Saturday, 31 December 2011

WELCOME 2012.

Salam bloggers..


tetiba jari gatal - gatal nak jugak update entry sebelum berakhirnya 2011.
yelah, selepas ni yang tinggal semuanya kenangan.
itu satu KEPASTIAN..


bila dah hujuang tahun ni,
duduk termenung jelah teringat dari awal tahun 2011 sehingga la ke hari ni.
sesungguhnya tak berupaya untuk diriku mengingati semua sejarah yang tercipta tahun ni.
kihkihkih!!


flashback kembali.
bermulalah hidup sebagai pemandu kereta yang kekok dijalan raya.
proses belajar dengan my abah memang menyeksakan!
siang malam kereta mati tengah jalan.
terasa amat la bengapnye!
# tarik telinge sebelah #


bengap ?? sob3...

dan kini,
alhamdulillah..
lesen P pun dah tamat.
dan sudah berkeyakinan tinggi untuk mengendalikan kereta tanpa bantuan my abah lagi.
# nyanyi lagu doraemon sama - sama, hoyehhh! #

gambar lamee...!




menerima mr.sedut (my bf) dalam hidup.
setelah hampir 3 tahun beliau mengusha daku.
# ewah! #


aweks mr.sedut. kihkih!

sejujurnya, saya tak pernah sedar beliau tengah nak main ayat - ayat cinta dengan saya.
haa... over tak gitu ?
beliau duk heboh kat kawan beliau tentang saya.
tapi tak pernah terkeluar isi hatinya dekat saya.
# nak muntah ? silakan.. #

lagi pun beliau bersama orang lain ketika itu.
takkan la saya terhengeh - hengeh kan ?
walaupun permulaan cinta kami dipandang serong,
saya tetap bahagia.

mulanya down jugak.
tapi bila ibunda beliau sendiri sudah mula menunjukkan respon baik punya,
makin la berbahagia.

  • berhenti makan dan terus datang seperti spiderman ketika kereta saya broke down tengah bandar.
  • berlari naik turun tangga seperti superman untuk mencari duit RM5 saya yang hilang.
  • berpusing dan berpatah balik untuk mencari kasut saya yang tertinggal di foodcourt seperti sailormoon,  # ehh ?? #
  • berlagak seperti ramli sarip ketika menyanyikan lagu sempena hari jadi saya yang ke 21 tepat pada pukul 12  tengah malam di depan pintu rumah sewa saya.
  • menjadi doktor terhebat ketika saya jatuh sakit dan sakit perut tahap kemuncak. 
  • peneman shopping terbaik pernah saya ada yang sanggup keluar masuk 10 buah butik, bertukar - tukar shopping kompleks semata - mata untuk membelikan saya jaket.
  • dan.. banyak lagi. ahh biasalah, syndrom malas berfikir datang menyerang!



haihh.. kalau duk cerita tentang buah hati,
dia la hero.
kahkahkah!
anyway, i love u so much mr.sedut!
# public statement gitu. ingat senang aii nak ngaku public ni ? #




tahun ni jugak saya berkerja dan jadi penganggur semula.
pengalaman ?
syiookk punye! hehe..

  • pertama kali tinggal rumah sewa.
  • tinggal bersama rakan karib.
  • kerja bersama rakan karib.
  • merayap sehingga pagi menjelma.
  • pulang ke kampung bersama mr.sedut (my bf) dan mawi (my bff).
  • makan nasi dalam kereta jadi hobi terbaru.
  • tidur dalam kereta itu kebiasaan.

nak buat list, banyak la pulakkk...
tapi best jugak bila diri terasa tekanan bekerja ni.
dari duduk rumah and do nothing.
itu sebenarnya akan lebih mematangkan diri saya.
dan nikmat bekerja dirasai bila boleh hulurkan my ibu duit.
tak banyak tapi itu je yang termampu.  ^_^


on her 55th birhtday. semoga dipanjangkan umur ibu!



tahun ni jugak sudah kembali berblogging.
blogging sejujurnya fun la.
even bila dah ketandusan idea tu,
saya duk cabut bulu kening supaya idea nak update tu datang.
# cabut bulu kening lelaju lagik! #


sambutan ?
saya tak sambut tahun baru la.
tahun baru bukan sesiapa pun nak disambut.
kihkih!
cuma satu lagi lembaran baru dalam hidup.
suka duka siapa yang tahu ?
kesemuanya sedang menanti dalam 2012.
as - salam..


# hebat tak ending aii ? kahkahkah!! #

suka gambar syok sorang - sorang ni. ala - ala merenung masa depan gituuu... haa..!


nota jari     :     ya Allah ya tuhanku, moga dipermudahkan jalan hidupku dan semoga seluruh umat islam dilindungi oleh mu. amin...
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Thursday, 29 December 2011

SABAH CELUP!!

Salam bloggers..


kembali mengupdate blog.
cececehhh..!


selalu dengar orang cakap blogger ni sering kali angkat bakul sendiri.
nak jadi salah seorang dari " blogger " yang dimaksudkan boleh ?
kihkihkih!


rilek la bro..
kami bercerita berdasarkan pengalaman.
dan bukti.
tapi berdasarkan cerita saya ni tak dapat la kemukan bukti.
percaya kalau mahu.
tak nak percaya takpe,tapi kena teruskan membaca gak!
# ini namanya PAKSAAN. hehek! #


dulu saya pernah bekerja sebagai cashier disebuah restaurant fastfood.
cashier dekat kedai makan ni berbeza dari cashier kedai borong.
cashier kedai makan kena la ramah dan melemparkan senyuman.
customer datang nak makan, bukan datang nak cari gaduh.


lagi pun orang datang kedai makan time lapar.
orang tengah lapar kena dilayan baik - baik.
kalau cakap kasar sikit, customer cepat melenting.
setuju ?


saya pun jalankan je la tugas saya.
setiap kali customer datang, saya greeting dengan senyuman.
ayat kebiasaanya ialah


" hai selamat datang. makan sini atau take away ? "

dan selalunya customer akan balas dengan senyuman

" hai, makan sini ye dik. "




tapi macam mana kalau ada customer yang balas

customer        :        hai, makan sini ye kak. em saya macam pernah tengok muka awak la. kita kenal ke ?
si pendek       :        eheh.. # senyum paksa #  saya bukan orang dekat - dekat sini. macam mustahil je kita boleh kenal.

wa kenal lu ???





