Sunday, 24 July 2011

NILAI3 #2

hye,salam ahad. :)
sejak kebelakangan ini,tak faham dengan ibu abah.
suka memenuhkan aktiviti lapang dengan mengunjungi Nilai3 tu.bernilai sangat ke??
duit yg tergadai ada la.ngagagaga..
sedar tak sedar,dh dekat bulan Ramadhan.oh tiba-tiba nk bermuhasabah diri.
terawih..bersedekah..waa..rindunya dan tak sabar nk buat tu semua.
ops..sedekah time Ramadhan je ko fara?
ermm..hehe.bukan apa,agak serik pulak.sb dulu pernah je sedekah dekat orang yg minta sedekah tepi2 bahu jalan ni kn.tup2 masuk berita kebanyakan peminta ni boleh siap tidur hotel sebelum memulakan kerja meminta sedekahnya itu.
what??
tertipu pulak rasa.yg masuk berita tu pun peminta dari kawasan sy memberi sedekah tu.
aishh..tipah tertipu sudah..takpelah,halal jelah kn.berapa sangat setakat RM** tu.ciput je pun.yg penting ikhlas kn?
ok,adik kesayangan balik bercuti hujung minggu ni.abah pun kebetulan balik sini jugak.
kami sekeluarga hampir complete cuma tanpa kehadiran abg sulung.
so kami sekeluarga pergi la menghabiskan duit di Nilai3.

mum with smiles in her face.ibu,tak panas ke??


tapi serious,memang panas!





kesian dia..pakai baju sekolah lg.hihik!





antara kedai-kedai yg terdapat di Nilai3.


memang panas cuaca hari tu.fuuhh..tebakar lemak dibadan.tepat sangat2 keputusan ibu abah nk bershopping sakan sebelum bulan puasa ni,time bulan puasa buat ni semua?
no..i cant imagine that la.
sambil berjalan,sambil mengisi perut.
si adik mucuk belikan cheese tart.gosh..sedap!
dia cakap tempah dari cikgu dia.diatas box tu sy terbaca tentang blognya sekali.
disebabkan cheese tart beliau sedap,sy promotekn la..free of charges :)




http://dqhaisesblogspot.com/



memang cheese tart ni sedap.blueberry inside the tart memang menambahkan keenakannya.
harga RM1 untuk satu cheese tart.normal la kn? berbaloi dengan rasanya yg sedap :)
so kami makan sepuasnya..




blueberry inside.taste good like it's look alike.





hey it's mine.this time,sharing it's not allowed.haha!




berjalan sampai ke petang,kami sempat jugak singgah ke Marry Brown.honestly i've never try it before.
tapi perut dh lapar,kami tibai je.abah pun makan walaupun beliau kurang gemar dengan fast food.
and it's quiet good la.ahh dh lapar,hulur nasi putih kosong pun jd sedap.





ok,that's not all for her.










i'm just noy satisfied with the servis,pekerjanya mat bangla??
urm agak menjengkelkan bila mat bangla keep looking at me while i'm eating.
apa? nk skit ke?
nevermind,as long as we having fun that day.bukan selalu dapat spend time dengan adik sorang ni. :)
kami pulang dengan had muatan melebihi daripada yg dibenarkan.
ibu abah kalau ke Nilai3,takkan pulang dengan tangan kosong..



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

1 comment:

Leeza said...

cheese tart tu nampak sgttttt sedap. teruja2

copyright@budakijau.do not copy.