Monday, 22 August 2011

SEKALI LAGI

Hye readers.. salam isnin.
kecoh serta kepoh bab shopping sekarang. haha
ehh lelaki pun kaki shopping. 
dh ada contoh pun.
bila cakap tentang shopping ramai yg bg respond,
so kajian saya mengatakan lelaki pun kuat shopping!!
muahahaha,
bangkang la siapa yang berani.
cuma kepala si lelaki tak la segila kepala perempuan time bershopping ni kan ??
lagi pun lelaki bajet nak tunggu bonus masuk dulu la,
like my brother ni.
kecoh berbincang dengan abah pasal bonus.
kot nak kongsi dengan saya takpe gak. ngagagagaga ~


maaf, semalam tak update.
seriusly sangat penat.
saya temankan bandi (abang sulung ) beli baju raya.
i'm prefer not to use words shopping sebab dia tak borong pun barang-barang.
hahahaha..
saya suka borong semua yang ada,
selagi purse terasa tebal.

perjalanan kami bermula selewat pukul 2 petang.
ok, memang lewat.
tapi nak mengejutkan bandi dari tidur, dh terkurang suku pahala puasa i. ngeh ~



bandi   :   lain kali tak boleh ke shopping ? bonus je dh masuk, gaji belum. tunggu 24 haribulan la.
fara     :    ko ingat aku driver ko ? ko nak, ko ikut. ko tak nak, get lost. aku dh penat menenyeh (menampal) bedak kt muka ni tau! baik ko bangun cepat.



ahhh miskut merry betol...!
beritahu saya lelaki mana yg senang nk bangun bila dikejutkan ?
yg pastinya lelaki tu bukan dari keturunan saya.

setibanya di seremban, 
saya dh hentak-hentak stereng kereta.
giler sesak...!
kami hantar kiela (adik) pulang ke asrama dahulu.
nk study katanya, exam dh dekat.
sesak dengan manusia boleh lagi mata tahan nk pandang,
ini sesak dengan kereta.
aiyama ~
belum lagi sampai dekat terminal one,
jalan dh jem teruk
ok, so whatever, salah kami sebab shopping lewat. muahahaha
lelaki, apakah yg kau mahu ?
shopping je la awal-awal.
tunggu bonus masuk la, gaji la.
lihat like me, tadah tangan mintak duit dengan abah. kahkahkah!
sila jangan contohi saya.



ibu       :   fara, ko cari parking dekat belakang bangunan ni. tempat abah ko parking dulu.
fara      :   ibu agak-agak ada ke parking ni ? macam takdo jo.. ponek (penat) nih..!
bandi    :   ko tunggu dalam kereta, aku pergi dengan ibu je.
fara      :   ha'ah la. kot ye ko shopping sekejap. keturunan aku takdenya shopping sekejap.



so saya ikut cakap ibu, saya park belakang bangunan yang dimaksudkan beliau.
padat, mampat, sesak, seksa !
1 words not enough to describe it. hahahaha
bukan apa, saya kalau dh penghujung ni suka beli kasut ke, aksesori ke..
kalau nk shopping baju sekarang ni, ha inilah yg kami dapat.
nk berjalan pun seksa, inikan nk mencuba pakaian.

oh yea, abang saya cerewet!
baru i tahu u olls...
mengalahkan perempuan yg sedang memilih kasut or handbag.


bandi    :    aku tak suka warna ni. aku nk warna yg menyerlah sikit.


kedai berlainan.


bandi    :    ala, kain ni tak lembut la. tak licin.


kedai dibahagian atas.


bandi   :   aku tak nak yg berbutang. nk yg cekak musang. 



even thought kami adik beradik, saya tetap tidak dapat menahan sabar.
walaupun sy shopping agak sama lamanya macam beliau, (keturunan)
saya tak menggatal dengan salesman or salesgirl dikedai tersebut.
beliau dengan selambe bergelak ketawa sedangkan kami (ibu dan saya) memandang je dari jauh.
selesai adengan drama saya terus bertanya



fara     :   dapat no perempuan tu ?
bandi   :  dapat.. abang ko kan ni. tapi mana ko tahu aku mengorat perempuan tu ?
fara     :   cara ko pandang pun aku dh tahu la.
bandi   :   camna ko tahu plak ?
fara      :   aku kan biasa dingorat lelaki. muahahahaha.
bandi   :  haktuihh... tapi ko betul gak kan. haha
fara     :  hah, apa lagi. sila la bangga ada adik macam aku.



