Monday, 18 July 2011

BILA TAK PANDAI MENARI

hye..salam isnin.haha,muak tak tiap2 hari sy sebut "salam AHAD,salam ISNIN,salam SELASA,salam RABU dan selainnya"
ala..takpe,at least sy ingatkn HARI INI HARI ISNIN.ngagagaga..
ok,bukak blog tadi sy telah ditag oleh
yg baik hati.cuma sayangnya sy kurang arif tentang link ni.lg pn banyak sangat nk di link.hee..kalau setakat copy paste,confirm sy buat.sonang bobonar.haha..
mohon maaf ye cik bulan.tak buat pun anda tak rugi.sy yg rugi.lalalala ~
dah memanjakan diri dirumah ni,menonton televisyen memang la sudah sebati dalam diri.
semalam keputusan rancangan MARI MENARI yg disiarkan di astro ria telah pun tamat.
ahh..tak kisah siapa pemenangnya,cuma tengok penari tu je.
respect memang respect sebab ada dikalangan ayah dan anak : adik lelaki dan kakak
mengeratkan silaturahim katakan.
dulu,masa kecik2 memang ternganga tengok orang menari ni.
1st time tengok tarian ulik mayang umur 12 tahun.chop! ulik mayang or ulek mayang?? tak pasti tentang tu.
konon dh meningkat ke alam keperempuanan,kena la minat tentang tarian ni..* sila jangan tergelak* 
that time kn duduk Terengganu,so ulik mayang memang popular.
sedikit kisah tentang tarian ini.
Ulik Mayang sebenarnya merupakan kisah mitos di Terengganu yang mengisahkan tentang percintaan dua insan yang datang dari dua alam yang berbeza.
Kisah percintaan mereka cukup indah namun tragis apabila mendapat tentangan akibat perbezaan alam.

*sumber : utusan online

ha..itu serba sedikit.sikit dh la kn?
dulu time kecik bukan faham pun,yg tahu nk nyanyi lagu je.bukak mulut sudah..lirik haram tak tahu.
bajet pandai la.kawan sebaye respect woo...
tapi sekarang lagu ulik mayang pun dh diperbaharui.ala2 rap gitu..
ntah,sy tak amik kisah gak.normal pd usia macam tu,mesti terikut2 nk join step kn.haha
mengaku ni..tiap2 petang pergi la menghadirkan diri dilatihan akak2 dan abang2 yg kononnya dianggap hensem sb jd putera pujaan dalam tarian tersebut.ahaks..!
buat menyemak,ikut menari bersama.dengan harapan sy pun terpilih menjadi sebahagian penari.erkk..sengal?
sehingga sekarang,memang sy tak pernah join mana2 tarian.walaupun hati ini menginginkannya.
jari tak lembut ka? or ko pendek sangat fara?
ala..cuma kecewa tak terpilih 9 tahun lepas kot.muahahaha..



: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

2 comments:

cik bulan said...

haha..cik bulan pandai menari woh..:D..hehehe..penah buat prsembahan juga..bes..=D..*malu2*

budakijaupendek said...

kita tidak serupa cik bulan.
huaa....

copyright@budakijau.do not copy.