ada jugak yang berkata macam ni

customer       :        hai, makan sini ye dik. awak orang mana ek ? kenapa cakap macam tu ?
si pendek      :        saya orang negeri sembilan encik. salah ke cara saya bercakap ?
customer       :        tak la. bunyi macam orang sabah bak.. hehe.
si pendek      :        ahh tolonglah. mak bapak aku asal negeri sembilan. mano sesat sabah ntah.  # ok, ni cakap dalam hati jerk! haha. #

sabah ???



ohh mana kan mungkin.
saya ni cuma berkata - kata mengikut bahasa buku.
jejak kaki ke sabah pun belum pernah.
boleh pulak dikatakan berkata - kata seperti orang sabah ??


sabah ?? kahkahkah!!  # buruk benor rupanya bedah oii!! #





tak dinafikan.
saya asalnya negeri sembilan.
tapi takkan la saya nak cakap nogori dengan semua orang ?
demi menunjukkan saya berasal dari sana.
# over gitu namanya, haaa.. #

bukan semua faham cakap nogori ni ye dak ?
so to me normal la kalau saya berkata - kata mengikut bahasa buku.
supaya semua mudah faham.
macam menaip dalam blog jugak kan ?


orang yang berasal dari kelantan, kedah, perak, terengganu dan dari mana - mana jua dapat faham kan ?
saya ni pun,
nama je lahir dekat Hospital Besar Seremban tu ha..
tapi saya membesar di Terengganu.
nok cakak ganu nge saya ?
meh dekak.
muahahaha!!


tapi mostly orang sabah cantik kan ?
stacy orang sabah kan ?
agagagaga ~
kalau tak faham sila klik link ni  ==>  budak paling PERASAN saat ini!
kihkihkih !!
# larik jauh2 sebelum kena sepak dengan blogger lain #




nota jari      :         rasanya banyak sangat la tanda soal (?) dalam entry ni. kenapakah ??
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Sunday, 25 December 2011

BIRTHDAY PRESENT YANG TERLAMBAT.



Salam blogger..


ada manusia yang dok sound,


" minah, ko hapdet blog ko cepat! "


oh ok, ok..
i know ada yang mengetahui saya sudah jadi penganggur terhandal sekarang ni.
kenapa penganggur terhandal ?
bayangkan la  saya boleh berhenti kerja tanpa pekerjaan lain.
sungguh handal dan berani.
dengan ekonomi yang terumbang - ambing.
ahh abaikan la geng..
saya tetap kurang rajin nak update blog. hehek!


saya sekarang sedang memberi perhatian kepada puteri gayung (my lil sis).
memandangkan my abah masih bekerja di kuantan,
which is memang agak jauh untuk menjadi hero penyelamat puteri gayung (my lil sis),
in case kalau ada emergency dekat asrama nanti.
oh by the way, sekolah puteri gayung dekat seremban, negeri sembilan.


so i guest anda faham kenapa saya digalakkan mencari kerja around here je kan ?



zrooommmmmm........!!   # tetiba ubah topik #


sambungan holiday yang lepas.

we decide tidur semalam dekat putrajaya.
dengan bantuan kakak rakan,
kami bermalam di sebuah rumah yang selesa lagi menyenangkan.
ewaahhh!!



cinema la yang kami kejar dulu.
dari kiri : mr.sedut dan puteri gayung.


disebabkan puteri gayung gila dengan chipmunk ni,
kami semua menonton movie ni jelah.
even saya lebih berminat nak menonton mission imposible 3.
# sampai sekarang tak kesampaian menonton mission imposible. nyampah!! #


sumpah saya kurang minat cerita chipmunk ni.
sampaikan saya boleh tidur dalam wayang.
huiishhh syok maa..
semua tengok wayang, aii tidur.
mesti mr.sedut malu ada aweks macam aii, kurang senonoh.
ahaks !!



wayang start pukul 12.05 pagi.
kami masuk pukul 12.00 pagi.

dan seat masih bersih tanpa bayangan manusia. why ??




keesokannya kami berjalan-jalan sekitar putrajaya.
emm nothing special pun dekat putrajaya.
cuma saya sangat suka landskap yang dipamerkan la.
kawasannya memang luas.
pemandangan pun luas la jadinya.


khusyuk benornye yob ?



disitulah terhentinya holiday kami.
lagi pun tak elok bersuka ria dan tinggalkan ibu sorang - sorang dekat rumah kan ?
anak yang bersopan kena memikirkan perasaan ibunya.
# sila ketepi, nak muntah ni. kehkeh! #




dinner bersama di alamanda sebelum pulang ke negeri senbilan.






# berbalik kepada tajuk update #


sekarang officially sudah jadi penganggur.
amat bosan stay dekat rumah.
kerjanya membesarkan montot je.


mr.sedut ada ajak saya balik ke kampung perak beliau.
mak cik norliza ( ibu mr.sedut ) pun berkali - kali tanya.
pulang ke kampung sempena perkahwinan mak sedara beliau.
tapi...
aii malu la..
muahahahaha!!


sudah alang - alang mention nama ibu mr.sedut (mak cik norliza),
saya nak ucapkan terima kasih sesangat kepada beliau.
kerana telah menghadiahkan saya cenderamata dari indonesia.
memberi tanpa dipinta.
itu semua sempena lawatan kerja beliau pada sukan sea olimpik yang lepas.
terima kasih mak cik norliza  ^_^
purse tu amat berseni. hehek!


dan maaflah tak dapat memenuhi perlawaan mak cik untuk pulang ke perak.
harap mak cik tak berkecil hati.
# ehh tetibe lagik! #


baru - baru ini juga handphone abah asyik buat hal.
jadi abah berniat untuk menukar handphonenya.
tetapi taste my abah not bad u.
samsung galaxy young.
hamboiii!


dimintanya saya untuk search mengenai gadjet terbabit.
setelah selesai, beliau berfikir sejenak.


my abah        :       touch screen la fara. ko nak abah pakai touch screen ?
si pendek      :       salah ke abah pakai pun ?
my abah        :       tak salah. tapi ko fikir la. jari abah bosar, mato dah rabun. ko pasti nak abah pakai touch screen ?
si pendek      :       apa susah bah.. abah hambik telefon saya. saya beli yang baru. abah sanggup bantu saya ? hehek!



dan tak sangka my abah setuju.
muahahahaha!
suko la hati den..


sejujurnya saya prefer to choose nokia berbanding samsung.
sebelum ni pun mr.sedut dah berjanji nak pakai blackberry sama - sama.
tapi rezeki jangan ditolak yerrkkk ~


keesokannya dapat la saya my new phone.


tadaa.. !


and i got all FREE 4 cases. yippee..!!


perasaan ?
teruja makk nakk oii..
my abah said this is my birthday present.
anda bayangkan la..


sudah bekerja masih dapat hadiah dari abah ?
terasa jelous  la kan, kan, kan ?
macam budak lepasan PMR pulak.
dapat hadiah sempena result yang keluar baru - baru ni.
kahkahkah!!
# ehh.. rasanya dah lama result keluar. ketinggalan betul! #



yelah, nak mintak iPhone4 tak mampu my abah belikan.
kihkih!!



nota jari    :    mencari mood nak update blog macam dulu. ahhh kenapa saya malas sangat ni. grrrr...!!  # hatuk kepala dekat bantal #
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Wednesday, 14 December 2011

SALAH FAHAM.

