Sunday, 7 August 2011

OUT WITH MR.SEDUT AND FAMILY.

Pagi-pagi lagi dh dikejutkan ibu,

" bangun fara. ko kata nk hantar kiela balik asrama hari ni. cepat, nanti nk beli barang lagi "

ohh ibu.. baru mimpi dating dengan mr.sedut (mybf). diganggu pula.
capai phone, taip mesej.

" u.. sy gerak seremban pagi ni. nanti nk gerak sy mesej "

dengan malas (memangmalasgiler) sy bangun. bersihkan diri.
tapi menunggu si puteri bersiap, lama kemain!
adik sy sorang ni, ntah apa ditilik agaknya ntah la.
normal lah, dia layan sy macam diver dia. mesti + harus menunggu dia bersiap dulu.
otw ke seremban, mr.sedut dh janji nk tunggu rumah kawan dia je.
leka berborak dengan ibu sambil pandang cermin pandang belakang (ala,cermin yg tengah-tengah tu), tiba-tiba saya nampak something.
cesss lolipop.. mr.sedut follow kami dari belakang. 
apa mahunya mamat ni? 
janji nk tunggu rumah member dia. haiya..
sesampainya rumah kawan dia, muka selamber badak je cakap " hye "
ele.. macam la tak nampak dia tadi.
kami pun menuju ke singapore street. bukan ke singapura ye, hihik!
just tempat tu je dinamakan begitu tetapi hakikatnya tempat tu dekat seremban jugak.
ahh.. indah khabar dari rupa! (takpasal-pasal)
kami teman ibu beli barang-barang untuk membuat kuih raya.
haishhhh... mestilah, semangat raya ni.hahak!
sempit gilerrrr kedai tu. 
sedang membeli hujan dengan lebatnya turun mencurah bumi.
bg saya " hujan rahmat, tak dahaga sangat aku nanti. puasa-puasa ni "
sekali bertambah-tambah pulak lebatnya. kebetulan mr.sedut park kereta agak jauh sampai tak tercapai dek tangan.hihik!
dan dengan selamba ibu suruh mr.sedut undur je kereta.

" syapiq, ko undur je kereta tu kebelakang. nk memusing lak, lama. leceh. "
and i was like " ibu?????"
and mr.sedut like " ok mak cik, sy buat sekarang" lari marathon beliau tanpa berpaling pada sy.
heeeyyyyyyy...suka suka dia je nak undur. ni jalan sehala ok.!
tapi sy pun buat bodoh je.hahak!
yelah, nk jalan jauh pulak. basah i nanti.ahh.. gediks!



seremban hujan.




siap menemani ibu, masing-masing mengemukakan hujah mereka


ibu         : kita nk kemana sekarang ni?
fara        : syafiq, kamu ada plan ke?
mr.sedut : takde. sy ikut jelah.
fara        : moh la kita beli kasut sy. muahahahaha..
kiela       : ahhh..berapa banyak kasut ko nk?
fara        : cukup satu almari sudah la.
ibu         : ko memang. kasut boleh buat makan agaknya.
fara        : so... jusco la, apo laie. hee...(apa lagi)


kami terus menuju ke jusco walau kami tahu risiko terpaksa berjalan kaki dengan agak jauh sebab parking kt jusco memang akan selalu full hari ahad ni. ngagagaga..~
untuk memuaskan hati si pendek ni (saya), kami tetap pergi.
dan alhamdulillah, kami dapat parking yg agak dekat la. rasa macam baru menang kicap cap kipas.hee...
malas weii nk jalan jauh-jauh. puasa kn. tak larat.
ingatkan shopping awal, tak sesak.
sama je kak oii.. sesak jugak.
kami tawaf jusco tu, tapi tak jumpa jugak yg berkenan dimata.


ibu    : dh la fara, ko amik je mana yg ada tadi. hah..yg tu pun lawa. 
kiela  : ha..cantik dh tu. sesuai dengan ko. harga pun cantik punyer.... 


see... see them? baru ajak teman beli kasut sejam lebih, merungut-rungut.
tapi he was like 

mr.sedut  : ye2, cantik tu. kamu pakai apa pun cantik. kamu tak suka kedai ni, kita g kedai lain ye. jom2.

haaa.. baru lega hati sy.heee....
tapi ibu penat. kesian dia. alolololor...
so sy umpan ibu pergi ke tempat jual set pinggan mangkuk.

ibu  : fara, sinilah. cantik tak set ni, berapa harga, ada diskaun kn, sale ni, ada warna lain tak, kt rumah tu set dh tak cukup, ko dh pecahkan satu, ibu nk set baru la.


haaaahhhhh.. hambik ko. terus datang semangat ibu sy.
dari mana datang seru ntah la.
so we spilt up, dibahagikan kepada dua team.
ibu + baby pergi ke ruang pinggan mangkuk.
me + mr.sedut going to find my shoes.
laju je ibu setuju. ishhh2... ibu oh my ibu..
tinggallah sy dan mr.sedut yg masih setia berjuang demi kasut raya sy. ngagagaga...~
dalam mencari kasut raya, sempat jugak usha earing, cardingan.
mr.sedut belikan. ahh, thanks!
dan akhirnya, kami ketemu jugak kasut yg dicari.
ibu pun dh jinjing beg palstik besar punya. set apa ntah dia beli.
we rushing back pergi hantar kiela. beliau pulang ke asrama sambil meninggalkan pesan

" bu, saya nk try domino piza. kalau boleh cheese punya tau "

hamboi.. jam dh dekat pukul 6lebih.
dek kerana beliau setia menemani, kami belikan juga.
lagi pun memang kami nk membeli ayamas untuk juadah berbuka. kawasan yg berhampiran jugak.
niat hati mr.sedut nk berbuka sama-sama tapi ibu tak masak lagi kt rumah.
so kesiankan my brothers yg kebuluran tu.hahak!
we say goodbye to each other pukul 6.30 petang.
flying kiss sy bg kt beliau sebab dh temankan sy, belikan sy barang.





me and mr.sedut ;)


murah je.under 100 je pun.hihik. yg penting 50%. sale. ngagagaa..

** puasa ni berdating perlu ditemani.hihik!




: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

4 comments:

Azie Azman said...

haha..azie tak pegi berdeting pn bulan ni..raya nnt la baru boleh jumpa..

azie ni perangan sama je ngan ibu awk tau.
kalau my bf suruh teman die shopping azie mula la tak larat la lenguh kaki la..
tapi bila dia umpan dengan bnde azie suka hilang habeh semua..hahaha

budakijaupendek said...

Azie Azman : ngagagaga.. kmu pn serupa ibu.boleh la hi5 dengan ibu sy ni =D

Far8 budak baik said...

hahahaha x habis2 beli kasut..
macam kaki ulat gongok
dah kn..
hahahaha =p

budakijaupendek said...

far8 budak baik : kihkihkih! harus la kn.. 8 kaki ni. ngagagaga ~

copyright@budakijau.do not copy.