Sunday, 14 August 2011

BILA ORANG TERSAYANG MENGUTUK.

Ehh ramai ?
ramainya yg berpuasa. Alhamdulillah.. i know u guy's baik-baik like me. ngagagaga!
puji la diri sendiri, sebab takde sapa lagi dh nk puji saya melainkan Mr.sedut i.
dia lain, dia kurang kasih sayang tu. ngehehehe ~
ok, everybadi, saya sedang mendengar lagu LOVE STORY by miss taylot siwft.
oh kemon.. saya bukan jiwang la or old class. lagu ni direkodkan sekitar tahun 2009.
tapi saya still minat. tak berdosa kan ?
dulu kan, saya ingat lirik lagu ni satu persatu. perghh.. sila la bangga.
nak-nak lagi ayat

" u'll be the prince and i'll be the princes "



sekali saya menyanyi, terhenti sejenak kerja ibu didapur.
sanggup beliau datang ke ruang tamu semata-mata nk gelakkan saya sampai berair mata beliau.





ibu   :   princes? kahkahkah! fara, baik ko tolong ibu buat kerja ke dari duduk berangan putera katak ko datang. tak nak derr putera dengan ko.



nasib baik ibu saya comei, cute, lawa, anggun! iras-iras saya, (kihkihkih)
kalau tak dh lama sentap dengar diri sendiri kena kutuk.
saya merelakan diri ini dikutuk sebegitu rupa sebab rela dikutuk depan-depan dari kena kutuk secara senyap.
anda pernah menyanyi tak ?
pernah karoke tak ?
pernah audition tak ?
saya tak pernah karoke ok. 
sila fahami ayat itu, tak pernah karaoke bukan tak pernah pergi karaoke. (ulu sangat kn)
ada dua makna disitu. 


tak pernah karaoke
tak pernah menyanyi atau mengeluarkan suara secara terang-terangan menggunakan mikrofon.


tak pernah pergi karaoke
tak pernah jejak kaki ke puasat nyanyian.



ada beza tak ? ada kan.
sehingga la saya pecahkan rekod tu semasa pertemuan terakhir bersama rakan2 di kemaman,terengganu.
around 2010 jugak la.
that time jumpa before saya pindah negeri sembilan. konon kenangan manis la nih! haha.
dh di ajak, disogok, saya pun join jugak la.
kang depan-depan kena sound 

" bajet artis ke nk simpan-simpan suara? "

makan dalam pulak nanti. hee...

yela, suara saya tak merdu lunak.
so tak perlu la nk bangga-bangga kn ?
me and Mr.sedut pun tak pernah layan karaoke sama-sama even beliau ajak pergi melalak.
pernah tengok kapel karaoke ?
kihkihkih.!
maaf, tergelak cepat pulak.
ini yang terjadi depan saya la, 
si pakwe, siap pegang-pegang tangan. menyanyi penuh syahdu.
hahahahahahahahahhaha!!!
dan si awek penuh feeling sampai mengesat air mata.
apa ? saya jahat ? oh, ok.
tp kalau tak nak kena kutuk jangan la buat depan public.
pergi la bilik VIP ke. private sikit.
ni depan saya buat drama. maaf, saya ada jugak pasangan.
tapi malu la sikit.
ni bukan kenduri kahwin nk menyanyi dengan penuh drama.
kot ye pun nk meluahkan isi hati serta isi perut tu, sila la pandang kiri kanan.
sekarang dh free-free jd bahan lawak saya. 
ok, dh2! behave fara, behave..


** pray for me so i can iftar with Mr.sedut boleh? kihkih!


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

8 comments:

ade2mama said...

pastu..cian bt muke feel glew piq kt dpn awek..knon2 nyanyi khas tok awek dye jew huhuh..
da la cermin tu..leyh nmpk dr lua..
yg si awek ny..wahhh..rmantic nye bf ny..

romantic????

what the.....

Cik Ca'ah said...

ni msti kes kena angkut abg pegi skali klw nak iftar dgn mr sedut. haha

sleeping_maniac90 said...

kirenya ak batak la nih xpna jejak pust karaoke??hahahahaha..

budakijaupendek said...

ade2mama : pernah alami jugak ke? hehe


Cik Ca'ah : angkut kawan je cyg oi.hehe.


sleeping_maniac90 : ops! haha, maksud sy kalau dh hidup 21 tahun still tak jejak lagi,agak batak la. kihkihkih!
jgn marah =D

cik sakdi said...

ijau,, pergh puji mak dia iras2 dia. ceh ceh. waahaha

budakijaupendek said...

cik sakdi : mestilah. like daughter like mom. what? hahaha

dzafira said...

Tart bluebery tu nampak sedap sangat... Sy memang gemar kueh tart..

Kuih kacang tu every year my mom buat.. Selalu buat lain2 bentuk sbb nak nampak konon2nya buat banyak jenis biskut raya la kan.. hehe

budakijaupendek said...

dzafira : biarlah rupanya pelik atau lain pun asalkan rasa aslinya tetap sedap! kih3~

copyright@budakijau.do not copy.