Salam readers....


lama tak jenguk blog sendiri.
BLOG SENDIRI ye rakan-rakan.
BLOG RAKAN BLOGER lagi haremm saya nak jenguk.
ahhh jangan cubit aii..
cubit bontot aii boleh.
nanti aii kentut nak ?
hehek!


maaf, maaf, maaf..
sejak dua menjak ni selalu loyar buruk.
dah lama tak rasa penyekeh kot.


currently at negeri sembilan.
back for holiday with mr.sedut (mybf) and puteri gayung (my lil sis).
tak lupa juga bersama rakan yang FREE untuk ikut bersama.
lokasi holiday ?
nanti saya update ye..


pernahkah anda tersalah faham ?
dengan erti kata lain salah erti.
saya yang kalut ni HARUSLAH pernah.
muahahaha!!


tarikh dan masa tak la saya ingat sangat.
KALUT la namanya.
cuma yang pasti malam selepas maghrib.
dalam perjalanan pulang ke putrajaya.
bersama mr.sedut (mybf).


masing-masing bekerja kan ?
so tipu la saya tak hulur duit minyak.
TETAPI...
jangan dipinta saya untuk ke kaunter bayaran untuk membuat pembayaran.


sebab ?
entahlah..
saya tak pernah fikir kenapa saya TAK GEMAR nak bayar kat kaunter stesen minyak tu.
ahhh sawan MALAS BERFIKIR saya selalu menyerang sebenarnya.
hehek!


tangki minyak belum cecah EMPTY.
tapi kita harus la sediakan minyak before kering tangki tu kan ?
jadi saya hulur RM20 dekat mr.sedut (mybf).
cukuplah untuk meter minyak tu naik dari setengah tangki.


si pendek       :          kamu pergilah bayar. saya isikan minyak. takpe. saya boleh.
mr.sedut        :          kamu pasti ke ni ? nak isi minyak sendiri ?
si pendek       :         ehh boleh la...  ~~    ** berlagak tahap cipan ni. **


ehh sebenarnya bende alah picu minyak tu pun saya tak tahu nak panggil apa.
kahkahkah!!


so when i said " picu minyak " tu saya rasa ramai garu bontot tak faham kot.
tapi anda faham kan ? kan ? kan ?


saya tunggu mr.sedut membuat pembayaran.
bila berbunyi  " beep "  dekat skrin tu,
saya dengan confident masukkan picu dalam tangki minyak kereta.


dengan goyang - goyang kaki,
sambil kunyah chewing gum,
saya tunggu je nombor di skrin bergerak laju.


teeetttttt..............!
picu minyak bergerak sikit.
nombot di skrin terhenti pada nombor 22.11.
bermaksud RM22.11 sen.


dalam hati berkata


" wah.. terlebih isi ke hape ni ? "

saya cepat - cepat tarik picu minyak tu,
dan gerakkan kereta ke tempat lain.
sementara tu, mr.sedut (mybf) ke kedai mencari makanan ringan.
so kiranya beliau tak tahu yang saya dah blah dari mengisi minyak.



pekerja kaunter       :       bang, ni duit lebih abang isi minyak tadi.
mr.sedut                  :       hah ? kenapa ada lebih pulak dik ?
pekerja kaunter       :       err... entah la bang. tapi kereta tu dah blah bang.
mr.sedut                  :       hah ??  ehh blah ke mana plak ?
pekerja kaunter       :       tu saya tak tahu la bang, tapi abang tengok la, kereta tu dah takde kan ?



sedang mereka berborak,
saya yang sedang menunggu dalam kereta berfikir sejenak.


" manakan mungkin balak aii tak tambah duit untuk minyak. dia tak pernah pula macam tu. tadi minyak terhenti dekat RM22.11. pernah ke orang isi minyak ada SEN dekat belakang ? selalunya genap - genap je "

 
dengan muka tak tahu malunya,
saya undur kereta balik,
dan sambung isi minyak.
kahkahkah!!

mr.sedut (mybf) keluar dari kedai sambil garu kepala.
saya ?
buat muka tebal jelah.
muahahaha!!



mr.sedut        :       kamu tahu tak nak isi minyak ni ? saya tanya elok - elok ni. hehehehe..
si pendek      :       lalalala  ~~ ala.. yang penting saya tak susahkan kamu kan ?
mr.sedut       :       ehh tak... tak la.. cuma pekerja kaunter tu je yang susah. buat kerja dua kali. hehe
si pendek      :       janganlah perli aii... tarik pipi kang! grrr.....



ngupanye mr.sedut (mybf) isi minyak RM40.
patut la ada berlebih.
muahahahaha!!



on the way balik negeri sembilan. new hair. ahh bubye my long hair ~ 






nota jari      :         nak pam tayar pun kekok lagi. tapi takpe. mr.sedut dah ajarkan. muahaha!!

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 2 December 2011

WELCOME DISEMBER.

skies are crying,
i am watching, catching teardrops in my hands.
only silence, as its ending,
like we never had a chance.

do you have to,
make me feel like,
there's nothing left of me ?

you can take everything i have.
you can break everything i am,
like i'm made of glass.
like i'm made of paper.

go on and try to tear me down,
i will be rising from the ground,
like a skyscraper,
like a skyscraper.

as the smoke clears,
i awaken, and untangle you from me.
would it make you,
feel better, to watch me while i bleed ?

all my windows,
still are broken,
but i'm standing on my feet.

you can take everything i have.
you can break everything i am,
like i'm made of glass.
like i'm made of paper.

go on and try to tear me down,
i will be rising from the ground,
like a skyscraper,
like a skyscraper.

go, run run run i'm gonna stay right here,
watch you dissapear.
go run run run its a long way down,
but i am closer to the clouds up here.


you can take everything i have.
you can break everything i am,
like i'm made of glass.
like i'm made of paper.

go on and try to tear me down,
i will be rising from the ground,
like a skyscraper,
like a skyscraper.


sumpah ENJOY habis pergi sunway.
ehh tetiba ??


jangan tegur mr.sedut MAKIN berisi, terasa dia nanti. hehek!  ^^




nota jari    :     ringkas je update blog kali ni. jangan duk garu kepala tak faham sudah le. hehek!
Alhamdulillah, 8 bulan bersama mr.sedut. sudah-sudah la ambil tahu tentang kami lagi ye cik kak ?
psstt.. tidak ditujukan sama sekali kepada rakan bloggers dan readers. cuma untuk silent readers je. yarkkss  ~~

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 25 November 2011

TWILIGHT BREAKING DAWN.