selang 5minit kemudian, mr.sedut tiba.
kami teruskan lagi usaha memenuhi permintaan bandi.
walaupun agak demand, kami tetap setia.
ibu yg paling kuat melayan.
sedang kami memilih songkok untuk beliau,
terjadilah adengan tersebut




mat saidon    :   brother, ni sapa ? adik ke awek ?
bandi            :    weihh.. adik wa ni. ko jangan kacau pulak.
mat saidon    :   ehh baguslah adik brother. saya boleh mengorat. hye awak **senyum gatai**
fara               :    (pura-pura pandang ke arah jalan raya yg sesak)
bandi            :     ko nk ngorat adik aku, ko bg aku diskaun  songkok ni. (saya dipergunakan)
mat saidon    :     no hal brother. kasik murah punya. asalkan adik brother comei. kan3 ?? hihik!



kami berambus secepat mungkin selepas kejadian tersebut.
dengan tak semena-mena mr.sedut mendekati.


mr.sedut      :    apsal mamat tu tanya bandi je ? ni ha, tak berani pulak dia tanya.
fara             :    saya pun tak dengar pe lelaki tu cakap tadi. pe dia cakap erk ??  ( pelakon handalan)
mr.sedut      :    pstgfl @$#!!! oh ok. baguslah kalau kamu tak dengar.

fara             :    pe dia cakap tadi ?
mr.sedut      :    tak penting pun kamu nk amik tahu.
fara             :     oh yerk ??  (muahahahhahahahhaha!!!)







dikedai kasut. membeli selipar raya bandi.


hampir pukul 4 petang,
kami mengundurkan diri.
ketika sedang cuba menghidupkan enjin kereta,
saya terpandangkan sehelai kertas putih yg diselitkan dicelah kereta.
setelah diteliti dan ditelek,
saya mengetahui yg bahawa kami telah pun DISAMAN.



fara     :   bandi, ni salah ko. ko bayar.
bandi   :  apa salah kita ?
fara     :   memang takde line kuning kt sini tapi ni bukan tempat parking. takde pun petak parking kt sini.
bandi   :  ibu, salah ibu. ibu yg suruh fara parking sini tadi.


kemudian berlakulah adengan bahasa kasar antara kami sehinggakan terpaksa disunting.
kami membebel sambil bertengkar dalam kereta.
hahahahaha..
hambik ko,
tiba-tiba rasa kaya semacam.
baru habis duit shopping, saman pun datang.
SAYA ORANG KAYA. HAHAHAHAHAHHH!!  (gelak setan)


nk keluar dari kesesakan lalu lintas ni bukan mudah.
kami sepakat untuk berbuka puasa di food court.


ibu    :   ibu nk makan dekat food court giant la. dulu ibu pernah makan dekat situ. sedap nasi ayam ikan masin dia. naik terus darah ibu. haha


kami turutkan walaupun niat dihati tak merelakan.
haha, tak ikhlas punya anak.
sementara kami menjemput puteri gayung (kiela) diasrama,
mr.sedut pergi ke food court dahulu.


menunggu puteri gayung diasrama beliau.


kami turuti beliau selepas jarum jam menunjukkan angka 6 petang.
berborak  bagai la before menunggu waktu berbuka.



kiela    :   dh pukul berapa ek ?
ibu       :    boleh dh ke nk order ?
bandi   :    ko nk makan apa fara ?

fara     :     
               aku tak larat wei...



ala, jangan la cakap saya over.
hahaha..
tapi memang penat.
tak sahur pagi rasanya ni. (tipu!)
dan kami juga pergi menimbang berat badan dan mengukur ketinggian.
and here's our result


mr.sedut  --->  ketinggian 171 cm.
               ----> berat badan  71kg

fara        -----> ketinggian 151 cm. (pendek siot!haha)
              -----> berat badan 58kg


ahh jangan la kutuk.
penat diet nih!
kahkahkah!!

