok balang kueh tu fara
biar abg2 fara x jumpa..hehe


selamat hari raya jugak :)

ILA HonEyBuNNy said...

betul kata bunbun tu....

kiut lor kad raya dia...ehheh

selamat hari raya maaf zahir dan batin yer...

selamat merdeka juga..;)

cik pha said...

selamat hari raya =_= maaf zahir batin yer hhehehe makan kueh raya tu ingtlaa muka aku HHAHA

sleeping_maniac90 said...

slmt hri rya.. hehehehehehehe
wlupun ko kta selekeh, tp ak tetp nmpk cntik e-kad ko tuh hehehehe

syafiqakarim said...

jgn lupa pos kueh sikit.haha
selamat hari rayaaa

budakijaupendek said...

Cik Ca'ah : ni mesti kena buat kuih raya 2nd round mcm sy gak ea ?? haha



bunbun : hahahahahaha, komen anda sungguh menarik hati. =D



Lea IsNaW! : baik adik manis.. pesanan anda saya turuti :)



ILA HonEyBuNNy : selamat hari raya queila :)



cik pha : ingat muka kamu dapat duit raya tiga angka tak ?? muahahaha..



sleeping_maniac90 : terima kasih. selamat hari raya! makan jgn byk, nanti dh tak kenal muka ko. haha



syafiqakarim : ala, meh la dtg rumah beraya. hihik!
selamat hari raya :)

Mialia said...

slamat hri raya :P
comel laaaa.. hehe

budakijaupendek said...

Mialia : selamat menyambut hari raya!
terima kasih =)

syrupmasin said...

haha..dekat rumah nih pon kueh raye nk habis dah..belom raye lg..haha.. :D

haidi takeAfoto said...

awk..selmat hari raya..nape xleh click button follow tu ek..beraya mane taun ni..nk beraya umh awk ek..

awk..iklan nuffnang awk kt tgh2 post la..xleh nak bace sgt post awk...

nelly said...

Nelly The Strange nak ucap Selamat Hari Raya !!
:)

budakijaupendek said...

syrupmasin : hah, sapa la kerjekan kuih tu. haha



haidi takeAfoto : err kesilapan teknikal maybe ??



nelly : selamat hari raya jugak enlly :)

copyright@budakijau.do not copy.