Salam readers...


setiap kali entry nak ucap terima kasih boleh ?
tanda saya menghargai readers yang setia membaca entry saya.
so...  TERIMA KASIH SUDI MEMBACA ye  ^^


tak lupa terima kasih untuk mereka yg wish birthday saya ye.
terasa berucap macam pengetua sekolah pulak aii..
yaarrkksss ~


post scheduled je untuk entry kali ni.
sebenarnya baru pulang..
pulang dari menonton twilight breaking dawn.





yup saya peminat setia twilight.
seperti mengikuti cerita harry potter, pirates of caribean, dan mission impossible.
takkan ketinggalan punya.


disebabkan kerja lewat,
saya boleh tengok time midnight je.
jalan cerita ?


tak la banyak aksi pun.
dah namanya pun love story right ?
ini baru je part 1.
so takdelah suspen mana sangat.
nask cerita ni,
kasi gempak sikit untuk peminat twilight.
bella and edward finally getting married.
rumah tangga mana yang tak bergelora kan ?
so ada la masalah sedikit.
and bella preganant.


untunglah mr.sedut (mybf) pun peminat twilight.
ahh mamat jiwang tu, memang....
cerita cinta filipina pun dia layan.
dan tak sangka pulak kami minat drama yang sama.


kalau nak bercerita tentang love story kami,
ramai yang berak cair kang.
muahahaha ~



sekarang dah tak sabar giler nak tengok part 2 pulak.
dari lima bintang, saya bagi 4 setengah.
kerja ?
alhamdulillah.
saya happy bekerja even PENAT!!
hahaha...


paling penting,
saya BAHAGIA dengan hidup saya.
^^



nota jari    :     ending twilight HARUSLAH gempak kan ??


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 18 November 2011

17 NOVEMBER 2011.

Salam readers..


disuatu malam yang agak tegang.
ketika saya baru pulang kerja pada lewat malam.
dalam keadaan yang penat dan letih serta tidak bermaya,
saya terdengar rakan dan mr.sedut (my bf) bergelak tawa.


dalam fikiranku,
mengapa mereka bergelak tawa sedangkan saya sedang mengeluh kepenatan ?
mereka masih boleh tersenyum-senyum, ketawa berdekah-dekah.


ahh semestinya tiada kene mengena dengan diriku.
kerana mereka langsung tidak menyapa saya.
walaupun saya duduk dibahagian hadapan kereta.


setelah sampai ke rumah,
saya mandi.
selesai mandi,
giliran rakan saya pula.
kemudian saya cuba bertanya kepada rakan saya perihal tadi.



si pendek          :          apa yang ko borak dengan sedut tadi ?
rakan                :          adalah.. tak payah la ko amik tahu.
si pendek          :          sampai hati ko kan. ko kawan aku ke, kawan si sedut tu ?
rakan                :          sudah la ko. haha! ini untuk kebaikan bersama tau..


saya diam.
mungkin kerana penat masih terasa.
saya baring atas katil.
sambil mengeluh panjang.


" penat la kerja.. bila nak gaji ? "


kahkah!!
sudah, sudah!
jangan sekeh aii..
saya tahu saya sedang merungut.
aii tengah penat la that time.
siapa tak pernah merungut ?
hehek ~


tiba-tiba kedengaran pintu diketuk berkali-kali.
saya bangun lalu menuju ke arah pintu.
kemudian kedengaran suara mr.sedut.


mr.sedut        :      s****, SELAMAT HARI JADI...!!


ok,ok.
caps lock bukan sebab readers rabun untuk membaca.
tapi sebab mr.sedut boleh menjerit dari luar rumah.
ketika jam tepat menunjukkan pukul 12 tengah malam.
dan si rakan pula boleh menyanyi lagu "selamat hari jadi" dari dalam bilik air.
sangat tidak sopan kan ??


terkejut jugak la.
siapa tak ingat hari jadi diri sendiri ?
saya pun ingat.
cuma saya TERLUPA sebentar.
cesss...... hehek!



mr.sedut            :           selamat hari jadi s****. dah jumpa tak dalam handbag ?
si pendek           :          hehehehe.. * gelak gatai* jumpa apa ye ?
mr.sedut            :          kamu punya hadiah la. tadi time kamu tak sedar, saya suruh mawi (rakan si pendek) masukkan dalam handbag kamu.
si pendek           :          hoii si polan! mano hadiah den ? haha!
rakan                 :        rilek la baii.. ado aku simpan ha.. baru la suprise. ha.. nah! meh pipi kanan dan kiri dulu.
si pendek           :        haa... hambik la. yang penting, hadiah aku woii.. hehe.


kemudian berlakulah adengan yang tak perlu diceritakan diblog sendiri.
hehek!


so saya sudah menjangkau 21 tahun.
masih mentah lagi dalam hidup.
sudah lewat malam baru berkesempatan nak online.
on facebook,
banyak wish dari kawan-kawan dan family members.
terharu...........



dab tak lupa dari rakan bloggers.
thanks ya si robot comeii.. hehe.
and now curently berada di negeri sembilan.
baru pulang ke kampung bersama mr.sedut.


baby pink (my laptop) akan ditinggalkan bersama puteri gayung (my lil sis).
sempena cuti sekolah yang bakal menjelma ni,
saya pinjamkan baby pink kepada beliau.


mr.sedut leka main game DOTA.


celebrate ??
takde masa lagi nyah oiii...
badan akak penat bebenornye...


tapi insa'allah,
kami akan celebrate.
andai umur panjang dan murah rezeki ye dop ??


psstt.....
new twilight movie's is coming out.
shiioottt... saya nak cuti la that day.
sob3 ~



nota jari     :     balik kampung mr.sedut drive sepanjang highway. aii siap tidur lagi. sopan kan ??