 " never shame to be yourself "


ayat mana ntah saya rembat je.
but at least mr.sedut berat lagi dari saya kan3 ???

honestly memanglah happy walaupun penat.
mr.sedut setia menemani.
kami berbuka penuh lahap.
dan paling penting ulser mr.sedut dh semakin sembuh.
ucapan terima kasih sy tujukan kepada ibunda beliau.
muahahahha.
eleh.. mr.sedut nk tunjuk gagah depan i ke ??
kahkahkah!!


model giant pencen.


mr.sedut belikan cool blog. yey  ^_^


puteri gayung tengah lapar




menanti waktu berbuka. muka saya macam tengah sembelit je.



pose gedik dari ibu. hahahaha!


muka puas dapat shopping. (tp mcm tak puas je)



menu for me and mr.sedut. beliau sengaja nk makan makanan sama. konon sweet ?? haha




cantik tak saya belitkan tudung ibu ?? hihik!






peace lagi ? ntah sapa la cakap tak boleh buat tanda "peace" ngagagaga



ehh sama pose lak ??






selepas berbuka kami singgah mcd drive thru pula,
(sila anggap kami kuat makan)
then singgah ke rumah kenalan ibu semasa kami keil-kecil dulu.
i mean kawan ibu yang lama dh dia kenal.


borak punya borak mr.sedut sebenarnya kenal anak dia.
goshh.. kecilnya dunia.
anak mak cik ita kawan kami ketika kecik.
i mean ketika hingus dilap menggunakan tangan tanpa alas lagi. hahaha.
dan mr.sedut kenal anak dia time mereka bersekolah rendah.
nasib baik anak-anak mak cik ita tiada dirumah ketika kami datang
ngagagagaga ~
kami pulang dengan keletihan yang amat sangat.
bandi siap berdengkur lagi on the way balik rumah.
cettt tiba-tiba rasa jadi orang gaji dia pulak.



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

12 comments:

asamasin said...

hahaha...nice entry..nmpk prubhn..cntik2..keep it up gal.. ;D

asamasin said...

hahaha..nice entry..wa..shopping.. :D
btw,nice changing..keep it up.. :D

iMBobo said...

ingtkan bandi amuk hehe..

ade2mama said...

aku la tu...
law cerewt..msti brg mahal2..hhuuh
untungla kn:)
law abg ko xcerewt.confirm dye mara bli mahal..
huhuhu
nak kew brg cap ayam???
:P

sleeping_maniac90 said...

hahahaha...
jdik drebar ye kak...

syrupmasin said...

hai cik di saman :D

Lea IsNaw! said...

kim salam kat abg fara yg cerewewt tu
hehe

cik sakdi said...

haha giler panjang perjalanan kau. alah biasa la aku mase kejot abang aku pon liat gler. sampai nak merajuk2 haha

Far8 budak baik said...

panjng gile cerita
detail habis..
mesti sonok sgt ni kn..
hahaha...
tulahh lelaki pun kaki
shoping ape...
klo tak shoping..
tak berbaju lahh lelaki tu..
ekeke

budakijaupendek said...

asamasin : terima kasih abang handsome! (nk duit raya nanti)


iMBobo : oh tidak, jauh tersasar tu. hihik!



ade2mama : cerewet tentang harga harusla kan. ni cerewet tentang design itu ini. aiya..
btw dh takde iklan nuff ditengah kn ? hehe

budakijaupendek said...

sleeping_maniac90 : ada ubi ada batas, ada gaji bandi, saya balas. bhahahaha!



syrupmasin : jangan la gelak. kahkahkah! SAYA ORANG KAYA! ngagagaga..



Lea IsNaw! : hehe, i will. beliau kirim no telefon balik ni. haha

budakijaupendek said...

cik sakdi : lelaki, memang liat nk bangun. grrr.... haha. kasi pelempang kang baru tahu.



Far8 budak baik : entry panjang menggambarkan betapa penatnya saya. hahahahahahaha! (gelak panjang)

copyright@budakijau.do not copy.