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Sunday, 6 November 2011

BABY PINK KEMBALI.

Salam readers..



agak-agak ternganga tak baca tajuk entry saya ?
kasi panjang sikit tajuk entry biar silent readers JADI MALAS nak kutuk entry blog aii.
yuhuuuu ~


ok, beginilah..
pertama sekali,
baby pink (my laptop) sudah pulih seperti sedia kala.
PULIH maknanya macam BARU DIBELI semalam woo...
tak tipu tau.


gambar, video, music all GONE.
hah... siap caps lock tuuu....
kena format 100% oleh sepupu my abah.
takpelah,
yang penting FREE OF CHARGES.
hehek!



secondly,
insa' saya akan bawa my baby pink (my laptop) ni ke rumah sewa saya.
duduk pun dekat putrajaya,
tipu la tiada wifi free kan ??
so isu SUNYI TANPA ENTRY sudah lapuk.
cuma nak update everyday mungkin la SUKAR..
sebab dah bekerja kan.
tapi tetap terharu sebab ada lagi blogger jenguk blog ni walaupun sunyi sahaja.



sekarang saya dirumah parents,
definetly ada wifi.
tapi esok sudah mula bekerja. sob3 ~
yang boleh saya buat cuma update entry TENGAH-TENGAH MALAM sahaja.
saya akan berkunjung ke blog rakan blogger yang lain jika ada lagi kesempatan.



oh by the way,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
rendang, lemang, nasi himpit sudah tersedia dirumah.
kasihan ibu menyediakan kesemua juadah tanpa bantuan saya.
i love u ibuuuu...!!


saya balik kampung pun sudah LEWAT MALAM.
pulang bersama bandi (my oldest brother), mr.sedut (my bf) dan hidayahtul (my bestfriend).
mr.sedut pulang ke rembau,n.sembilan.
kampung halaman bonda beliau.
kami bertiga pulang ke jelebu, negeri sembilan.


hidup kembali normal.
pergi kerja mr.sedut (my bf) hantar,
balik kerja pun beliau jemput.
ahhhhh giler gedik!
tak berdikari ke ko fara hoiiii.......!


ok, ok, ok.
tahu la saya tak beberapa nak independent.
tapi nanti saya ingat la KOT jalan kat putrajaya ni.
boleh ?
hehek!







nota jari     :       first time rasa pulang ke kampung sendiri untuk beraya. kerja, kerja, kerja.
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Saturday, 22 October 2011

BERCUTI TANPA GAJI.

Salam readers.


pertama sekali berjuta maaf dari saya sebab diam tanpa berita.
i know no one akan rindu tapi rasanya silent readers rindu la kt aii ni.
ahaks!


ingin saya maklumkan baby pink (my laptop) sudah kritikal.
dengan dukacitanya pula saya terpaksa serahkan baby pink dekat mr.sedut. (my bf)
beliau sentiasa membantu dan memahami. sob3 ~
punca jadi kritikal dibiarkan hang oleh abang kandung sendiri.


serius  memang minta maaf sangat-sangat.
bukan cyber cafe tiada di kawasan saya,
cuma line internetnya macam haremm...
ini pun ambil masa 10minit semata-mata nak bukak google chrome.


dalam berita buruk, ada juga baiknya.
saya sudah mendapat pekerjaan.
yuhuu  ~~
takde la kerjanya bergosip je macam orang tu.
ahaks... terasa ke ??
siapa makan lemak dia la yang gemok...
hehek!


so secara rasminya saya mengumumkan blog ini akan sunyi selama......
err... not sure. a month maybe ?
berjuta maaf kepada mereka yang setia melawat blog ni.
nak mention kesemuanya banyak la pula.


dan tak lupa kepada silent readers..
saya tak hipokrit tau.
tapi saya nak sampaikan pesanan.
sila cakap serupa bikin ye..
face the fact.
kemukakan bukti, bukan hanya berkata-kata.


i'll be back in blogging.
saya takkan delete blog ini.
itu sudah PASTI.
sekali lagi, MAAF SAYA TAK BERKUNJUNG KE BLOG RAKAN-RAKAN BLOGER yang lain.


silent readers,
tolong jaga blog aii boleh ?
ahaks!!



nota jari   :   akan berdikari without my parents. rindunya pada blog, tapi sayang tak dapat melepaskan rindu pada rakan blogger. i'm sorry   =.=






: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 14 October 2011

KENA HERDIK.

Salam readers.


sehingga hari ni,
jika saya teringat kembali peristiwa semalam,
memang akan tergelak sorang-sorang.
muahahahaha ~
sesi tergelak sorang-sorang sudah bermula.


situasinya begini.
semalam saya sedang leka menaip entry di dalam bilik bawah.
handphone saya letakkan di atas meja makan bersebelahan handphone my ibu.
pintu rumah ibu biarkan terbuka tanpa dikunci.


ibu leka di dapur mengemas barang yang baru dibelinya.
tiba-tiba ibu menjerit,
dan serentak kedengaran ringtone handphone saya berbunyi.


my ibu    :        ahhh fara!!! apo ni, kucing masuk rumah. aaaaarrgghhh...!



untuk pengetahuan umum,
my ibu SANGAT geli or maybe TAKUT dengan kucing.
saya dengan spontan pergi capai handphone atas meja sambil menekan keypad "accept".
dan juga terus menerpa ke arah chute (my hamster) takut-takut diterkam kucing tersebut.


tapi sejujurnya saya langsung tak nampak kelibat kucing ketika saya menerima panggilan tersebut.
oleh kerana TAK NAMPAK kelibat kucing,
tiba-tiba hati jadi gelabah.
saya lompat pula ke atas sofa sambil mencari kucing tersebut.


si pendek       :         mana, mana kucing ?   syuhhhh..!! syuhh.... hoi kucing, mana kau. nak makan chute aku ye ? jangan harap la ko..



tiba-tiba baru saya sedar.
pemanggil tersebut masih belum bersuara.
jadi saya pun mulakan la perbualan.



si pendek                     :       err... hello ?
pemanggil bertuah        :        hehehehehe... hello.
si pendek                     :       ye saya ? cari siapa ?
pemanggil bertuah        :       hehehehe.. selamat tengahari cik. boleh saya bercakap dengan En.Yusri bin Jamal ?
si pendek                     :       oh.. err.. salah nombor ni.
pemanggil bertuah        :       hehehe.. ok. tak mengapalah. banyak kucing kat rumah cik ??  hahahahaha.



kuat la pulak perempuan tu gelak...
dari dialek dia bercakap,
mungkin dia berbangsa india.




dan beliau tak berhenti menahan gelaknya sehingga perbualan dihentikan.
then saya baru menyedari yang saya telah mengherdik beliau.
walaupun sebenarnya saya mengherdik kucing tersebut.


sampai terkedu jugak la pemanggil bertuah tersebut.
free-free dapat dengar suara tinggi aii yang merdu bak ramlah ram ni.
malu sungguh rasanya..!




nota jari     :   i still dont get it. why i have to jump in my sofa ? sebenarnya siapa yang takut kucing erkkk ? 


dont worry ibu.
i can be ur superwoman. ahaks!





: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Thursday, 13 October 2011

PERLINDUNGAN INTERNET.

Salam readers.


baru-baru ini saya diberi peringatan oleh my laptop,
bahawa internet security saya hampir tamat tempoh.
another 23 days left.


saya menggunakan kapersky.
ada yang cakap kapersky mudah dan tak berat untuk memory pc.
ada yang berkata kapersky ni tak leceh sebab ada auto update.
but for me,
nothing different.
lain pengguna, lain citarasanya.


al-maklum la,
baru setahun saya pakai laptop sendiri ni.
dan saya pun bukan student IT mana-mana IPTS / IPTA.
bab IT memang saya kurang mahir la.


saya cuma minta pendapat rakan yang tahu serba sedikit tentang IT.
when i bought my laptop last year,
salesman tu TIDAK menerangkan apa-apa pun mengenai CD yang SEHARUSNYA ada dalam simpanan saya.


katanya

" i already upgrade your kapersky for a year. and dont forget to scan your laptop before u using it."

dan saya hanya mengangguk.
tak tahu apa-apa sehinggalah saya balik ke rumah.

my abah          :        fara, mana cd kapersky ko ?
si pendek        :        ehh ada cd ke bah ?   (si polan tak tahu pape)
my abah          :        setahu abah ada la. kan kita bayar tadi. takkan la dia simpan ?
si pendek        :        urm i got he's number. i gonna give him a call later.


my baby pink 1st picture.
time kat kedai lagi.
siot geli dengar nama laptop sendiri. hehek!
keesokannya bila saya call,
diaorang baru la explain to me.
yang cd tu mempunyai 3 users.
so they have to keep that cd.


oh by the way,
saya beli laptop dekat sony centre kuantan,pahang.
that time masih menetap di kemaman, terengganu.
which is AGAK jauh la dari negeri sembilan ni.


dan semalam saja borak dengan mr.sedut (my bf).
katanya bahaya kalau cd tu digunakan oleh pengguna lain.
senang kena hack.
and i was like

 " OMG!!  (ohh mak gayah....!!!!) "

kenapa saya tidak menyedari perkara itu ?
demmmiitt!!   (hentak-hentak kaki atas tilam)
walaupun saya tidak pernah diserang hackers,
tapi still curiga.


sekarang ni berbelah bagi juga la.
patut ke saya pergi ke kuantan dan upgrade sahaja kapersky ni.
atau pun just buy a new kapersky ?


haishh.... kalau beli apple kan mudah.
tak perlu pelindungan bagai.
hehek!
any suggestion tak ?
yang mahir dan siswazah IT tu,
sila la kongsi ilmu anda.
TQ.



nota jari      :       mr.sedut (my bf) macam tak rela saya pergi ke kemaman je. nyampessss ~
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Wednesday, 12 October 2011

TAK USAH PANIK.

Salam readers.


semalam TAK DAPAT update blog.
seharian godek password email.
yup, PASSWORD email yang dicipta saya sendiri.
atas alasan apa la saya nak katakan lupa password ?


==>        hackers mengganas sejak kebelakangan ni. so BANYAK kali tukar password.
==>          facebook, twitter, formspring,blog dan youtube kesemuanya BERLAINAN password.
tu belum bab nak ingat no surat beranak lagi. haishh.....
==>          akaun email lebih dari satu. bermakna password lebih daripada SATU.
==>         mr.sedut (mybf) sudah berada diluar negeri. bukan lagi dinegeri sembilan. tak keruan hati beb! kepala asyik fikirkan................. (faham-faham sendiri) so sering TERangaukan beliau sampai tak ingat password.




so alasan logik tak ?
ehhh tak habis lagi ni.


sedang leka tergelak-gelak baca komen manusia yang hipokrit kat facebook,
laptop hang.
yes HANG..!
gelabah ?
tak usah panic...
selambe je saya cabut wayar plug laptop ni.
oh ok, tahu itu sangat tidak digalakkan.
but it's fun people  ^__^


lepas tu saya cuba on balik.
haa.. hambik ekau!
lagi HANG adalah.
muahahaha!    (gelak orang tekanan ni)
tension sungguh la..
tapi saat-saat ni kita haruslah cool ~~

rasanya dah habis cool dah muka ni.
lalalala ~

mahu share sedikit tips yang diamalkan saya :


  1. saat ni la kita perlu membersihkan habuk di skrin laptop kita. skrin pc saya dah macam baru keluar dari gua daa... haishhh...! tak lupa juga keypad pc anda.
  2. empty kan recycle bin anda. sesungguhnya kita kurang sedar bahawa recycle bin kita sudah melimpah-limpah isinya.
  3. jika boleh, pindahkan kesemua folder anda ke suatu tempat lain selain pc anda. hard drive ada ? pen drive pun jadi la. yelah, kalau dah download semua filem terbaru, semput jugak pc kita kan ?
  4. sila buang kesemua temporary internet files anda. ini hanya menyumbang kepada kekejangan (hang)  pc anda sahaja.
  5. buang files yang tidak berguna. ini sudah semestinya HARUS kerap dilakukan. contohnya gambar yang diedit tapi dah tak mahu guna, delete sahaja. al-maklumlah, tak edit tak nampak HOT la kat facebook nanti. tak ramai nak komen wall aii nyah ~ ehh kesitu pula saya. maaf.  =.=
  6. akhir sekali kita restart la kembali pc kita dengan gembiranya. peringatan, sesetengah kes jika kita mahu restart pc kembali, ia akan mengambil masa yang agak lama dari yang dijangka. jadi bersabarlah sedikit. nak beli laptop baru semput aiihh...



kesemua info tersebut saya google sahaja.
tak susah pun nak dapat ilmu kan ?
dihujung jari sahaja.
yang penting kita tahu manfaatkan.
dan mahu berkongsi.


so lepas ni tiada alasan nak update blog melainkan SIBUK.
ngeh !
alasan lagi!!!




nota jari      :   semalam melepak dengan rakan sampai lebam bontot gara-gara laptop hang! grr....

: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Monday, 10 October 2011

"LIBAS" NAK ??

Salam readers.


semalam seperti biasa hujung minggu keluar bersuka-ria.
chewah!
hehek, takdelah..
just keluar bawa adik saya outing.


si pendek        :         ibu.... saya nak keluar la hari ni. bawak baby (refers to my lil sis) keluar outing.
my ibu            :         hamboi ko.. setiap minggu ke seremban. jumpa adik ke jumpa siapa ?
si pendek        :        ala ibu.. hujung minggu tak keluar. rasa macam loser je. mengadap je laptop. hehek!
my ibu            :        sudah la ko... pergilah. jangan balik malam...! 
si pendek        :        nanti saya belikan ibu big apple ok. bubye ibu ~


ok, ok.
jangan sekeh saya.
saya tak maksudkan anda yang online waktu weekend ialah LOSER.
tapi saya cuma cakap tentang diri saya.
ampun ye..
hehe.


so keluar la saya ditemani mr.sedut (my bf).
selepas jemput puteri gayung (my lil sis),
kami terus ke pawagam berhampiran.



disebabkan puteri gayung perlu pulang ke asrama sebelum pukul 6 petang,
masa kami agak terhad.
kami berkira-kira mahu menonton al-hijab.
pierre andre jarang mengecewekan penontonnya kan ?
tapi sayangnya masa tidak mengizinkan.
tu dia...
keluar ayat karangan.
hehek!


kami hanya boleh menonton cerita LIBAS.
preview cerita ni saya tak tengok pun.
yang saya tahu LIBAS ni mengenai sepak takraw.
dan rosyam nor sebagai pelakon utama.




15 minit bermulanya tayangan,
saya hanya leka mengunyah pop corn.
air tin milo saya pun sudah setengah dihirup.
tak usah berkias bagailah,
senang cerita permulaan cerita libas ni membosankan.



kalau disoal pada saya,
saya datang ke pawangam untuk sound system yang gempak!
atau untuk kepuasan bergelak tawa,
atau mungkin untuk menghayati jalan cerita yang rumit dan kesudahannya yang memuaskan.


tapi saya tak rasa begitu semasa menonton filem libas ni.
maaflah andai saya tersalah cakap.
atau mungkin salah diri sendiri tak tengok preview filem ini terlebih dahulu.


tapi dari pandangan saya,
saya kurang minat jalan cerita filem libas ni.
cuma part menghiburkan ialah bila johan rajalawak buat LAWAK.
itu sahaja.


while waiting for my mr.sedut (my bf)

bg peminat filem aksi seperti saya,
saya hanya boleh bagi tiga bintang sahaja.
so kepada yang berminat mahu menonton,
boleh la ajak anak-anak kecil sebab filem ni takde adengan sensored.
hihik!



shopping ?
ahh puteri gayung lebih rela habiskan duit untuk sushi dia daripada beli pakaian baru.
ehh tiba-tiba selalu komen tentang filem.
bajek hebat ??
yuhuu...


lantak la bajek hebat  atau tak..
yang penting saya tak sibuk hal seluar dalam orang lain.
LIBAS nak ??


tak baik tau burukkan orang lain.
nanti TERnampak pula keburukan diri sendiri.


nota jari    :      mcflurry milo sedap! cubalah di mac donald berhampiran anda. ** iklan free **
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Saturday, 8 October 2011

NAK PAYUNG FREE BOLEH ?

Salam readers.


dari semalam tak tidur.
pagi-pagi teman ibu ke kebun.
aktiviti hujung minggu walaupun bukan tergolong dalam minat saya.


tak tidur ada puncanya.
semalam rasa banyak dugaan sangat-sangat.
rasa diri tak cukup tabah nak mengharungi.
hamba ini terlalu kerdil untuk diuji sedemikian rupa.
** propa je lebih **




al-kisahnya : -

late night weekend ni bukan ada program best sangat pun kan ?
so terdetik la hati nak tukar channel TV2. 
konon nak tengok ulangan bajet 2012.


tapi sayangnya takde.
yang ada movie hape ntah tajuknya.
layankan je sebab dah tinggal sorang-sorang tapi mata tak mahu lelap lagi.
yang saya pasti pelakonnya LINDSDAY LOHAN.
tak minat pun minah ex-lesbo tu,
tp dari saya duduk ternganga tengok malaysia tewas 5 - 0 dengan australia semalam baik saya teruskan jelah setia bersama TV2.


tengah syok-syok tengok sampai penghujung cerita,
tiba-tiba iklan.
sudah la ada iklan shampu,
iklan tayar basikal,
iklan drama india,
ada pulak lagi iklan ubat nyamuk.
kemain lama tunggu mula la balik cerita tadi..


tiba-tiba cerita tadi ditayangkan semula.
maksud saya adengan before iklan mula ditayang,
sehingga habis iklan ditayangkan adengan sama juga yang muncul.
hape kejadahharammnya itu ??
saya tunggu jugak, iklan lagi.
bila iklan habis, adengan sama juga diulang.
patut tak saya maki stesen tv tu ?
tidur ke woii ?


tahu la stesen anda free of charge, 
tapi beragak la nak ulang tayang adengan sama sebanyak 4 kali.
dan setiap kali adengan sama diulang,
iklan hampir 10 minit.
sumpah saya takkan undi anda dalam anugerah akan datang!

rasa nak kunyah je tv tu!


sudah merajuk dengan stesen tv terbabit,
saya start la texting mr.sedut (my bf).
beliau kurang sihat dan mata beliau pun tak dapat nak lelap.
tengah syok mesej gedik-gedik,
line celcom buat hal.


hape kena dengan hari ni ?   ( err.. maksud saya SEMALAM )
itu tak kena, ini tak kena.
pinjam phone my ibu,
cuba hantar mesej pun tak lepas!
tak puas hati punya pasal,
mr.sedut call je sampai kredit beliau habis.
tapi telinga aii agak panas la sebab earphone aii tinggalkan dalam bilik ibu.
tak mahulah kantoi gayut tengah-tengah malam dengan my ibu.
ahaks!



kesimpulan yang saya nak buat ialah, sediakan payung sebelum hujan!
hahaha!
so apa lagi,
bagi la aii satu payung free..




nota jari    :     hujung minggu memang busy! siapa cakap hari cuti ? ceehh....


ahhh sibuk nak jaga anak lagi.  (bohong!)
sibuk, sibuk, sibuk ~


: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Friday, 7 October 2011

BERBEZA PENDAPAT.

Salam readers.


rutin setiap hari jumaat,
skodeng mamat segak berbaju melayu.
rasa macam dah jadi hobi pulak.


semalam godek-godek facebook sendiri.
saya ada dua facebook sekarang.
satu tu lebih kepada sahabat handai sahaja.
second account saya buat untuk blogger atau sesiapa yang mahu berkawan.
boleh la add saya di akaun ini.


kemudian terjumpa la gambar zaman TAK BAJEK dulu.
cehh!!
sekarang bajek la ?
kalau tak, takkan la saya ada dua akaun facebook.
rasa macam bajek artis tak pun bajek penulis skrip.
gambar ini diambil dari akaun facebook rakan saya.


ye, itu saya bersama seekor kucing.


maaf, gambar terpaksa edit.
baju saya pakai macam tak cukup kain dalam gambar ni.
ahh abaikan ~


walaupun tak nampak muka saya sepenuhnya,
tapi saya rasa saya dah curahkan sepenuh kasih sayang semasa memeluk erat kucing ni.
rasa dah cukup sweet dah pun ni.
tapi tak semena-mena pendapat lain yang saya dapat.



kenalan             :          woi fara, ko nak bunuh kucing tu ke ?
rakan                :          hahaha, jahat mulut ko wei. dia beri kasih sayang tu!
si pendek          :          cess.. mengutuk belakang. ha, kutuk depan-depan. cepat! haha
kenalan             :          keluar taik kucing tu ko picit macam tu. kahkah!
si pendek          :          weii.. aku pelok je wei.. sob3 ~
rakan                :          kalau aku jadi lelaki pun aku tak sanggup jadi kucing tu. hahaha!
si pendek          :          bahagianya korang kutuk aku kan...


 ( dialog kami diubah sedikit gara-gara bahasa kami yang agak TIDAK SOPAN )




tolong jangan buat aduan kepada mana-mana tempat perlindungan haiwan.
niat saya cuma mahu menyayangi dan  memberikan kasih sayang pada kucing terbiar ni.
harap diri ini diampunkan.


tapi kan,
pendapat anda saya menyeksa kucing tu ke ?
jujurlah..
tak tahu nak rasa bersalah atau tak dekat kucing tu.
hoho!
aii rasa kucing tu dah syok dah dipelok aii.



untuk menutup keresahan sebab dh dituduh menyeksa haiwan,
budak sastera ni nak berpantun jap.
tak jual pun pantun ni.
tapi sesiapa sanggup balas,
meh le join...


burung kakak tua...,
hinggap dijendela...,
siapa yang jatuh cinta...,
pasti cemburu buta...!


special to  :   mr.sedut  (my bf)



ahaks!
mesti lepas ni kena penerajang dengan mr.sedut. (tipu3!!)
hihik!!
gelak habis sopan dah ni..
** lari jauh-jauh dulu **




nota jari      :     haiwan pun sayangkan anak-anak. mengeluh tentang kes campak bayi dari tingkat dua yang dilaporkan baru-baru ni.
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

Wednesday, 5 October 2011

BARU TAHU RINDU.

Salam semua.


siapa tak pernah rasa rindu ?
bukan manusia le tuu..
mungkin zombie, atau biawak jadian.


baru-baru ni i got a call from kenalan lama.
kenalan itu tak dapat la dikategorikan sbg apa.
my kenalan tu call me at the middle of night.


that time phone not in silent mode.
terkejut punya pasal saya terus answer the call.
thought it was from mr.sedut (my bf).
but from "kenalan lama" ni la.


kenalan lama           :         saya rindu kamu, saya rindu kamu, saya rindu kamu sangat-sangat!!
si pendek                :         ehehe... hehek! kenapa kamu ni ?
kenalan lama           :         orang rindulah.. bila nak balik ke sini.
si pendek                :         i never be back dah. sorry la. mesej boleh kan ?
kenalan lama           :         tapi saya rindu perkara yang kita buat sama-sama dulu.
si pendek                :         nak pancing aku ke ni ?   **cakap dalam hati, hehek!**
kenalan lama           :         kamu tak rindu ke ?
si pendek                :         kalau tak rindu, saya tak jawab call kamu.   **jawapan mengelat**



saya sendiri dah agak akan ada RINDU between us.
sebelum i'm moving on lagi dah.
but that time EGO menguasai diri.
konon tak mahu show's our tears,
dan tak mahu mengalirkan hingus dek kerana menangis.


so we didn't see each other for the last time.
saya cuma texting dia (refers to my kenalan)

" saya gerak dulu. take care dan panjang umur kita jumpa lagi. really nice to get know you "


dan kini,
saya berjiwang sorang-sorang.
hahak!
ahh sudah la. benda sudah pun berlalu.
i got my own life right now.
and definitely happy with my life.


what ?
saya dah berubah ?
ye. saya sudah berubah.
manusia,
siapa TAK PERNAH BERUBAH ??


kecik-kecik minat power rangers.
sekarang ?
minat lisa surihani, k-pop.
zaman remaja minat pakwe / makwe,
sudah kahwin minat nak tambah anak..


kalau dilihat secara kasarnya,
manusia akan berubah.
dari segi apa pun.
so tak perlu cakap yang anda TAKKAN berubah.
sebab saya takkan percaya.


dek kerana rindu la kita masih ingat kembali perkara lalu.
paling tidak pun kita pernah tersenyum gembira bersama mereka kan ?
tak kisah la kenangan pahit atau manis,
kenangan hanya untuk DIKENANG.


bukan untuk diungkit.
kesalahan atau kesilapan,
take it as a learning proses.


for my kenalan lama,
terima kasih masih ingat dengan saya.
dan terima kasih kerana doakan kebahagian saya.
hope u will move on with ur life.

rindu my grandad.
ahh duit takde tahun ni.
so batalkan niat pergi australia. sob3...


psstt..
i just sign up twitter la.
yuhuuu... giler jakun!
sila la follow twitter juga.                

tapi maaf,
hamba ni kurang arif tentang twitter.
ada kelas tambahan twitter tak ??



nota jari      :       dan pastinya ada yang cemburu bila bercakap tentang "rindu".
: terima kasih daun keladi,lain kali datang baca lagi :

copyright@budakijau.do not copy.